Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Korona Günlerinde... ” Belediye Deniz Kızı Şirketi”

En çok yazı yazdığım, eleştirdiğim, uyardığım konulardan biri Belediye Deniz Kızı Şirketidir. Böyle bir çalışmanın o günkü yöneticilerin anlayışı ile kente ve kentin turizmine vereceği zararı, hem Belediye Başkanı’na hem Belediye yöneticilerine anlattım, mahzurlarını yazılarımda belirttim. Maalesef ısrarla gerçekleştirildi ve Belediyenin yani halkın milyonlarca lirası çöpe atıldı! Kendileri de bu hatayı geç de olsa anladılar; ama iş işten geçmişti. Sonraki süreçte bu batağın sorumlularının ortaya çıkarılması konusunu gündeme getirdim; yine Belediye yöneticileri ile ısrarla bu konu üzerinde görüştüm. Maalesef her zamanki gibi yine yapanın yanına kar kaldı! Sorumluları hâlâ ortada dolaşıyor… *                     *                     *         Özellikle şimdi “Korona Günleri”nde bunun ne kadar gereksiz olduğu daha da açık ortaya çıktı. Milyonlarca liralık yatırımla gerçekleşen projeden son kalanlar da artık yok olup gidecek. Borçlanma yetkisi almaya çalışan Belediye ve özellikle kriz dönemi halkın ihtiyacı için bu boşa harcanan bütçe ne kadar yararlı olurdu.   Belki bir örnek olması ve gelecek için de verilecek bir ders olması açısında Deniz Kızı Şirketi tekrar masaya yatırılır, sorumluları ortaya çıkarılır. En azında, hiç olmazsa alınan şezlong ve şemsiyelerinin ne kadarının ortada olmadığı görülür belki de nerede olduğu bulunur. Bir kamu malının göz göre göre, bütün uyarılara karşı nasıl savrukça kötüye kullanıldığı bu çok açık konuda sorgulanamıyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir. Topluma, tarihe, kente ve hemşerilere karşı mahcup olmaktan vazgeçtim; insan kendi kamusal vicdanı karşısında nasıl huzurla yaşar?    HARUN ARSLAN.....13 Haziran 2020
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2020 - Cumartesi

Korona Günlerinde... ” Belediye Deniz Kızı Şirketi”

En çok yazı yazdığım, eleştirdiğim, uyardığım konulardan biri Belediye Deniz Kızı Şirketidir.

Böyle bir çalışmanın o günkü yöneticilerin anlayışı ile kente ve kentin turizmine vereceği zararı, hem Belediye Başkanı’na hem Belediye yöneticilerine anlattım, mahzurlarını yazılarımda belirttim.

Maalesef ısrarla gerçekleştirildi ve Belediyenin yani halkın milyonlarca lirası çöpe atıldı!

Kendileri de bu hatayı geç de olsa anladılar; ama iş işten geçmişti.

Sonraki süreçte bu batağın sorumlularının ortaya çıkarılması konusunu gündeme getirdim; yine Belediye yöneticileri ile ısrarla bu konu üzerinde görüştüm.

Maalesef her zamanki gibi yine yapanın yanına kar kaldı!

Sorumluları hâlâ ortada dolaşıyor…

*                     *                     *        

Özellikle şimdi “Korona Günleri”nde bunun ne kadar gereksiz olduğu daha da açık ortaya çıktı.

Milyonlarca liralık yatırımla gerçekleşen projeden son kalanlar da artık yok olup gidecek.

Borçlanma yetkisi almaya çalışan Belediye ve özellikle kriz dönemi halkın ihtiyacı için bu boşa harcanan bütçe ne kadar yararlı olurdu.

 

Belki bir örnek olması ve gelecek için de verilecek bir ders olması açısında Deniz Kızı Şirketi tekrar masaya yatırılır, sorumluları ortaya çıkarılır.

En azında, hiç olmazsa alınan şezlong ve şemsiyelerinin ne kadarının ortada olmadığı görülür belki de nerede olduğu bulunur.

Bir kamu malının göz göre göre, bütün uyarılara karşı nasıl savrukça kötüye kullanıldığı bu çok açık konuda sorgulanamıyorsa, sözün bittiği yerdeyiz demektir.

Topluma, tarihe, kente ve hemşerilere karşı mahcup olmaktan vazgeçtim; insan kendi kamusal vicdanı karşısında nasıl huzurla yaşar? 

 

HARUN ARSLAN.....13 Haziran 2020

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.