Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Kıbrıs’a Denizden Bir Uluslararası Proje

Salgın günleri yavaş yavaş bitiyor. Yerel yönetimler bu dönemde önemli bir sınav geçirdiler; salgın döneminde yaptıkları yararlı hizmetlerle anılacaklar, bu hizmetler unutulmayacak. Şimdi yeni bir dönem başlıyor; bu dönemde yerel yönetimlerin yaptıkları yol, kaldırım, park, su, çiçek, ağaç, çöp toplama vb. çalışmalar zaten sıradan, olması zorunlu  hizmetler olarak sözü bile edilmemelidir. Artık ülke çapında, hatta uluslararası düzeyde ses getirecek projeler hayata geçirilebilir. Maalesef son çeyrek asırda böyle bir vizyonu gerçekleştirecek yerel yöneticilerimiz olmadı. Bir büyük hazinenin üzerinde stratejik bir noktada oturan Mersin bu zenginliklerden hiç bir zaman yararlanamadı   Yenişehir Belediyesi’nin geleneğinde unutulmayan hizmetler var. Şimdilerde de yine daha büyük, uluslararası alanda ses getirecek bir proje gerçekleştirilebilir. Maalesef bugüne kadar hemen önümüzdeki adayı, Kıbrıs’ı göremedik, yeterli ilişkileri kuramadık. Sonunda Yenişehir Belediye Başkanı Kıbrıs ile bir yüzme etkinliği düzenledi. Kıbrıs’a giderek  yöneticilerle görüştü. “Kulacım Kadar Uzaktasın”sloganıyla“Kıbrıs – Mersin Solo Yüzme Geçişi” projesi düzenlendi. Milli yüzücümüz birçok uluslararası başarıya sahip Emre Seven bu solo geçişe öncülük edecektir.   Dünyadakibenzer yüzme parkurlarına  bir göz atalım: Dünyada önemli  7 parkur var; bunlardan en önemlisi Manş ve Cebelitarık geçişleri. Bu geçişleri gerçekleştirmek için hayli zor bir süreçten geçmek gerek. Müracaat edilince size yaklaşık  4 – 5 yıl sonraya  gün veriliyor. Ayrıca ciddi bir para ödemeniz gerekiyor.  Sonuçta bu geçişlerin yapıldığı ülkelere de önemli bir kazanç sağlıyor.   Şimdi buna yeni bir parkur eklenebilir: Kıbrıs – Mersin. Bu hat, Dünyada 8. Parkur olabilir ve uluslararası alanda hem ülkemizin hem de Kıbrıs’ın adının duyulması sağlanabilir; daha da önemlisi uluslararası düzeyde Kıbrıs’ın tanınmasına ciddi katkısı olur.   Geçiş parkurunun dünyadaki en büyük nekropollerden birine sahip bir antik kentten yani Anamurium antik kentinden  başlaması ayrı bir cazibe ve önem kazandıracaktır.   Kendisini tanıma fırsatı bulduğum milli yüzücü Emre Seven’deki  azim ve enerji beni de  heyecanlandırdı. Kendisine büyük başarılarının devamını diliyorum. Yenişehir Belediyemizin bu vizyoner girişimi sayesinde, umarım Mersin’de sonunda uluslararası bir projeye sahip olur; hem ülkemiz hem de yavru vatanımız Kıbrıs bundan yararlanır.   HARUN ARSLAN.....21 Mayıs 2021
Ekleme Tarihi: 21 Mayıs 2021 - Cuma

Kıbrıs’a Denizden Bir Uluslararası Proje

Salgın günleri yavaş yavaş bitiyor.

Yerel yönetimler bu dönemde önemli bir sınav geçirdiler; salgın döneminde yaptıkları yararlı hizmetlerle anılacaklar, bu hizmetler unutulmayacak.

Şimdi yeni bir dönem başlıyor; bu dönemde yerel yönetimlerin yaptıkları yol, kaldırım, park, su, çiçek, ağaç, çöp toplama vb. çalışmalar zaten sıradan, olması zorunlu  hizmetler olarak sözü bile edilmemelidir.

Artık ülke çapında, hatta uluslararası düzeyde ses getirecek projeler hayata geçirilebilir. Maalesef son çeyrek asırda böyle bir vizyonu gerçekleştirecek yerel yöneticilerimiz olmadı. Bir büyük hazinenin üzerinde stratejik bir noktada oturan Mersin bu zenginliklerden hiç bir zaman yararlanamadı

 

Yenişehir Belediyesi’nin geleneğinde unutulmayan hizmetler var.

Şimdilerde de yine daha büyük, uluslararası alanda ses getirecek bir proje gerçekleştirilebilir.

Maalesef bugüne kadar hemen önümüzdeki adayı, Kıbrıs’ı göremedik, yeterli ilişkileri kuramadık.

Sonunda Yenişehir Belediye Başkanı Kıbrıs ile bir yüzme etkinliği düzenledi. Kıbrıs’a giderek  yöneticilerle görüştü.

“Kulacım Kadar Uzaktasın”sloganıyla“Kıbrıs – Mersin Solo Yüzme Geçişi” projesi düzenlendi.

Milli yüzücümüz birçok uluslararası başarıya sahip Emre Seven bu solo geçişe öncülük edecektir.

 

Dünyadakibenzer yüzme parkurlarına  bir göz atalım:

Dünyada önemli  7 parkur var; bunlardan en önemlisi Manş ve Cebelitarık geçişleri.

Bu geçişleri gerçekleştirmek için hayli zor bir süreçten geçmek gerek.

Müracaat edilince size yaklaşık  4 – 5 yıl sonraya  gün veriliyor.

Ayrıca ciddi bir para ödemeniz gerekiyor. 

Sonuçta bu geçişlerin yapıldığı ülkelere de önemli bir kazanç sağlıyor.

 

Şimdi buna yeni bir parkur eklenebilir: Kıbrıs – Mersin.

Bu hat, Dünyada 8. Parkur olabilir ve uluslararası alanda hem ülkemizin hem de Kıbrıs’ın adının duyulması sağlanabilir; daha da önemlisi uluslararası düzeyde Kıbrıs’ın tanınmasına ciddi katkısı olur.

 

Geçiş parkurunun dünyadaki en büyük nekropollerden birine sahip bir antik kentten yani Anamurium antik kentinden  başlaması ayrı bir cazibe ve önem kazandıracaktır.

 

Kendisini tanıma fırsatı bulduğum milli yüzücü Emre Seven’deki  azim ve enerji beni de  heyecanlandırdı.

Kendisine büyük başarılarının devamını diliyorum.

Yenişehir Belediyemizin bu vizyoner girişimi sayesinde, umarım Mersin’de sonunda uluslararası bir projeye sahip olur; hem ülkemiz hem de yavru vatanımız Kıbrıs bundan yararlanır.

 

HARUN ARSLAN.....21 Mayıs 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.