Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“MİLLETVEKİLİ BULUŞMALARI” nda SON HAFTA ve “EKSİK PARTİ”…

Mersin Ekonomi Platformu ve Mâli Müşavirler Odası işbirliği ile yapılan”Mersin Milletvekilleri ile Buluşuyor” organizasyonu 4 siyasi partinin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleşti. Her 4 siyasi partinin katılan milletvekili adayları kendilerini tanıttı, kent ve ülke ile ilgili fikirlerini açıkladı, kendilerine sorulan soruları yanıtladılar.   Yalnızca İktidar Partisi bugüne kadar bu etkinliğe katılacağı tarihi erteledi ve katılmadı! Şimdi son hafta içerisinde katılıp katılmayacağı belli değil. Katılmazlarsa, bu çok anlamlı toplantılara  katılmayan tek  parti olacak!   Eğer böyle bir olumsuz durum gerçekleşirse, benim yıllardır iddia ettiğim bir konunun doğruluğu vurgulanıyor: Ben hep kentin projelerinin gerçekleşmesi, kentin gelişmesi için iktidar partisinden güçlü siyasi kişilerin olması gerektiğini savundum. Maalesef bugüne kadar hem genel seçimlerde ve özellikle de yerel seçimlerde, iktidar partisi “seçimi kazanmamak için” elinden geleni yaptı;  yeterli çalışmayı göstermeyerek partinin başarısız olmasını sağladı! “İktidar partisi Mersin’i kazanmak istemiyor! “ fikri kente hakim oldu. Bunun için de Ak Parti elinden geleni yaparak, yani başarı için gerekli enerjiyi hep kısıtlayarak çalıştı. Yerel seçimlerde hep en başında kazanamayacak adayları koydular. Birinci parti olduğu dönemlerde dahi, bir küçük ilçe belediye başkanlığı dışında hiç bir yeri kazanamadılar. Bugüne kadar seçilen milletvekillerinden önemli bir başarısı, kente ciddi bir katkısı ile hatırladığımız biri yok! Yine İl Başkanlarından ve yönetimlerinden, akıllarda yer eden başarılı bir çalışma yapmış kimseyi göremiyoruz. Hep göstermelik çalışmalar yaptılar; iktidar olmanın konforuyla zaman geçirdiler ve sonuçta Cumhurbaşkanı’nın gücü ve rüzgarı ile kentimizdeki sonuçları aldılar.   Bugüne kadar güçsüz “İktidar Partisi Başkanı” ve yönetimi, ilgisiz “İktidar Partisi Milletvekilleri”, içlerinde her dönem görevde bir Bakan olmasına rağmen maalesef Çukurova havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu, Kazanlı Turizm Projesi, Konteyner Limanı… gibi kent için hayati önemde projelerin gerçekleşmesini sağlayamadılar.   Şimdi yeni bir İl Başkanı, yeni il yönetimi ve yeni Milletvekili adayları var. Daha önceki bir yazımda, yeni İl Başkanı ile görüştüğümü, Mersin için ilgisini ve heyecanını hissettiğimi, ümit verdiğini belirtmiştim. Seçimin son haftasında  yeni bir anlayış içerisinde olduklarını, Mersin için daha somut çalışmalar yapacaklarını belirtmelerini, iyi niyetli gayretli çalışmalarını görmek isteriz. Umarım bu hafta yeni bir başlangıç olarak Mersin Ekonomi Platformu’nun “Milletvekili Buluşmaları” programına katılırlar ve baştan beri bu çalışmalara katılmayan tek parti olarak anılmazlar.   HARUN ARSLAN....08 Mayıs 2023    
Ekleme Tarihi: 08 Mayıs 2023 - Pazartesi

“MİLLETVEKİLİ BULUŞMALARI” nda SON HAFTA ve “EKSİK PARTİ”…

Mersin Ekonomi Platformu ve Mâli Müşavirler Odası işbirliği ile yapılan”Mersin Milletvekilleri ile Buluşuyororganizasyonu 4 siyasi partinin katılımı ile başarılı bir şekilde gerçekleşti.

Her 4 siyasi partinin katılan milletvekili adayları kendilerini tanıttı, kent ve ülke ile ilgili fikirlerini açıkladı, kendilerine sorulan soruları yanıtladılar.

 

Yalnızca İktidar Partisi bugüne kadar bu etkinliğe katılacağı tarihi erteledi ve katılmadı!

Şimdi son hafta içerisinde katılıp katılmayacağı belli değil.

Katılmazlarsa, bu çok anlamlı toplantılara  katılmayan tek  parti olacak!

 

Eğer böyle bir olumsuz durum gerçekleşirse, benim yıllardır iddia ettiğim bir konunun doğruluğu vurgulanıyor:

Ben hep kentin projelerinin gerçekleşmesi, kentin gelişmesi için iktidar partisinden güçlü siyasi kişilerin olması gerektiğini savundum.

Maalesef bugüne kadar hem genel seçimlerde ve özellikle de yerel seçimlerde, iktidar partisi “seçimi kazanmamak için” elinden geleni yaptı;  yeterli çalışmayı göstermeyerek partinin başarısız olmasını sağladı!

İktidar partisi Mersin’i kazanmak istemiyor! “ fikri kente hakim oldu.

Bunun için de Ak Parti elinden geleni yaparak, yani başarı için gerekli enerjiyi hep kısıtlayarak çalıştı.

Yerel seçimlerde hep en başında kazanamayacak adayları koydular.

Birinci parti olduğu dönemlerde dahi, bir küçük ilçe belediye başkanlığı dışında hiç bir yeri kazanamadılar.

Bugüne kadar seçilen milletvekillerinden önemli bir başarısı, kente ciddi bir katkısı ile hatırladığımız biri yok!

Yine İl Başkanlarından ve yönetimlerinden, akıllarda yer eden başarılı bir çalışma yapmış kimseyi göremiyoruz.

Hep göstermelik çalışmalar yaptılar; iktidar olmanın konforuyla zaman geçirdiler ve sonuçta Cumhurbaşkanı’nın gücü ve rüzgarı ile kentimizdeki sonuçları aldılar.

 

Bugüne kadar güçsüz “İktidar Partisi Başkanı” ve yönetimi, ilgisiz “İktidar Partisi Milletvekilleri”, içlerinde her dönem görevde bir Bakan olmasına rağmen maalesef Çukurova havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu, Kazanlı Turizm Projesi, Konteyner Limanı… gibi kent için hayati önemde projelerin gerçekleşmesini sağlayamadılar.

 

Şimdi yeni bir İl Başkanı, yeni il yönetimi ve yeni Milletvekili adayları var.

Daha önceki bir yazımda, yeni İl Başkanı ile görüştüğümü, Mersin için ilgisini ve heyecanını hissettiğimi, ümit verdiğini belirtmiştim.

Seçimin son haftasında  yeni bir anlayış içerisinde olduklarını, Mersin için daha somut çalışmalar yapacaklarını belirtmelerini, iyi niyetli gayretli çalışmalarını görmek isteriz.

Umarım bu hafta yeni bir başlangıç olarak Mersin Ekonomi Platformu’nun “Milletvekili Buluşmaları” programına katılırlar ve baştan beri bu çalışmalara katılmayan tek parti olarak anılmazlar.

 

HARUN ARSLAN....08 Mayıs 2023

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.