Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

Başarılı Bir Belediye Başkanlığı Temelde Başkalarını Etkilemekle İlgilidir

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Türkiye’de en büyük israf kamu kurumlarından daha çok belediyelerde. Bunun çözümü belediye harcamalarındaki şeffaflık. Bunun için de gider yerleri bazında ayrıntılı bir hesap planı ile performans denetimi gerekiyor. Kendisine güvenen belediye başkanı bu yolu uygulayarak yeni kaynaklar yaratabilir.  Belediyelerin önemli görevlerinden birisinin kent merkezinde ticareti canlandırmak olduğunu bir anlasak, özgün projeler için kafa yormaya başlayacağız. Vizyon ufkumuzu genişleteceğiz. Yapılması gerekenler kültür ve sanat faaliyetleri ile gastronomi ve eğlence etkinliklerini yoğunlaştırmak ve bu konularla ilgili markalar yaratmaktır.  Başarılı bir belediye başkanlığı temelde başkalarını etkilemekle ilgilidir ve GÜVEN insanları etkileme becerisinin özünü oluşturur. Bunu, güvenle ilgili iki temel beceriyi sergileyerek gerçekleştirir. YETKİNLİK ve KARAKTER. İnsanlar yetkinliğinize ve karakterinize inandığında, doğru şeyi yaptığınıza da güvenir. Karakter; karar ve eylemleri bireysel çıkarların ötesinde değerlere dayandırmak, işi yapanları ve hizmet alanları önemsemekle ilgilidir. Akıllı bir başkan, “bunu yap çünkü patron benim demez.” Halkı kazanmak isteyen belediye başkanları, onların istek ve ihtiyaçlarına yanıt vermelidir. Belediye Başkanları, vatandaşlarının yaşam tarzını ve yaşam standardını merkeze alan vatandaş odaklı stratejik planlama çalışma- ları ile insanları şehirlerinin vizyonunun merkezine yerleştirmelidir. Vizyon ve misyon beyanları, yerel yönetime ve belediye meclisine güven ve inanç aşılar, vatandaşlar- da sahiplenme duygusu ve güven uyandırır. Belediyelerin amaçlarından biri de güvenli, sosyal açıdan uyumlu, kapsayıcı ve aktif bir topluluk sağlayarak şehri yaşanabilir kılmaktır.  Metropol konumundaki Büyükşehir Belediyeleri DÖNGÜSEL EKONOMİ programlarını önemseyerek israfı en aza indirmenin yollarına odaklanmalıdırlar. Kentsel alanlarda nüfus sayıları arttıkça şehirler yatırım, vasıflı işçiler (yetenek) ve kültürel şöhret için rekabet ediyor ve bu da kentsel bölgeleri inovasyon merkezlerine dönüşmeye zorluyor. Belediyeler gıda ve enerjiye yönelik “yerel üretim” yaklaşımını giderek daha fazla teşvik ederek yerel ekonomiyi güçlendirmelidirler.  Belediye yönetimlerinde yeni eğilim, şehirlerde “yeşil” sokakları, yeni koridorları ve kamusal alanları sosyal yaşamın merkezi olacak şekilde insanlar için planlanması ve tasarlanması olarak vücut buluyor. Modern şehirler, ulaşımın genellikle bir hizmet olarak sağlandığı daha fazla yürüme ve bisiklet alanıyla dijital, temiz, akıllı, otonom ve intermodal hareketlilik sunmaya çalışıyor.
Ekleme Tarihi: 30 Eylül 2023 - Cumartesi

Başarılı Bir Belediye Başkanlığı Temelde Başkalarını Etkilemekle İlgilidir

Ahmet Akın - Yeminli Mali Müşavir

MTSO Yüksek İstişare Kurulu Üyesi

Türkiye’de en büyük israf kamu kurumlarından daha çok belediyelerde. Bunun çözümü belediye harcamalarındaki şeffaflık. Bunun için de gider yerleri bazında ayrıntılı bir hesap planı ile performans denetimi gerekiyor. Kendisine güvenen belediye başkanı bu yolu uygulayarak yeni kaynaklar yaratabilir. 

Belediyelerin önemli görevlerinden birisinin kent merkezinde ticareti canlandırmak olduğunu bir anlasak, özgün projeler için kafa yormaya başlayacağız. Vizyon ufkumuzu genişleteceğiz. Yapılması gerekenler kültür ve sanat faaliyetleri ile gastronomi ve eğlence etkinliklerini yoğunlaştırmak ve bu konularla ilgili markalar yaratmaktır. 

Başarılı bir belediye başkanlığı temelde başkalarını etkilemekle ilgilidir ve GÜVEN insanları etkileme becerisinin özünü oluşturur. Bunu, güvenle ilgili iki temel beceriyi sergileyerek gerçekleştirir. YETKİNLİK ve KARAKTER. İnsanlar yetkinliğinize ve karakterinize inandığında, doğru şeyi yaptığınıza da güvenir. Karakter; karar ve eylemleri bireysel çıkarların ötesinde değerlere dayandırmak, işi yapanları ve hizmet alanları önemsemekle ilgilidir. Akıllı bir başkan, “bunu yap çünkü patron benim demez.”

Halkı kazanmak isteyen belediye başkanları, onların istek ve ihtiyaçlarına yanıt vermelidir. Belediye Başkanları, vatandaşlarının yaşam tarzını ve yaşam standardını merkeze alan vatandaş odaklı stratejik planlama çalışma- ları ile insanları şehirlerinin vizyonunun merkezine yerleştirmelidir. Vizyon ve misyon beyanları, yerel yönetime ve belediye meclisine güven ve inanç aşılar, vatandaşlar- da sahiplenme duygusu ve güven uyandırır. Belediyelerin amaçlarından biri de güvenli, sosyal açıdan uyumlu, kapsayıcı ve aktif bir topluluk sağlayarak şehri yaşanabilir kılmaktır. 

Metropol konumundaki Büyükşehir Belediyeleri DÖNGÜSEL EKONOMİ programlarını önemseyerek israfı en aza indirmenin yollarına odaklanmalıdırlar. Kentsel alanlarda nüfus sayıları arttıkça şehirler yatırım, vasıflı işçiler (yetenek) ve kültürel şöhret için rekabet ediyor ve bu da kentsel bölgeleri inovasyon merkezlerine dönüşmeye zorluyor. Belediyeler gıda ve enerjiye yönelik “yerel üretim” yaklaşımını giderek daha fazla teşvik ederek yerel ekonomiyi güçlendirmelidirler. 

Belediye yönetimlerinde yeni eğilim, şehirlerde “yeşil” sokakları, yeni koridorları ve kamusal alanları sosyal yaşamın merkezi olacak şekilde insanlar için planlanması ve tasarlanması olarak vücut buluyor. Modern şehirler, ulaşımın genellikle bir hizmet olarak sağlandığı daha fazla yürüme ve bisiklet alanıyla dijital, temiz, akıllı, otonom ve intermodal hareketlilik sunmaya çalışıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.