Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mersin’in Unutulmuş Proje Önerileri

Bu sıkıntılı, günlerde küçük de olsa Mersin’de umut veren projeler gerçekleşmeye başlıyor. Önerdiğim: Marina yanında mini plaj artık faaliyette… Yıllardır yazdığım Bisiklet konusunda da olumlu ve hızlı gelişmeleri görüyoruz.   Yine uzun yıllar önce başlayıp sıkça yazdığım bir konu var: Özellikle kent merkezinin cazibesini kaybetmesi konusunda uzun yazılar yazdım, önerilerde bulundum. Kısaca hatırlatmama izin veriniz: *  *  * “Kent merkezi ve Çamlıbel nasıl kurtulur başlıklı inceleme yazılarımda birinci önceliğin park sorunu olduğunu yazmıştım. Bunun için de, yalnızca kıyısındaki 5 metrelik şerit haricinde kullanılmayan Atatürk Parkı’nın ağaçlara zarar vermeden park yeri olarak kullanılması çözümünü getirmiştim. Aslında Atatürk Parkı ana caddeden itibaren bir şerit halinde park yeri olarak kullanılmaya başlanabilir; geçmişte bu konuda sorunsuz bir uygulamayı da hatırlıyorum.   Japonya’da deniz kıyısı kentlerde denizin üzerine duba sistemiyle 2500 kadar araç alabilen yüzen otoparklar yapılıyor. Atatürk Parkı önüne deniz üzerine de böyle bir sistem pekâlâ yapılabilir.”   *  *  *   “Atatürk Parkı’nın atıl duran bazı bölümleri otopark olarak kullanılabilecek ve kentin esnafına ve canlılığına az da olsa bir katkı sağlanmış olacaktır.   Bugüne kadar kentimizle ilgili birçok proje önerim oldu. Bunlar hem ekonomik yönden hem de uygulanabilmesi açısından yapılabilir ve dünyada benzerleri olan projelerdi. Maalesef bugüne kadar bunları anlayabilecek vizyonda kent yöneticileri ve destekleyen kent dinamikleri olmadı.   Ama özellikle son yıllarda, Çamlıbel hattını da içine alacak şekilde eski kent merkezi tam bir çöküş içindedir. Buraların canlandırılması için Bit Pazarı, Kasaplar Çarşısı gibi modern kent profiline yakışmayan dokular için projeler geliştirilebilir. Yıllardır boş bekleyen dükkan ve mağazaların ticari bakımdan hareketlenmesi için danışma kurulları oluşturulabilir. Ama en acil ve çözülebilir başlangıç adımı, otopark meselesidir. Bunun için de kent merkezinden çok kısıtlı kullanımı olan Atatürk Parkı’nın öncelikle yol şeridinde otopark için cepler yaratılabilir. Büyükşehir Belediyemizin bisiklet ve otopark gibi acil çözüm bekleyen konulardaki proje çalışmaları bize sevinç ve umut veriyor.   HARUN ARSLAN......16 Temmuz 2020            
Ekleme Tarihi: 17 Temmuz 2020 - Cuma

Mersin’in Unutulmuş Proje Önerileri

Bu sıkıntılı, günlerde küçük de olsa Mersin’de umut veren projeler gerçekleşmeye başlıyor.

Önerdiğim: Marina yanında mini plaj artık faaliyette…

Yıllardır yazdığım Bisiklet konusunda da olumlu ve hızlı gelişmeleri görüyoruz.

 

Yine uzun yıllar önce başlayıp sıkça yazdığım bir konu var:

Özellikle kent merkezinin cazibesini kaybetmesi konusunda uzun yazılar yazdım, önerilerde bulundum. Kısaca hatırlatmama izin veriniz:

*  *  *

Kent merkezi ve Çamlıbel nasıl kurtulur başlıklı inceleme yazılarımda birinci önceliğin park sorunu olduğunu yazmıştım.

Bunun için de, yalnızca kıyısındaki 5 metrelik şerit haricinde kullanılmayan Atatürk Parkı’nın ağaçlara zarar vermeden park yeri olarak kullanılması çözümünü getirmiştim.

Aslında Atatürk Parkı ana caddeden itibaren bir şerit halinde park yeri olarak kullanılmaya başlanabilir; geçmişte bu konuda sorunsuz bir uygulamayı da hatırlıyorum.

 

Japonya’da deniz kıyısı kentlerde denizin üzerine duba sistemiyle 2500 kadar araç alabilen yüzen otoparklar yapılıyor.

Atatürk Parkı önüne deniz üzerine de böyle bir sistem pekâlâ yapılabilir.”

 

*  *  *

 

“Atatürk Parkı’nın atıl duran bazı bölümleri otopark olarak kullanılabilecek ve kentin esnafına ve canlılığına az da olsa bir katkı sağlanmış olacaktır.

 

Bugüne kadar kentimizle ilgili birçok proje önerim oldu.

Bunlar hem ekonomik yönden hem de uygulanabilmesi açısından yapılabilir ve dünyada benzerleri olan projelerdi.

Maalesef bugüne kadar bunları anlayabilecek vizyonda kent yöneticileri ve destekleyen kent dinamikleri olmadı.

 

Ama özellikle son yıllarda, Çamlıbel hattını da içine alacak şekilde eski kent merkezi tam bir çöküş içindedir. Buraların canlandırılması için Bit Pazarı, Kasaplar Çarşısı gibi modern kent profiline yakışmayan dokular için projeler geliştirilebilir. Yıllardır boş bekleyen dükkan ve mağazaların ticari bakımdan hareketlenmesi için danışma kurulları oluşturulabilir. Ama en acil ve çözülebilir başlangıç adımı, otopark meselesidir.

Bunun için de kent merkezinden çok kısıtlı kullanımı olan Atatürk Parkı’nın öncelikle yol şeridinde otopark için cepler yaratılabilir.

Büyükşehir Belediyemizin bisiklet ve otopark gibi acil çözüm bekleyen konulardaki proje çalışmaları bize sevinç ve umut veriyor.

 

HARUN ARSLAN......16 Temmuz 2020

 

 

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.