Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“ TURAB “ ve “ Oyun Kurucu Mersin ” Toplantısı

Mersin’i, özellikle Doğu Akdeniz’de Avrasya çekirdeğine açılan  önemli bir kapı olarak gören TURAB, bununla ilgili olarak çok önemli bir etkinliğe imza atıyor; “Yeni Dünya düzeninin oyun kurucularını, Mersin’in var olan kapasitesini ve Akdeniz’in Oyun Kurucusu olarak potansiyelini göstermek istiyoruz” diyerek belirledikleri bir hedef için böyle bir etkinlik düzenliyorlar.   TURAB, 6 Türkî Cumhuriyet ve 22 Arap Ülkesinin yatırımcılarının özellikle Mersin’e dikkatlerinin çekilmesini istiyor.   *Mersin Büyükşehir Belediyesi, *Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, *Mersin Ticaret Borsası, *Mersin Deniz Ticaret Odası, *Mersin Liman İşletmeciliği, *Organize Sanayi Bölgesi, *Serbest Bölge gibi önemli  yapıların bu etkinliği desteklemeleri ve içinde bulunmaları da, kent birlikteliği açısından etkinliğe ayrıca önemli bir değer katıyor.   Öte yandan, bugünlerde Türkî Cumhuriyetler ve Arap Ülkeleri daha çok gündeme oturan Kıbrıs konusununda, tanınılırlık açısından bazı girişimlerde bulunulabilinmesinde bu fırsatta bir gelişme olabilir. *                     *                     * Genel Merkezi Mersin’de bulunan TURAB, kuruluş amaçları  ve bu doğrultudaki çalışmaları ile  hem kentimiz hem de ülkemiz açısından çok etkin ve anlamlı bir kuruluş. Bugüne kadar gerçek gücünü kullanabildiği, daha gerçekçi söyleyişle, bu gücünün ve işlevinin yeterince farkında  olduğunu  göremedik.   Şimdi, yeni yönetimi ile bu çok önemli ve değerli girişim üzerinden kentimize ve ülkemize yarar sağlayacağına ve bunun devam edeceğine inanıyorum. Son yıllar, ülkemiz ve kentimiz açısından çok dinamik koşullar içeriyor. Politik, ekonomik ve sosyolojik olarak yoğun bir değişim sürecine tanık olduğumuz bu süreçte, TURAB gibi bir yapının çok kıymetli hizmetlere aday olduğu açıktır. Yeni yönetimin bu sorumluluğu idrak eden adımlarını takdirle ve dikkatle izliyorum. Bu çok değerli toplantı nedeniyle de TURAB’ ı kutluyorum ve bu etkinliğin başarılı olmasını diliyorum.   HARUN ARSLAN......22 Eylül 2022
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2022 - Perşembe

“ TURAB “ ve “ Oyun Kurucu Mersin ” Toplantısı

Mersin’i, özellikle Doğu Akdeniz’de Avrasya çekirdeğine açılan  önemli bir kapı olarak gören TURAB, bununla ilgili olarak çok önemli bir etkinliğe imza atıyor;

“Yeni Dünya düzeninin oyun kurucularını, Mersin’in var olan kapasitesini ve Akdeniz’in Oyun Kurucusu olarak potansiyelini göstermek istiyoruz” diyerek belirledikleri bir hedef için böyle bir etkinlik düzenliyorlar.

 

TURAB, 6 Türkî Cumhuriyet ve 22 Arap Ülkesinin yatırımcılarının özellikle Mersin’e dikkatlerinin çekilmesini istiyor.

 

*Mersin Büyükşehir Belediyesi,

*Mersin Ticaret ve Sanayi Odası,

*Mersin Ticaret Borsası,

*Mersin Deniz Ticaret Odası,

*Mersin Liman İşletmeciliği,

*Organize Sanayi Bölgesi,

*Serbest Bölge gibi önemli  yapıların bu etkinliği desteklemeleri ve içinde bulunmaları da, kent birlikteliği açısından etkinliğe ayrıca önemli bir değer katıyor.

 

Öte yandan, bugünlerde Türkî Cumhuriyetler ve Arap Ülkeleri daha çok gündeme oturan Kıbrıs konusununda, tanınılırlık açısından bazı girişimlerde bulunulabilinmesinde bu fırsatta bir gelişme olabilir.

*                     *                     *

Genel Merkezi Mersin’de bulunan TURAB, kuruluş amaçları  ve bu doğrultudaki çalışmaları ile  hem kentimiz hem de ülkemiz açısından çok etkin ve anlamlı bir kuruluş. Bugüne kadar gerçek gücünü kullanabildiği, daha gerçekçi söyleyişle, bu gücünün ve işlevinin yeterince farkında  olduğunu  göremedik.

 

Şimdi, yeni yönetimi ile bu çok önemli ve değerli girişim üzerinden kentimize ve ülkemize yarar sağlayacağına ve bunun devam edeceğine inanıyorum.

Son yıllar, ülkemiz ve kentimiz açısından çok dinamik koşullar içeriyor.

Politik, ekonomik ve sosyolojik olarak yoğun bir değişim sürecine tanık olduğumuz bu süreçte, TURAB gibi bir yapının çok kıymetli hizmetlere aday olduğu açıktır.

Yeni yönetimin bu sorumluluğu idrak eden adımlarını takdirle ve dikkatle izliyorum.

Bu çok değerli toplantı nedeniyle de TURAB’ ı kutluyorum ve bu etkinliğin başarılı olmasını diliyorum.

 

HARUN ARSLAN......22 Eylül 2022

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.