Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Chp Aday Adaylarının Yeni Hedefi : Yenişehir Ve Mezitli

CHP, Mersin Büyükşehir adayını belirledi. Bu karar çeşitli yönleriyle tartışıldı; parti içi hesapların olduğu iddia edildi ve parti içi huzursuzluklar sürse de seçim gününe kadar durum nispeten sakinleşecektir. Fakat yeni bir mücadele bu kez ilçelerde başlamış görünüyor.   İlçe adaylıklarına, çok sayıda ilçe aday adayına  ek olarak, şimdi de “Büyükşehir Adayı” olamayan bir düzine aday adayının bazıları talip olacaktır. Her zaman, her seçimde, her yere talip olan değişmez kadrolu aday adayları şimdi de gözlerini ilçelere dikmiş durumdalar. Kolaycılığa kaçılıyor ve herkes özellikle zaten CHP’ nin elinde bulunan ve tekrar kazanma ihtimali yüksek olan iki ilçe üzerinde yoğunlaşıyor: Yenişehir ve Mezitli.   Halbuki kendine güvenen bir aday adayının daha çok merkezde  kazanılması zor görünen Toroslar ve Akdeniz ilçelerini düşünmesi gerekir. Ama sanki “Büyükşehir Adayı” yapılmamış olmanın diyeti isteniyor; garanti gibi gözüken ilçelere adaylık talep ediliyor. Oysa bu talepler,  ciddi bir  haksızlık içeriyor: Yenişehir ve Mezitli iktidar partisinden olmamalarına rağmen, ellerindeki imkanlarla büyük hizmetler yapmış ve isimlerini Türkiye genelinde duyurmuş iki Belediyedir.   Bir hizmet binası dahi olmayan Akdeniz ve Toroslar Belediyelerine kıyasla, başta hizmet binası olmak üzere halkın önemli ihtiyaçlarını karşılayan ve halka dokunan sayısız hizmeti ve projeyi gerçekleştirmiş; dahası, sürmekte olan proje ve yatırımları olan iki Belediye. Başarı ile sürdürülen bu iki Belediye yönetiminin yine parti içi hesaplarla değiştirilmesi, tüm bu ilçelerde yaşayanların tepkisine yol açacaktır. Bu ilçelerde yaşayan ve mevcut başarılı yönetimlere oy vermiş seçmenler de, böylesi bir gelişmeyi  saygısızlıktır kabul edecektir. Öyle ya; demokratik katılım, seçmene ve ilçeye hizmet açısından başarısı ortada olan bir yönetim niye değiştirilir? Bunun politik bir akla sığar yanı var mıdır?   Adayları belirlenen Büyükşehirde ve bazı ilçelerde hizmet eksiği konusunda neredeyse tüm partililer görüş birliği içinde iken,  hizmetlerin çok düzenli gittiği bu iki ilçe parti içi çekişmelere ve kadrolu aday adaylarının hırslarına kurban edilmez. Mezitli ve Yenişehir Belediyelerinde  başarılı hizmetler ve yarım kalan projeler sürmelidir; bu ilçelerdeki  çalışmalardan memnun olan sakinlerin, demokratik istekleri dışında bir kararla oylarına el konulmasına izin verilmemelidir. Mezitli ve Yenişehir İlçelerinde hazır gibi duran  koltuğa konmak isteyen, boşa düşmüş  kadrolu aday adayları da böyle bir kirli pazarlığa tenezzül etmemelidir! Kaldı ki,  Büyükşehir  adayı konusunda beliren gerilim kısmen unutulmaya başlamış iken, ilçelerdeki yanlış kararlarla  tartışmaların tekrar alevleneceği unutulmamalıdır. Mersin böylesine  kaba politik oyunlardan, parti içi bezirgan pazarlıklarından bıktı, usandı artık!   HARUN ARSLAN
Ekleme Tarihi: 28 Ocak 2019 - Pazartesi

Chp Aday Adaylarının Yeni Hedefi : Yenişehir Ve Mezitli

CHP, Mersin Büyükşehir adayını belirledi.

Bu karar çeşitli yönleriyle tartışıldı; parti içi hesapların olduğu iddia edildi ve parti içi huzursuzluklar sürse de seçim gününe kadar durum nispeten sakinleşecektir.

Fakat yeni bir mücadele bu kez ilçelerde başlamış görünüyor.

 

İlçe adaylıklarına, çok sayıda ilçe aday adayına  ek olarak, şimdi de “Büyükşehir Adayı” olamayan bir düzine aday adayının bazıları talip olacaktır.

Her zaman, her seçimde, her yere talip olan değişmez kadrolu aday adayları şimdi de gözlerini ilçelere dikmiş durumdalar.

Kolaycılığa kaçılıyor ve herkes özellikle zaten CHP’ nin elinde bulunan ve tekrar kazanma ihtimali yüksek olan iki ilçe üzerinde yoğunlaşıyor:

Yenişehir ve Mezitli.

 

Halbuki kendine güvenen bir aday adayının daha çok merkezde  kazanılması zor görünen Toroslar ve Akdeniz ilçelerini düşünmesi gerekir.

Ama sanki “Büyükşehir Adayı” yapılmamış olmanın diyeti isteniyor; garanti gibi gözüken ilçelere adaylık talep ediliyor.

Oysa bu talepler,  ciddi bir  haksızlık içeriyor:

Yenişehir ve Mezitli iktidar partisinden olmamalarına rağmen, ellerindeki imkanlarla büyük hizmetler yapmış ve isimlerini Türkiye genelinde duyurmuş iki Belediyedir.

 

Bir hizmet binası dahi olmayan Akdeniz ve Toroslar Belediyelerine kıyasla, başta hizmet binası olmak üzere halkın önemli ihtiyaçlarını karşılayan ve halka dokunan sayısız hizmeti ve projeyi gerçekleştirmiş; dahası, sürmekte olan proje ve yatırımları olan iki Belediye.

Başarı ile sürdürülen bu iki Belediye yönetiminin yine parti içi hesaplarla değiştirilmesi, tüm bu ilçelerde yaşayanların tepkisine yol açacaktır.

Bu ilçelerde yaşayan ve mevcut başarılı yönetimlere oy vermiş seçmenler de, böylesi bir gelişmeyi  saygısızlıktır kabul edecektir.

Öyle ya; demokratik katılım, seçmene ve ilçeye hizmet açısından başarısı ortada olan bir yönetim niye değiştirilir?

Bunun politik bir akla sığar yanı var mıdır?

 

Adayları belirlenen Büyükşehirde ve bazı ilçelerde hizmet eksiği konusunda neredeyse tüm partililer görüş birliği içinde iken,  hizmetlerin çok düzenli gittiği bu iki ilçe parti içi çekişmelere ve kadrolu aday adaylarının hırslarına kurban edilmez.

Mezitli ve Yenişehir Belediyelerinde  başarılı hizmetler ve yarım kalan projeler sürmelidir; bu ilçelerdeki  çalışmalardan memnun olan sakinlerin, demokratik istekleri dışında bir kararla oylarına el konulmasına izin verilmemelidir.

Mezitli ve Yenişehir İlçelerinde hazır gibi duran  koltuğa konmak isteyen, boşa düşmüş  kadrolu aday adayları da böyle bir kirli pazarlığa tenezzül etmemelidir!

Kaldı ki,  Büyükşehir  adayı konusunda beliren gerilim kısmen unutulmaya başlamış iken, ilçelerdeki yanlış kararlarla  tartışmaların tekrar alevleneceği unutulmamalıdır.

Mersin böylesine  kaba politik oyunlardan, parti içi bezirgan pazarlıklarından bıktı, usandı artık!

 

HARUN ARSLAN

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.