Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’de “ Olmayan Turizme” Büyükşehir’in Öncülüğü!

Son aylarda Mardin, Gaziantep, Hatay, Nevşehir gibi yakın illeri dolaştım. Muazzam bir iç turizm gelişmesini hayretle izledim: Sayısız tur otobüsleri her tarafta; Denizi olmayan ve Mersin’den çok daha az tarihi ve doğal güzelliklere sahip illerin dahi turizmde bu derece Mersin’e fark atmalarını kabullenemesek de, anlamaya ve sebeplerini bulmaya çalışıp masaya yatırmak lazım. Mersin için tarım şehri, ticaret şehri, liman şehri gibi birçok tanımlama yapılsa da, sahip olduğu zenginlikler açısından bir turizm şehri olması en uygunudur.   Bugüne kadar Mersin’in turizm tanıtımı Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası ortak çalışması ile yapıldı. MTSO kurduğu Turizm Platformu ile turizm çalışmaları gerçekleştirdi. Yıllarca kalabalık bir ekiple dünyadaki tüm turizm fuarlarına katıldılar. Maalesef buradan tek bir turist gelmesini sağlayamadılar. Turistik geziye dönen tüm bu çalışmalar dünyaya cezerye tanıtımının ve ikramının ötesine gidemedi . Nasıl bir mantıksa: Şili’de, Güney Afrika’da Mersin’i tanıttılar. Maalesef yurt içinde Mersin’i tanıtmayı ve insanların diğer komşu iller gibi Mersin’i ziyaret etmelerini sağlayamadılar. Hala Niğde’nin tanıtımını bizzat kendisi Mersin’de yapan Niğde Belediye Başkanı hatırımda. Mersin sahip olduğu dünya çapında zenginliklere rağmen iç turizmde geri kaldı. *                     *                     * Şimdi yeni bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve MTSO Başkanı var. Yeni bir girişim başlatılabilir. Buna Büyükşehir Kent Konseyi de katılabilir. Dünyada bir benzeri olmayan Cennet Cehennem, Kızkalesi, Aydıncık Mağarası, Kayacık Vadisi,  Krater göller başta olmak üzere 500 e yakın tarihi esere ve sayısız doğal zenginliğe sahip Mersin tanıtımına başlanmalıdır. Ayrıca Kasaplar çarşısı ve çarşı merkezi yemek kültürü ve alışveriş açısından cazip hale getirilebilir.   Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Kent Konseyi yaptıkları takdir ettiğimiz bir çok hizmete ek olarak, Mersin’in tanıtımına öncelik veren ciddi bir çalışma içerisine girerlerse Mersin için kalıcı ve tüm kente pozitif yönden katkı sağlayacak, unutulmayacak  bir büyük hizmet yapmış olacaklardır.   Umarım kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi, MTSO ve Kent Konseyi birleşerek bu yıllarca ihmal edilen, bilerek yanlış yönlendirilen kentin bu en büyük sorunu için çözüm arayışına girerler, sahip olduğu bu büyük hazineden yararlanılmasını sağlarlar.   HARUN ARSLAN.....28. Ekim 2021
Ekleme Tarihi: 28 Ekim 2021 - Perşembe

Mersin’de “ Olmayan Turizme” Büyükşehir’in Öncülüğü!

Son aylarda Mardin, Gaziantep, Hatay, Nevşehir gibi yakın illeri dolaştım.

Muazzam bir iç turizm gelişmesini hayretle izledim: Sayısız tur otobüsleri her tarafta; Denizi olmayan ve Mersin’den çok daha az tarihi ve doğal güzelliklere sahip illerin dahi turizmde bu derece Mersin’e fark atmalarını kabullenemesek de, anlamaya ve sebeplerini bulmaya çalışıp masaya yatırmak lazım.

Mersin için tarım şehri, ticaret şehri, liman şehri gibi birçok tanımlama yapılsa da, sahip olduğu zenginlikler açısından bir turizm şehri olması en uygunudur.

 

Bugüne kadar Mersin’in turizm tanıtımı Büyükşehir Belediyesi ve Ticaret Odası ortak çalışması ile yapıldı.

MTSO kurduğu Turizm Platformu ile turizm çalışmaları gerçekleştirdi.

Yıllarca kalabalık bir ekiple dünyadaki tüm turizm fuarlarına katıldılar. Maalesef buradan tek bir turist gelmesini sağlayamadılar. Turistik geziye dönen tüm bu çalışmalar dünyaya cezerye tanıtımının ve ikramının ötesine gidemedi .

Nasıl bir mantıksa: Şili’de, Güney Afrika’da Mersin’i tanıttılar.

Maalesef yurt içinde Mersin’i tanıtmayı ve insanların diğer komşu iller gibi Mersin’i ziyaret etmelerini sağlayamadılar.

Hala Niğde’nin tanıtımını bizzat kendisi Mersin’de yapan Niğde Belediye Başkanı hatırımda.

Mersin sahip olduğu dünya çapında zenginliklere rağmen iç turizmde geri kaldı.

*                     *                     *

Şimdi yeni bir Büyükşehir Belediye Başkanı ve MTSO Başkanı var.

Yeni bir girişim başlatılabilir. Buna Büyükşehir Kent Konseyi de katılabilir.

Dünyada bir benzeri olmayan Cennet Cehennem, Kızkalesi, Aydıncık Mağarası, Kayacık Vadisi,  Krater göller başta olmak üzere 500 e yakın tarihi esere ve sayısız doğal zenginliğe sahip Mersin tanıtımına başlanmalıdır.

Ayrıca Kasaplar çarşısı ve çarşı merkezi yemek kültürü ve alışveriş açısından cazip hale getirilebilir.

 

Büyükşehir Belediyesi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Büyükşehir Kent Konseyi yaptıkları takdir ettiğimiz bir çok hizmete ek olarak, Mersin’in tanıtımına öncelik veren ciddi bir çalışma içerisine girerlerse Mersin için kalıcı ve tüm kente pozitif yönden katkı sağlayacak, unutulmayacak  bir büyük hizmet yapmış olacaklardır.

 

Umarım kısa zamanda Büyükşehir Belediyesi, MTSO ve Kent Konseyi birleşerek bu yıllarca ihmal edilen, bilerek yanlış yönlendirilen kentin bu en büyük sorunu için çözüm arayışına girerler, sahip olduğu bu büyük hazineden yararlanılmasını sağlarlar.

 

HARUN ARSLAN.....28. Ekim 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.