Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mezitli’de “ İnsanımıza Dokunan” Bir Etkinlik…

Belediyelerimiz, küçük- büyük birçok hizmet ve etkinlik yapmaktalar. Özellikle bu zor dönemde insana dokunan, biraz olsun yaşamı hayatı iyileştiren, renklendiren çalışmalar ayrı bir önem kazanıyor. Mezitli Belediyesi’nin bu tür etkinliklere ve projelere  sıkça zaman ve kaynak ayırdığını biliyorum.   Mesela, Kadın Üretici Pazarları,  Mezitli Belediyesi’nin uluslararası ödüller de kazanan çok değerli örnek bir projesidir. Bu konuda, projenin önemini ve insancıl değerini anlatan bazı yazılar yazmıştım.   Bu tür projeler,  bazı küçük ayrıntı eklerle çok daha zenginleşebiliyor. Bu bağlamda, Kadın Üretici Pazarları içinde en fazla çalışan ve en merkezi yerde olan Mezitli Deresi üzerindeki Kadın Üretici Pazarına bir süre önce insanların oturup dinlenebileceği, bir şeyler yiyebileceği bir bölüm ilave edildi.   Genel olarak hemşerilerimiz buraya tatil günü sabahları geliyor ve Pazardaki kadınlarımızın yaptığı börek ve sıkmaları alarak kahvaltılarını yapıyorlar. Ben de burayı Türk Sanat Müziği Korosundan birkaç arkadaşımla beraber iki ay önce keşfettim. Şimdi her Pazar, grup olarak buraya geliyoruz; börek ve sıkmalarımızı ısmarlıyoruz, ırmak kenarında turunç ağaçlarının arasında son derece keyifli bir gün geçiriyoruz.   Bu güzel günü biraz daha renklendirmek için profesyonel müzik yapan arkadaşlarla müzik yapmaya karar verdik. Şimdi kahvaltımızı akordeon müziği ile daha keyifli bir şekilde yapıyoruz. Mezitli’nin bir güzel özelliği de, insanların tüm ilçede sağlanan bu olumlu ortamda çabucak dostluk kurmaları, kaynaşmaları… Pazar günleri hem kahvaltı yapmaya, hem de müziğimizi dinlemeye gelen belli bir hemşeri kitlemiz oluşmaya başladı bile. Pazar günleri artık daha kalabalık oluyor; kahvaltı ve müzik için gelenler mutlaka  alışveriş yaparak o gün pazardaki satışın artmasına da katkıda bulunuyorlar.   Pazar günleri, artık Kadın Üretici Pazarında başarılı “Pazar Yöneticisi” hanımın gayreti ve her pazar Sn. Neşet Tarhan’ın da destek mesajları ile, giderek daha  katılımlı ve daha keyifli hale geliyor.   İnsanlara dokunan bir hizmetin ne kadar büyüyebildiğini, insanlarımıza bu zor dönemde hayatı biraz olsun kolaylaştırıcı, iyileştirici, neşelendirici bir büyük yarar sağladığını görüyoruz.   Bu verimli, anlamlı ve başarılı çalışmayı yapan başta Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’a  ve destekleyen ve yardımcı olan “Pazar Yönetimi”ne çok teşekkürler.   Küçük, fakat etkisi büyük ve insana dokunan çalışmaların artması dileğimle…   HARUN ARSLAN......27 Ağustos 2021
Ekleme Tarihi: 27 Ağustos 2021 - Cuma

Mezitli’de “ İnsanımıza Dokunan” Bir Etkinlik…

Belediyelerimiz, küçük- büyük birçok hizmet ve etkinlik yapmaktalar.

Özellikle bu zor dönemde insana dokunan, biraz olsun yaşamı hayatı iyileştiren, renklendiren çalışmalar ayrı bir önem kazanıyor.

Mezitli Belediyesi’nin bu tür etkinliklere ve projelere  sıkça zaman ve kaynak ayırdığını biliyorum.

 

Mesela, Kadın Üretici Pazarları,  Mezitli Belediyesi’nin uluslararası ödüller de kazanan çok değerli örnek bir projesidir.

Bu konuda, projenin önemini ve insancıl değerini anlatan bazı yazılar yazmıştım.

 

Bu tür projeler,  bazı küçük ayrıntı eklerle çok daha zenginleşebiliyor.

Bu bağlamda, Kadın Üretici Pazarları içinde en fazla çalışan ve en merkezi yerde olan Mezitli Deresi üzerindeki Kadın Üretici Pazarına bir süre önce insanların oturup dinlenebileceği, bir şeyler yiyebileceği bir bölüm ilave edildi.

 

Genel olarak hemşerilerimiz buraya tatil günü sabahları geliyor ve Pazardaki kadınlarımızın yaptığı börek ve sıkmaları alarak kahvaltılarını yapıyorlar.

Ben de burayı Türk Sanat Müziği Korosundan birkaç arkadaşımla beraber iki ay önce keşfettim.

Şimdi her Pazar, grup olarak buraya geliyoruz; börek ve sıkmalarımızı ısmarlıyoruz, ırmak kenarında turunç ağaçlarının arasında son derece keyifli bir gün geçiriyoruz.

 

Bu güzel günü biraz daha renklendirmek için profesyonel müzik yapan arkadaşlarla müzik yapmaya karar verdik.

Şimdi kahvaltımızı akordeon müziği ile daha keyifli bir şekilde yapıyoruz.

Mezitli’nin bir güzel özelliği de, insanların tüm ilçede sağlanan bu olumlu ortamda çabucak dostluk kurmaları, kaynaşmaları…

Pazar günleri hem kahvaltı yapmaya, hem de müziğimizi dinlemeye gelen belli bir hemşeri kitlemiz oluşmaya başladı bile.

Pazar günleri artık daha kalabalık oluyor; kahvaltı ve müzik için gelenler mutlaka  alışveriş yaparak o gün pazardaki satışın artmasına da katkıda bulunuyorlar.

 

Pazar günleri, artık Kadın Üretici Pazarında başarılı “Pazar Yöneticisi” hanımın gayreti ve her pazar Sn. Neşet Tarhan’ın da destek mesajları ile, giderek daha  katılımlı ve daha keyifli hale geliyor.

 

İnsanlara dokunan bir hizmetin ne kadar büyüyebildiğini, insanlarımıza bu zor dönemde hayatı biraz olsun kolaylaştırıcı, iyileştirici, neşelendirici bir büyük yarar sağladığını görüyoruz.

 

Bu verimli, anlamlı ve başarılı çalışmayı yapan başta Belediye Başkanı Sn. Neşet Tarhan’a  ve destekleyen ve yardımcı olan “Pazar Yönetimi”ne çok teşekkürler.

 

Küçük, fakat etkisi büyük ve insana dokunan çalışmaların artması dileğimle…

 

HARUN ARSLAN......27 Ağustos 2021

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.