Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Toroslar’da Bir Dünya Şampiyonası

“Toroslar Belediyesi”nin Kasım ayı içerisinde yapılacak Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’nın lansmanına, yine birçok önemsiz etkinlikte yaptıkları basın toplantılarından biri olacağını düşündüm; ama merakıma yenilip katıldım. Toroslar Belediyesi deyince, hemen aklıma kentin girişindeki anlamsız Peri Bacası(?) ve Yumuktepe’deki komik ve anlamsız Truva Atı geliyor. Tabii, bugün artık ortada görünmeyen meşrubat şişelerinden ve oto lastiklerinden yapılan çiçek saksılarını, dinozor, zürafa gibi hayvan maketlerini, bitkilerden kedi, köpek, keçi figürleri saçmalığını hatırladım. Savaş parkının yanına yapılan çocuk parkını, kullanılmayan Türkiye’nin en büyük Cumhuriyet Meydanını düşündüm. Tabii şimdi de önceki dönemden daha fazla yapılan faaliyetleri abartarak basında gösteren bir basın birimi… Hatta en son olarak, kandil simidi dağıtılacağını dahi haber yapan bir anlayış!   Toplantıya girdiğimde, köy belediyeciliğine devam edildiğini düşünürken gördüğüm bir kişi beni şaşırttı: “Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü” olarak tanıdığım Vedat Yüksel toplantıdaydı ve ev sahipliği yapıyordu. Kendisiyle konuştuğumda, şimdi Toroslar Belediyesi Spor Şube Müdürü görevinde olduğunu söyledi. Vedat Yüksel’i özellikle Mersin Maratonu olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bütün başarılı spor organizasyonların içerisinde gördüm. Tüm bu etkinliklerde çok önemli katkısı ve başarıda payı olmuştur. Sonuçta Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılması Büyükşehir için bir kayıptır tabii; ama Toroslar Belediyesi için de bir kazançtır. Umarım Toroslar Belediyesi için ilk gördüğüm bu olumlu adım, başka konularda da sürer.     Tanıtım programına; *Uluslararası Bocce Volo Federasyonu Genel Sekreteri, *Bocce Uluslararası Teknik Komite Üyesi ve Turnuva Direktörü, *Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı, *Gençlik ve Spor İl Müdürü *TBBDF Mersin İl Temsilcisi, *Milli Takım Antrenörü ve sporcular katıldı.   35 ülkeden toplam 156 sporcunun katıldığı Dünya Bocce Şampiyonası, Milli sporcuların gurur verici başarılarıyla son buldu. Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı şampiyon oldu. Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’nda da Toroslar Belediyesi Milli Sporcularından Mehmet Can Yakın ve Milli Sporcu Burak Altay dünya 3. sü oldular. Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda; Türkiye birinci, Hırvatistan ikinci, Slovenya ve Arjantin üçüncü oldu. Erkekler Dünya Bocce Şampiyonası’nda ise; birinci Slovenya, ikinci İtalya, Türkiye ve Hırvatistan da üçüncü oldu.   Toroslar Belediyesi’ni başarılı organizasyon için kutluyorum. Toroslar Belediyesi’nin çağdaş ve aydınlık yüzü olarak gördüğüm Vedat Yüksel’e de yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum.   HARUN ARSLAN....18 Kasım 2019                      
Ekleme Tarihi: 18 Kasım 2019 - Pazartesi

Toroslar’da Bir Dünya Şampiyonası

Toroslar Belediyesi”nin Kasım ayı içerisinde yapılacak Dünya Büyükler Bocce Şampiyonası ile Dünya Kadınlar Bocce Kupası’nın lansmanına, yine birçok önemsiz etkinlikte yaptıkları basın toplantılarından biri olacağını düşündüm; ama merakıma yenilip katıldım.

Toroslar Belediyesi deyince, hemen aklıma kentin girişindeki anlamsız Peri Bacası(?) ve Yumuktepe’deki komik ve anlamsız Truva Atı geliyor.

Tabii, bugün artık ortada görünmeyen meşrubat şişelerinden ve oto lastiklerinden yapılan çiçek saksılarını, dinozor, zürafa gibi hayvan maketlerini, bitkilerden kedi, köpek, keçi figürleri saçmalığını hatırladım.

Savaş parkının yanına yapılan çocuk parkını, kullanılmayan Türkiye’nin en büyük Cumhuriyet Meydanını düşündüm.

Tabii şimdi de önceki dönemden daha fazla yapılan faaliyetleri abartarak basında gösteren bir basın birimi… Hatta en son olarak, kandil simidi dağıtılacağını dahi haber yapan bir anlayış!

 

Toplantıya girdiğimde, köy belediyeciliğine devam edildiğini düşünürken gördüğüm bir kişi beni şaşırttı: “Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü” olarak tanıdığım Vedat Yüksel toplantıdaydı ve ev sahipliği yapıyordu.

Kendisiyle konuştuğumda, şimdi Toroslar Belediyesi Spor Şube Müdürü görevinde olduğunu söyledi.

Vedat Yüksel’i özellikle Mersin Maratonu olmak üzere Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı bütün başarılı spor organizasyonların içerisinde gördüm.

Tüm bu etkinliklerde çok önemli katkısı ve başarıda payı olmuştur.

Sonuçta Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ayrılması Büyükşehir için bir kayıptır tabii; ama Toroslar Belediyesi için de bir kazançtır.

Umarım Toroslar Belediyesi için ilk gördüğüm bu olumlu adım, başka konularda da sürer.  

 

Tanıtım programına;

*Uluslararası Bocce Volo Federasyonu Genel Sekreteri,

*Bocce Uluslararası Teknik Komite Üyesi ve Turnuva Direktörü,

*Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu (TBBDF) Başkanı,

*Gençlik ve Spor İl Müdürü

*TBBDF Mersin İl Temsilcisi,

*Milli Takım Antrenörü ve sporcular katıldı.

 

35 ülkeden toplam 156 sporcunun katıldığı Dünya Bocce Şampiyonası, Milli sporcuların gurur verici başarılarıyla son buldu.

Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda Türkiye Bocce Volo Kadınlar Milli Takımı şampiyon oldu.

Dünya Erkekler Bocce (Volo) Şampiyonası’nda da Toroslar Belediyesi Milli Sporcularından Mehmet Can Yakın ve Milli Sporcu Burak Altay dünya 3. sü oldular.

Dünya Kadınlar Bocce (Volo) Kupası’nda; Türkiye birinci, Hırvatistan ikinci, Slovenya ve Arjantin üçüncü oldu.

Erkekler Dünya Bocce Şampiyonası’nda ise; birinci Slovenya, ikinci İtalya, Türkiye ve Hırvatistan da üçüncü oldu.

 

Toroslar Belediyesi’ni başarılı organizasyon için kutluyorum.

Toroslar Belediyesi’nin çağdaş ve aydınlık yüzü olarak gördüğüm Vedat Yüksel’e de yeni görevinde başarılarının devamını diliyorum.

 

HARUN ARSLAN....18 Kasım 2019

         

 

         

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.