Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Narenciye Festivali -2019

Hafta içinde Narenciye Festivali tanıtım toplantısı yapıldı. Bugüne kadar Narenciye festival ile ilgili çok sayıda yazı yazdım. Festivalin ne kadar başarılı olduğunu, ne kadar çok kentimiz insanına hitap ettiğini, mükemmel bir organizasyon yapıldığını, gerçekten kentimizin adını duyurduğunu ve narenciye ürününün pazarlamasına ve tüketimine de fayda sağladığını defalarca yazdım. Bunları tekrar etmeyeceğim; artık hepsi biliniyor ve kendini kanıtlamış bir festivaldir bu.   Maalesef öngörüsüz yöneticilerimiz yüzünden bu kentin en önemli etkinliği bir süre ara vermiş olsa da, Sn. Valimizin ve Ticaret Borsası Başkanımızın çabaları ile tekrar yapılmaya başlandı.   Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nın inanç ve desteği ile de daha başarılı olacağı görülüyor. Artık bundan sonra kentin yeni kültür ve sanat anlayışı ile bir daha ara verilmeyeceğinden eminin   Narenciye Festivali’nin ise tüm başarılarına ilaveten en büyük övgü ve takdire değer olayı ise,  başlamadan önce bir basın toplantısı ile duyurulması ve tamamlandıktan sonra da tüm hesapların ayrıntılarıyla açıklanması ve festivalin değerlendirilmesinin yapılmasıdır.   Sürekli bunun kentte, özellikle kentin parası ile yapılan etkinliklere örnek olmasını ve onlarında şeffaf olmalarının sağlanmasını diledim. Maalesef bunu sağlayamadık.   18 yıldır yapılan bir “sözde” Uluslararası  Müzik Festivali (!) var. Festival öncesi basın toplantısı yapıyorlar, eleştirebilecek kişiler basın toplantısına çağrılmıyor. Aylardır en azından festivalin başarılı ya da başarılı olmadığının hesaplarla, izleyici sayısı rakamları ile açıklanması talebinde bulunsak da, maalesef bu gerçekleşemiyor. Toplantılarına katılan Sn. Valimiz ve Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızın en azından katıldıkları toplantılarda bu hesabı sormalarını, sorumluların da kamuya ait paraların harcama kalemlerini şeffaf biçimde yine kamuya sunmalarını beklemek, bu kentte yaşayanlar olarak hakkımız olduğunu düşünüyorum.   Narenciye Festivali komitesini başarılı tanıtım toplantısı için kutluyorum. Yine her zamanki gibi çok güzel bir etkinlik olacağına eminim. Bir kez daha örnek olmasını diliyorum.   HARUN ARSLAN.......25 Ekim 2019
Ekleme Tarihi: 25 Ekim 2019 - Cuma

Narenciye Festivali -2019

Hafta içinde Narenciye Festivali tanıtım toplantısı yapıldı.

Bugüne kadar Narenciye festival ile ilgili çok sayıda yazı yazdım. Festivalin ne kadar başarılı olduğunu, ne kadar çok kentimiz insanına hitap ettiğini, mükemmel bir organizasyon yapıldığını, gerçekten kentimizin adını duyurduğunu ve narenciye ürününün pazarlamasına ve tüketimine de fayda sağladığını defalarca yazdım.

Bunları tekrar etmeyeceğim; artık hepsi biliniyor ve kendini kanıtlamış bir festivaldir bu.

 

Maalesef öngörüsüz yöneticilerimiz yüzünden bu kentin en önemli etkinliği bir süre ara vermiş olsa da, Sn. Valimizin ve Ticaret Borsası Başkanımızın çabaları ile tekrar yapılmaya başlandı.

 

Yeni Büyükşehir Belediye Başkanı’nın inanç ve desteği ile de daha başarılı olacağı görülüyor.

Artık bundan sonra kentin yeni kültür ve sanat anlayışı ile bir daha ara verilmeyeceğinden eminin

 

Narenciye Festivali’nin ise tüm başarılarına ilaveten en büyük övgü ve takdire değer olayı ise,  başlamadan önce bir basın toplantısı ile duyurulması ve tamamlandıktan sonra da tüm hesapların ayrıntılarıyla açıklanması ve festivalin değerlendirilmesinin yapılmasıdır.

 

Sürekli bunun kentte, özellikle kentin parası ile yapılan etkinliklere örnek olmasını ve onlarında şeffaf olmalarının sağlanmasını diledim.

Maalesef bunu sağlayamadık.

 

18 yıldır yapılan bir “sözde” Uluslararası  Müzik Festivali (!) var. Festival öncesi basın toplantısı yapıyorlar, eleştirebilecek kişiler basın toplantısına çağrılmıyor. Aylardır en azından festivalin başarılı ya da başarılı olmadığının hesaplarla, izleyici sayısı rakamları ile açıklanması talebinde bulunsak da, maalesef bu gerçekleşemiyor.

Toplantılarına katılan Sn. Valimiz ve Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımızın en azından katıldıkları toplantılarda bu hesabı sormalarını, sorumluların da kamuya ait paraların harcama kalemlerini şeffaf biçimde yine kamuya sunmalarını beklemek, bu kentte yaşayanlar olarak hakkımız olduğunu düşünüyorum.

 

Narenciye Festivali komitesini başarılı tanıtım toplantısı için kutluyorum.

Yine her zamanki gibi çok güzel bir etkinlik olacağına eminim.

Bir kez daha örnek olmasını diliyorum.

 

HARUN ARSLAN.......25 Ekim 2019

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.