Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mezitli’de İhtiyaç Olan ” Salon” Boşta Ve Bakım Bekliyor...

Mezitli,  kültür ve sanat alanında hızla ilerliyor. Bu anlamda, Mezitli Belediyesi’nin sanat ve kültüre ağırlık veren politikası meyvelerini vermeye çoktan başladı. Gönüllü Evleri’nde çalışma yeri sıkıntısı çözülerek, sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılıyor; gönüllülerin sosyal projeleri hayata geçiriliyor. Ayrıca bu evlerde resim, müzik, dans kursları veriliyor.   Özellikle de Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarına katılımlar çoğalıyor ve başarılı çalışmalar yapılıyor; bu alanda gündüz ve akşam çalışmaları var. Gönüllü Evleri’nde yüzlerce insan müzik, resim, dans ve elişi ile uğraşıyor; böylece hem sosyallik kazanıyorlar hem de mutlu ve huzurlu evlerine dönüyorlar. Bu olumlu enerji,  çevrelerindeki binlerce kişiye de yansıyor. Sonuç olarak neredeyse tüm Mezitli’ye ve Mezitli insanına dokunan bir sanat ve kültür hizmeti sağlanmış oluyor. *                     *                     * Mezitli’de faaliyet gösteren neredeyse iki düzine koro, özellikle son yıllarda çalışmalarını oldukça geliştirmişler ve bu başarılı çalışmaları artık konser verecek hale gelmiş. Onlar da bunu bir konserle taçlandırıp paylaşmak istiyorlar. Burada en büyük sorun bu konserin sergileneceği bir salonun bulunmayışı! Konserler genelde başka ilçelerdeki salonlarda yapılıyor ve Mezitlili sanatseverler başka ilçelere gitmek durumunda kalıyor. Buna rağmen başka ilçelerdeki salonlar da bunu karşılayamıyor.   Aslında üretilecek uygun bir çözüm var. Eski yılarda da kimi zaman kullanılan İçişleri Bakanlığı Tesisleri’nin bir salonu mevcut. Maalesef bu salon şimdilerde kaderine terkedilmiş, giderek harap bir şekilde yıkılıp dökülmektedir. Belki Valiliğimiz buna bir formül bulur; kullanımını süreli olarak Mezitli Belediyesi’ne verir, Mezitli Belediyesi de salonun tüm bakımını yaparak halkın hizmetine sokar. Böylece, elimizdeki atıl şekilde kaderine terkedilmiş olan bir salon değerlendirilerek, Mezitli için çok büyük bir hizmet sağlanmış olur. Mezitli İlçemizde sıkıntı veren bir mekân açığı da giderilir. Mezitli halkı, yani burada kültür ve sanata yoğun ilgi gösteren hemşeriler mutlu olur. Burada, salonun mülkiyetine ilişkin bir teklif ve tereddüt yok; bu tesislerin geleceğine ilişkin somut bir proje de, en azından benim bilgim dahilinde yok. Mezitli Belediyemizin kendi salonuna sahip olacağı tarihe kadar bu salon ve çevresi onarılıp bakıma alınır; en azından tüm tesiste uygulanacak genel bir tasarrufa kadar bu ilçemizde bir salon hizmette tutulmuş olur. Elbette bizim bilmediğimiz bir engel yoksa, Sayın Valimizin bu bağlamda ilgilerini esirgemeyeceğini,  mevcut salonun mülkiyetini muhafaza kaydıyla, Mezitli Belediyesi tarafından bakımının yapılarak öngörülen bir süre için  hizmete açılabilmesi  konusunda gereğini yapacağına inanıyorum.   HARUN ARSLAN.....11 Mart 2020        
Ekleme Tarihi: 11 Mart 2020 - Çarşamba

Mezitli’de İhtiyaç Olan ” Salon” Boşta Ve Bakım Bekliyor...

Mezitli,  kültür ve sanat alanında hızla ilerliyor. Bu anlamda, Mezitli Belediyesi’nin sanat ve kültüre ağırlık veren politikası meyvelerini vermeye çoktan başladı.

Gönüllü Evleri’nde çalışma yeri sıkıntısı çözülerek, sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılıyor; gönüllülerin sosyal projeleri hayata geçiriliyor.

Ayrıca bu evlerde resim, müzik, dans kursları veriliyor.

 

Özellikle de Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği korolarına katılımlar çoğalıyor ve başarılı çalışmalar yapılıyor; bu alanda gündüz ve akşam çalışmaları var.

Gönüllü Evleri’nde yüzlerce insan müzik, resim, dans ve elişi ile uğraşıyor; böylece hem sosyallik kazanıyorlar hem de mutlu ve huzurlu evlerine dönüyorlar.

Bu olumlu enerji,  çevrelerindeki binlerce kişiye de yansıyor.

Sonuç olarak neredeyse tüm Mezitli’ye ve Mezitli insanına dokunan bir sanat ve kültür hizmeti sağlanmış oluyor.

*                     *                     *

Mezitli’de faaliyet gösteren neredeyse iki düzine koro, özellikle son yıllarda çalışmalarını oldukça geliştirmişler ve bu başarılı çalışmaları artık konser verecek hale gelmiş. Onlar da bunu bir konserle taçlandırıp paylaşmak istiyorlar.

Burada en büyük sorun bu konserin sergileneceği bir salonun bulunmayışı!

Konserler genelde başka ilçelerdeki salonlarda yapılıyor ve Mezitlili sanatseverler başka ilçelere gitmek durumunda kalıyor.

Buna rağmen başka ilçelerdeki salonlar da bunu karşılayamıyor.

 

Aslında üretilecek uygun bir çözüm var.

Eski yılarda da kimi zaman kullanılan İçişleri Bakanlığı Tesisleri’nin bir salonu mevcut.

Maalesef bu salon şimdilerde kaderine terkedilmiş, giderek harap bir şekilde yıkılıp dökülmektedir.

Belki Valiliğimiz buna bir formül bulur; kullanımını süreli olarak Mezitli Belediyesi’ne verir, Mezitli Belediyesi de salonun tüm bakımını yaparak halkın hizmetine sokar.

Böylece, elimizdeki atıl şekilde kaderine terkedilmiş olan bir salon değerlendirilerek, Mezitli için çok büyük bir hizmet sağlanmış olur.

Mezitli İlçemizde sıkıntı veren bir mekân açığı da giderilir. Mezitli halkı, yani burada kültür ve sanata yoğun ilgi gösteren hemşeriler mutlu olur.

Burada, salonun mülkiyetine ilişkin bir teklif ve tereddüt yok; bu tesislerin geleceğine ilişkin somut bir proje de, en azından benim bilgim dahilinde yok. Mezitli Belediyemizin kendi salonuna sahip olacağı tarihe kadar bu salon ve çevresi onarılıp bakıma alınır; en azından tüm tesiste uygulanacak genel bir tasarrufa kadar bu ilçemizde bir salon hizmette tutulmuş olur.

Elbette bizim bilmediğimiz bir engel yoksa, Sayın Valimizin bu bağlamda ilgilerini esirgemeyeceğini,  mevcut salonun mülkiyetini muhafaza kaydıyla, Mezitli Belediyesi tarafından bakımının yapılarak öngörülen bir süre için  hizmete açılabilmesi  konusunda gereğini yapacağına inanıyorum.

 

HARUN ARSLAN.....11 Mart 2020

 

 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.