Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Mtso Seçiminde Bir Farklı Aday Olamaz Mı ?

Ticaret Odası bir kentin ekonomisinde çok önemlidir. Her zaman tekrarladığım gibi, kentin gelişmesinde bir masanın dört ayağından biridir: Merkezi Yönetim, Yerel Yönetim, Üniversite Ticaret Odası.   Şu anda masanın iki ayağında, başarılı bir Vali ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı var. Önümüzdeki günlerde Mersin Üniversitesi yeni rektörü belirlenecek ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilecek.   Maalesef Ticaret Odası başkan adayları arasındaki çekişmeyi üzülerek izliyoruz. Çok ileri boyutlara ulaşan rekabet, adayları etik olmayan söylemlere, suçlamalara yöneltti. Bir de uzun zamandır kent gündeminden uzakta olan, başarısız geçmişleri bilinen, kargaşa  ortamında rol kapmaya çalışanlar var. Örnek olması gereken, gelecekte kentin ekonomisine yön verecek adaylar kente olumlu, güven verici bir intiba veremediler.   Çukurova Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu gibi hayati projelerin sona gelindiği, Kazanlı Turizm Projesi, Konteyner Limanı, Limanın genişlemesi gibi kente ivme katacak büyük projelerin beklediği bir dönemde özellikle Ticaret Odası Başkanlığı ayrı bir önem kazanıyor.   Yıllarca kentin sırtında kente hiç bir yararı olmayan Oda, Platform, Konsey, STK başkanlarını gördük. Hep kent için değil, gelecek seçimi kazanmak için çalıştılar ve yıllarca koltuklarında kaldılar. Bu kişilerle mücadele ettik. Onların çevrelerindeki küçük menfaatçilerin her türlü saldırılarına rağmen doğruları söylemekten çekinmedik. Neredeyse on yıl boyunca bir Ticaret Odası Başkanı ve Odanın Turizm Platformu Başkanının kente yararsız çalışmalarını, Odanın yani halkın bütçesine zarar veren gezilerini eleştirdik. Nihayet on yılın sonunda artık kent gündeminde değiller; ama on yıl kentin gelişmesini etkilediler.   Seçim sürecinde yıpranan, kendilerini zor durumda bırakan, verdikleri beyanatlarla, diğer adaylara yaptıkları suçlamalarla saygınlıklarına zarar veren adaylar herkesçe biliniyor. Umarım şimdiden kendileri aleyhine başlayan kamuoyunu dikkate alarak adaylıktan vazgeçerler. Güçlü Mersin Ticaret Odası’nın üyeleri mutlaka bunu dikkate alacaklardır.   Mersin Ticaret Odası’nda birbirlerine üzücü suçlamalar, iftiralar, kavgalar içinde olan erkek adayların dışında, acaba bir bayan üyenin Başkanlığı olamaz mı? diye düşünüyorum. Belki de bu hiç hoş olmayan havanın düzelmesi için, ortama bir bayan eli değmesi gerekiyor…   HARUN ARSLAN....15 Aralık 2022
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2022 - Perşembe

Mtso Seçiminde Bir Farklı Aday Olamaz Mı ?

Ticaret Odası bir kentin ekonomisinde çok önemlidir.

Her zaman tekrarladığım gibi, kentin gelişmesinde bir masanın dört ayağından biridir:

Merkezi Yönetim,

Yerel Yönetim,

Üniversite

Ticaret Odası.

 

Şu anda masanın iki ayağında, başarılı bir Vali ve başarılı bir Büyükşehir Belediye Başkanı var.

Önümüzdeki günlerde Mersin Üniversitesi yeni rektörü belirlenecek ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı seçilecek.

 

Maalesef Ticaret Odası başkan adayları arasındaki çekişmeyi üzülerek izliyoruz.

Çok ileri boyutlara ulaşan rekabet, adayları etik olmayan söylemlere, suçlamalara yöneltti.

Bir de uzun zamandır kent gündeminden uzakta olan, başarısız geçmişleri bilinen, kargaşa  ortamında rol kapmaya çalışanlar var.

Örnek olması gereken, gelecekte kentin ekonomisine yön verecek adaylar kente olumlu, güven verici bir intiba veremediler.

 

Çukurova Havalimanı, Akdeniz Sahil Yolu gibi hayati projelerin sona gelindiği, Kazanlı Turizm Projesi, Konteyner Limanı, Limanın genişlemesi gibi kente ivme katacak büyük projelerin beklediği bir dönemde özellikle Ticaret Odası Başkanlığı ayrı bir önem kazanıyor.

 

Yıllarca kentin sırtında kente hiç bir yararı olmayan Oda, Platform, Konsey, STK başkanlarını gördük. Hep kent için değil, gelecek seçimi kazanmak için çalıştılar ve yıllarca koltuklarında kaldılar.

Bu kişilerle mücadele ettik. Onların çevrelerindeki küçük menfaatçilerin her türlü saldırılarına rağmen doğruları söylemekten çekinmedik.

Neredeyse on yıl boyunca bir Ticaret Odası Başkanı ve Odanın Turizm Platformu Başkanının kente yararsız çalışmalarını, Odanın yani halkın bütçesine zarar veren gezilerini eleştirdik. Nihayet on yılın sonunda artık kent gündeminde değiller; ama on yıl kentin gelişmesini etkilediler.

 

Seçim sürecinde yıpranan, kendilerini zor durumda bırakan, verdikleri beyanatlarla, diğer adaylara yaptıkları suçlamalarla saygınlıklarına zarar veren adaylar herkesçe biliniyor.

Umarım şimdiden kendileri aleyhine başlayan kamuoyunu dikkate alarak adaylıktan vazgeçerler.

Güçlü Mersin Ticaret Odası’nın üyeleri mutlaka bunu dikkate alacaklardır.

 

Mersin Ticaret Odası’nda birbirlerine üzücü suçlamalar, iftiralar, kavgalar içinde olan erkek adayların dışında, acaba bir bayan üyenin Başkanlığı olamaz mı? diye düşünüyorum.

Belki de bu hiç hoş olmayan havanın düzelmesi için, ortama bir bayan eli değmesi gerekiyor…

 

HARUN ARSLAN....15 Aralık 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.