Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Büyükşehir 2022 Takvimi ve… Chp İl Başkanı Adil Aktay

Son 20 yıldır Mersin’deki tüm yerel seçimleri yakından izler, analizlerini yaparım. Bütün adayların broşür ve programları arşivimdedir. Tüm bu süreçte seçim çalışmaları, propaganda yöntemi ve programı bakımından en başarılı bulduğum 2009 yılı Adil Aktay’ın seçim çalışmasıdır. O günlerden ilk aklımda kalan, yalnızca profil fotoğraflarının çekilmesi için İstanbul’dan profesyonel bir fotografçı getirtmesiydi. Bu aslında diğer adayların önemsemediği bir etkili ayrıntıya verdiği önemle, ne kadar öngörülü olduğunu gösteriyordu. Çalışmasından etkilenmiştim. O günlerde seçim çalışması olarak bir gazete çıkartmıştı. Yıl 2009 idi; bastırılan gazetenin tarihi ise 2014  olarak  gözüküyordu;  yani tam 5 yıl sonra Mersin’de olacakları yazıyordu; füturist ( gelecekçi) bir öngörüyle Mersin için  bir hayal ortaya koyuyordu. Gazetenin başlığı “MERSİN 2014, “Başka türlü bir Mersin mümkün” diyenlerin sesidir, parayla satılmaz” şeklindeydi. Gazetenin başlıkları da şöyle idi: *30 bin kişiye iş, 3 kat verim artışı; *Her 5 aileden biri Lojistik Merkez’den geçiniyor; *Gurme Sokağı ve yeni müzeler ilgi çekiyor; *Mersin kent merkezine turist yağıyor; *Belediye bütçesinde 85 kuruşluk dev açık ! *UEFA’da Akdeniz Derbisi, Kırmızı Şeytanlar Milan’ı Ağırlıyor; *Petrokimya Organize Sanayi Bölgesinden rekor ihracat…   *          *          * Şimdi tam 13 yıl sonra, Büyükşehir Belediyesi yeni 2022 Takvimi önümde;   benzer bir gelecek öngörüsü devam ediyor: Takvimin başlığındaki tarih 2032. Yani 10 sene sonrası! Mersin’de 2032 yılında olacaklar hayal edilmiş. Takvimin sayfalarında, o günlerin Mersin’indeki gelişmişlik tasvir ediliyor.   Sonuçta: 2022 takviminin Adil Aktay’ın 2014 seçim gazetesinden esinlenildiğini ya da fikri Adil Aktay’ın verdiğini tahmin ediyorum.   2014 gazetesindeki hayallerin hiçbiri gerçekleşmemiş olsa da 2032 hayallerinin gerçekleşmesini ümit ediyorum.   HARUN ARSLAN......11 Nisan 2022  
Ekleme Tarihi: 12 Nisan 2022 - Salı

Büyükşehir 2022 Takvimi ve… Chp İl Başkanı Adil Aktay

Son 20 yıldır Mersin’deki tüm yerel seçimleri yakından izler, analizlerini yaparım.

Bütün adayların broşür ve programları arşivimdedir.

Tüm bu süreçte seçim çalışmaları, propaganda yöntemi ve programı bakımından en başarılı bulduğum 2009 yılı Adil Aktay’ın seçim çalışmasıdır.

O günlerden ilk aklımda kalan, yalnızca profil fotoğraflarının çekilmesi için İstanbul’dan profesyonel bir fotografçı getirtmesiydi. Bu aslında diğer adayların önemsemediği bir etkili ayrıntıya verdiği önemle, ne kadar öngörülü olduğunu gösteriyordu.

Çalışmasından etkilenmiştim.

O günlerde seçim çalışması olarak bir gazete çıkartmıştı.

Yıl 2009 idi; bastırılan gazetenin tarihi ise 2014  olarak  gözüküyordu;  yani tam 5 yıl sonra Mersin’de olacakları yazıyordu; füturist ( gelecekçi) bir öngörüyle Mersin için  bir hayal ortaya koyuyordu.

Gazetenin başlığı “MERSİN 2014, “Başka türlü bir Mersin mümkün” diyenlerin sesidir, parayla satılmaz” şeklindeydi.

Gazetenin başlıkları da şöyle idi:

*30 bin kişiye iş, 3 kat verim artışı;

*Her 5 aileden biri Lojistik Merkez’den geçiniyor;

*Gurme Sokağı ve yeni müzeler ilgi çekiyor;

*Mersin kent merkezine turist yağıyor;

*Belediye bütçesinde 85 kuruşluk dev açık !

*UEFA’da Akdeniz Derbisi, Kırmızı Şeytanlar Milan’ı Ağırlıyor;

*Petrokimya Organize Sanayi Bölgesinden rekor ihracat…

 

*          *          *

Şimdi tam 13 yıl sonra, Büyükşehir Belediyesi yeni 2022 Takvimi önümde;   benzer bir gelecek öngörüsü devam ediyor:

Takvimin başlığındaki tarih 2032. Yani 10 sene sonrası!

Mersin’de 2032 yılında olacaklar hayal edilmiş. Takvimin sayfalarında, o günlerin Mersin’indeki gelişmişlik tasvir ediliyor.

 

Sonuçta: 2022 takviminin Adil Aktay’ın 2014 seçim gazetesinden esinlenildiğini ya da fikri Adil Aktay’ın verdiğini tahmin ediyorum.

 

2014 gazetesindeki hayallerin hiçbiri gerçekleşmemiş olsa da 2032 hayallerinin gerçekleşmesini ümit ediyorum.

 

HARUN ARSLAN......11 Nisan 2022

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.