Ahmet Akın
Köşe Yazarı
Ahmet Akın
 

Mali Müşavirler Odalarında Seçim Dönemi Yaklaşırken Durum Tespiti

Gelir yaratmak isteyen MALİ MÜŞAVİRLER, değişime açık olmalı, teknolojiden yararlanmalı, yetenek yönetimine odaklanmalı ve danışmanlık hizmetlerini büyütmeli. STAJA BAŞLAMA SINAVI kolay bir sınav değil. Sistemli bir şekilde hazırlanmayı gerektiriyor. Belki rekabet biraz daha arttırılabilir. Bunu yaparken de teorik bilgi yerine uygulama öne çıkarılmalı. Staja Başlama Sınavı’nda meslekte kullanılan bilgisayar yazılımları ilgili sorular sorulmalı. Ayrıca finans uygulamaları ve güncel ekonomik konular da olmalı. 4 büyükler çalışanlarının mali müşavir olmalarını istediği için Staja Başlama Sınavı’na  iyi fakültelerden mezun olanlardan az sayıda kişinin girdiği görülüyor. Türkiye’de üniversitelerin eğitim kalitesi ortada. Hep birlikte bulduğumuzla yetineceğiz. Yapımız bu… Mali Müşavirlik mesleğinde Staja Başlama Sınavı’nın üç büyük şehirde yapılması Anadolu için büyük külfet oluyor. Çok rahat bir şekilde uzaktan yüzde yüz güvenli bir şekilde yapılabilir. Mali Müşavir meslek mensubu sayısının ekonomi küçülürken hızlı bir şekilde artması da haksız rekabeti tetikliyor. İyi ki yıllar önce Staja Başlama Sınavı’nı koymuşuz. 3568 sayılı Mali Müşavirlik Yasası’nın iki maddesini çok önemsiyorum. Birincisi Odaların bağımsız tüzel kişiliği, ikincisi ise bağımsız sınav komisyonu. Yeminli Mali Müşavir olan TÜRMOB Başkanı’nı Mali Müşavir Odası delegeleri seçiyor, onun için eli kolu bağlı eleştirilerine katılmıyorum. Başkan, her zaman BAŞKANDIR. Elbette bazı zorluklar yaşıyor olabilir ama meslek yararına yapılacak işlere kimse karşı çıkmaz. TÜRMOB Başkanı gayretli birisi olarak görünüyor. Naçizane bir önerim olacak. Gittiği illerde hiç haber vermeden rastgele meslek mensuplarının bürolarını ziyaret etsin. Onların sorunlarını dinlesin, gerçeklerle yüzleşsin. Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalarında seçimler MAYIS ayında. Mevcut yönetimler avantajlı konumda. Meslektaşlarda coşku ve umut zayıflayınca istek azalıyor. TÜRMOB seçimleri EKİM ayında yapılacak. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler ipi göğüsleyecek görünüyor. Meslek mensupları örgütlerden soğumuş durumda. Edilgen yapı mesleğin yükselmesini engelliyor. TÜRMOB Başkanı Ekim’2022 de yapılacak seçimlerde 3 yıl için daha BAŞKAN seçilecek. Önemli olan tabanın beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı. Çünkü, meslekteki kan kaybı hızlanıyor. Bunu durdurmak gerekiyor.
Ekleme Tarihi: 19 Mart 2022 - Cumartesi

Mali Müşavirler Odalarında Seçim Dönemi Yaklaşırken Durum Tespiti

Gelir yaratmak isteyen MALİ MÜŞAVİRLER, değişime açık olmalı, teknolojiden yararlanmalı, yetenek yönetimine odaklanmalı ve danışmanlık hizmetlerini büyütmeli.

STAJA BAŞLAMA SINAVI kolay bir sınav değil. Sistemli bir şekilde hazırlanmayı gerektiriyor. Belki rekabet biraz daha arttırılabilir. Bunu yaparken de teorik bilgi yerine uygulama öne çıkarılmalı. Staja Başlama Sınavı’nda meslekte kullanılan bilgisayar yazılımları ilgili sorular sorulmalı. Ayrıca finans uygulamaları ve güncel ekonomik konular da olmalı.

4 büyükler çalışanlarının mali müşavir olmalarını istediği için Staja Başlama Sınavı’na  iyi fakültelerden mezun olanlardan az sayıda kişinin girdiği görülüyor. Türkiye’de üniversitelerin eğitim kalitesi ortada. Hep birlikte bulduğumuzla yetineceğiz. Yapımız bu…

Mali Müşavirlik mesleğinde Staja Başlama Sınavı’nın üç büyük şehirde yapılması Anadolu için büyük külfet oluyor. Çok rahat bir şekilde uzaktan yüzde yüz güvenli bir şekilde yapılabilir. Mali Müşavir meslek mensubu sayısının ekonomi küçülürken hızlı bir şekilde artması da haksız rekabeti tetikliyor. İyi ki yıllar önce Staja Başlama Sınavı’nı koymuşuz.

3568 sayılı Mali Müşavirlik Yasası’nın iki maddesini çok önemsiyorum. Birincisi Odaların bağımsız tüzel kişiliği, ikincisi ise bağımsız sınav komisyonu.
Yeminli Mali Müşavir olan TÜRMOB Başkanı’nı Mali Müşavir Odası delegeleri seçiyor, onun için eli kolu bağlı eleştirilerine katılmıyorum. Başkan, her zaman BAŞKANDIR. Elbette bazı zorluklar yaşıyor olabilir ama meslek yararına yapılacak işlere kimse karşı çıkmaz.

TÜRMOB Başkanı gayretli birisi olarak görünüyor. Naçizane bir önerim olacak. Gittiği illerde hiç haber vermeden rastgele meslek mensuplarının bürolarını ziyaret etsin. Onların sorunlarını dinlesin, gerçeklerle yüzleşsin.

Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odalarında seçimler MAYIS ayında. Mevcut yönetimler avantajlı konumda. Meslektaşlarda coşku ve umut zayıflayınca istek azalıyor.

TÜRMOB seçimleri EKİM ayında yapılacak. Çağdaş Demokrat Muhasebeciler ipi göğüsleyecek görünüyor. Meslek mensupları örgütlerden soğumuş durumda. Edilgen yapı mesleğin yükselmesini engelliyor. TÜRMOB Başkanı Ekim’2022 de yapılacak seçimlerde 3 yıl için daha BAŞKAN seçilecek. Önemli olan tabanın beklentilerini karşılayıp karşılamayacağı. Çünkü, meslekteki kan kaybı hızlanıyor. Bunu durdurmak gerekiyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.