Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Belediyeler’in Etkinlikler Sorumluluğu

Son Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, etkinlikler konusunda yetki verilip verilmemesi konusu görüşüldü. Yetki verilip verilmemesi aslında çok da önemli değil; sonuçta etkinliklere harcanan para Belediyenin yani Mersin halkının parası. Bunun adaletli, insanların vicdanını yaralamayacak şekilde harcanması ve sonunda da kentimize katkı vermesi, Mersin halkının çoğunluğuna dönük  olması gerekir.   Boşa harcanan para tüm Meclisin sorumluluğundadır. Her Meclis üyesi bu harcama ile bir vicdan muhasebesi yapmak zorundadır. Özellikle kentimizde işsizlik, yoksulluk varken, Belediyenin yaşam öncelikli yapması gereken hizmetlerinin yanında,  etkinlikler bütçesinin daha dikkatli kullanılması gerekir. İktidar olmak, yetki sahibi olmak,  gururla  birilerine imkân sunma fırsatı değildir.   Bir kaç bin lira harcanarak yapılan etkinlikler bir tarafta; diğer tarafta yüzbinler harcanarak yapılan etkinlikler… Sonuçta kente ne katkı verdiği, ne kadar kişiye hitap ettiği bilinmeyen, hesabı belli olmayan etkinlikler! Büyükşehir Belediyesi önceki yönetimin bıraktığı eski borçlarını yine borçlanarak ödemeye çalışırken, herhalde bu zor dönemde etkinlikler için harcama yaparken daha dikkatli ve titiz olmalıdır.   Aslında ilçe belediyeleri de aynı hassasiyeti göstermelidirler. Özellikle kentin en yoksul kesiminin yaşadığı Akdeniz Belediyesi bu konuda daha hassas davranmalı; tek kuruş için bile dikkatli olmalıdır.   Bundan önceki Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki  Deniz Kızı Şirketi ile ilgili çok sayıda yazı yazdım, uyarıda bulundum. Maalesef Belediyemiz çok büyük zarar ettirildi. Hâlâ da, tüm ısrarlara rağmen meseleye açıklık getirilmiş değil.   Aynı şekilde halkın yüzbinlerce lirasını boşa harcayan ve hesap vermeyen etkinliklerin sorgulamasını hem Başkanların hem de Meclis üyelerinin yapacağını ümit ediyorum. Kentteki sayısı bini aşmayan bir azınlığın ancak ilgi gösterdiği, halktan kopuk, hesap veremeyen etkinlikler, illâ gerekiyorsa ilgili çevrelerin desteğiyle yapılsın; ama kamu bütçesine göz dikilmesin! Belediyeler de bu iyice dibe vurmuş ve birileri için hobi halindeki etkinlilere halkın yüzbinlerce lirasını bağışlamasın! Hele Akdeniz İlçesi gibi işsizliğin, yoksulluğun kol gezdiği bir ilçemiz söz konusu ise… Çok daha üretken, anlamlı, karşılığını bulan sayısız hizmet konusu oralarda destek ve ilgi bekliyorken…   Tıpkı Deniz Kızı’nda olduğu gibi sorumluların vicdanlarını sızlatacak ve unutulmayacaktır. Bizler de bunları sık sık hatırlatacağız.   HARUN ARSLAN.......19 Aralık 2019
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2019 - Perşembe

Belediyeler’in Etkinlikler Sorumluluğu

Son Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında, etkinlikler konusunda yetki verilip verilmemesi konusu görüşüldü.

Yetki verilip verilmemesi aslında çok da önemli değil; sonuçta etkinliklere harcanan para Belediyenin yani Mersin halkının parası.

Bunun adaletli, insanların vicdanını yaralamayacak şekilde harcanması ve sonunda da kentimize katkı vermesi, Mersin halkının çoğunluğuna dönük  olması gerekir.

 

Boşa harcanan para tüm Meclisin sorumluluğundadır.

Her Meclis üyesi bu harcama ile bir vicdan muhasebesi yapmak zorundadır.

Özellikle kentimizde işsizlik, yoksulluk varken, Belediyenin yaşam öncelikli yapması gereken hizmetlerinin yanında,  etkinlikler bütçesinin daha dikkatli kullanılması gerekir. İktidar olmak, yetki sahibi olmak,  gururla  birilerine imkân sunma fırsatı değildir.

 

Bir kaç bin lira harcanarak yapılan etkinlikler bir tarafta; diğer tarafta yüzbinler harcanarak yapılan etkinlikler…

Sonuçta kente ne katkı verdiği, ne kadar kişiye hitap ettiği bilinmeyen, hesabı belli olmayan etkinlikler!

Büyükşehir Belediyesi önceki yönetimin bıraktığı eski borçlarını yine borçlanarak ödemeye çalışırken, herhalde bu zor dönemde etkinlikler için harcama yaparken daha dikkatli ve titiz olmalıdır.

 

Aslında ilçe belediyeleri de aynı hassasiyeti göstermelidirler. Özellikle kentin en yoksul kesiminin yaşadığı Akdeniz Belediyesi bu konuda daha hassas davranmalı; tek kuruş için bile dikkatli olmalıdır.

 

Bundan önceki Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki  Deniz Kızı Şirketi ile ilgili çok sayıda yazı yazdım, uyarıda bulundum.

Maalesef Belediyemiz çok büyük zarar ettirildi. Hâlâ da, tüm ısrarlara rağmen meseleye açıklık getirilmiş değil.

 

Aynı şekilde halkın yüzbinlerce lirasını boşa harcayan ve hesap vermeyen etkinliklerin sorgulamasını hem Başkanların hem de Meclis üyelerinin yapacağını ümit ediyorum. Kentteki sayısı bini aşmayan bir azınlığın ancak ilgi gösterdiği, halktan kopuk, hesap veremeyen etkinlikler, illâ gerekiyorsa ilgili çevrelerin desteğiyle yapılsın; ama kamu bütçesine göz dikilmesin!

Belediyeler de bu iyice dibe vurmuş ve birileri için hobi halindeki etkinlilere halkın yüzbinlerce lirasını bağışlamasın!

Hele Akdeniz İlçesi gibi işsizliğin, yoksulluğun kol gezdiği bir ilçemiz söz konusu ise…

Çok daha üretken, anlamlı, karşılığını bulan sayısız hizmet konusu oralarda destek ve ilgi bekliyorken…  

Tıpkı Deniz Kızı’nda olduğu gibi sorumluların vicdanlarını sızlatacak ve unutulmayacaktır.

Bizler de bunları sık sık hatırlatacağız.

 

HARUN ARSLAN.......19 Aralık 2019

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.