Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

Yeni Çevre Engelleme Alanı..... ANAMUR

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç uzun yıllar Sağlık Bakanlığı’nda çalışmış bir dönem Milletvekilliği yapmış, siyaseti ve bürokrasiyi iyi bilen memleket sevdalısı bir hemşerimizdir. O günlerde Mersin’den gelen hemşerilerine ne kadar yardımcı olduğu herkes tarafından bilinir.   Kendisini çok uzun zaman önce tanımış ve uzun sohbet etme fırsatım olmuştu. Anamur üzerine konuşup, Anamur’la ilgili hayallerimizden söz etmiştik. O günlerde kendisinin memleket sevgisinden ve vizyoner fikirlerinden etkilenmiştim.   Ben de uzun zaman Anamur’da kalmış burada ticaret, tarım ve ihracatla uğraşmıştım. Benimde Anamur’la ilgili düşüncelerim vardı ve girişimlerim olmuştu. Daha 1981 yılında Anamur’la ilgili ilk turizm broşürünü yazmıştım. O günlerde Mediterrenean Clup’ le bir tatil köyü projemiz bürokratik engeller  yüzünden gerçekleşememişti.   Anamur’u ve de özellikle kıyılarını çok iyi tanırım. Şimdi Mersin’den birçok kişinin bu bölgeyi hiç tanımadan hatta bazıları Anamur’u dahi hiç görmemişken, konuyu da hiç bilmeden sahilde yapılacak halk yararına bir projeye karşı çıkmalarını anlamak mümkün değil. Zaten Mersin’de halk yararına yada ekonomiye katkı verecek her yatırıma çevrecilik adına karşı çıkmak bir alışkanlık ve siyaset yapma tarzı haline gelmiştir.   Belediye Başkanı halkın kullanımı için yapılacak mesire yerinin kaplumbağa yuvalarından daha içeride olduğunu ve kaplumbağa yuvalarına bir zarar veremeyeceğini teknik detayları ve rakamlarla açıklıkla belirtiyor.   Konu ulusal basına da yansıtılmış. Her zamanki gibi çevrecilik adına siyaseten her yatırıma karşı çıkanların etkisini ulusal ve uluslararası alanda görüyoruz. Genelde bu tür projelere ve yatırımlara karşı çıkanların arkasında Greenpeace çevre örgütü, Alman Vakıfları  ve bazı farklı dış ülke ve kuruluşlar var.   Geçtiğimiz 20 yılda Mersin çevrecilik adına çok büyük yatırımları kaybetti. Tüm Mersin halkının refah seviyesini arttıracak, binlerce insana istihdam sağlayacak büyük projeler çevreci örgütlerin karşı çıkmaları ve yabancı örgütlerin desteği ile maalesef gerçekleştirilemedi.   Çevreyi koruyalım. Kaplumbağalar önemli. Ama halkımızda önemli. Hem çevreyi, hem çevremizdeki canlıları hem de halkımızı gözetecek çalışmalar yapılmalı. Körü körüne karşı çıkılması ve özellikle Türkiye’nin gelişmesine karşı duran yabancı örgütlerle birlikte durulması hem bölgemiz hem de ülkemiz adına zarar verecektir.   HARUN ARSLAN.......25 Haziran 2019  
Ekleme Tarihi: 26 Haziran 2019 - Çarşamba

Yeni Çevre Engelleme Alanı..... ANAMUR

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç uzun yıllar Sağlık Bakanlığı’nda çalışmış bir dönem Milletvekilliği yapmış, siyaseti ve bürokrasiyi iyi bilen memleket sevdalısı bir hemşerimizdir.

O günlerde Mersin’den gelen hemşerilerine ne kadar yardımcı olduğu herkes tarafından bilinir.

 

Kendisini çok uzun zaman önce tanımış ve uzun sohbet etme fırsatım olmuştu.

Anamur üzerine konuşup, Anamur’la ilgili hayallerimizden söz etmiştik.

O günlerde kendisinin memleket sevgisinden ve vizyoner fikirlerinden etkilenmiştim.

 

Ben de uzun zaman Anamur’da kalmış burada ticaret, tarım ve ihracatla uğraşmıştım.

Benimde Anamur’la ilgili düşüncelerim vardı ve girişimlerim olmuştu.

Daha 1981 yılında Anamur’la ilgili ilk turizm broşürünü yazmıştım.

O günlerde Mediterrenean Clup’ le bir tatil köyü projemiz bürokratik engeller  yüzünden gerçekleşememişti.

 

Anamur’u ve de özellikle kıyılarını çok iyi tanırım.

Şimdi Mersin’den birçok kişinin bu bölgeyi hiç tanımadan hatta bazıları Anamur’u dahi hiç görmemişken, konuyu da hiç bilmeden sahilde yapılacak halk yararına bir projeye karşı çıkmalarını anlamak mümkün değil.

Zaten Mersin’de halk yararına yada ekonomiye katkı verecek her yatırıma çevrecilik adına karşı çıkmak bir alışkanlık ve siyaset yapma tarzı haline gelmiştir.

 

Belediye Başkanı halkın kullanımı için yapılacak mesire yerinin kaplumbağa yuvalarından daha içeride olduğunu ve kaplumbağa yuvalarına bir zarar veremeyeceğini teknik detayları ve rakamlarla açıklıkla belirtiyor.

 

Konu ulusal basına da yansıtılmış. Her zamanki gibi çevrecilik adına siyaseten her yatırıma karşı çıkanların etkisini ulusal ve uluslararası alanda görüyoruz.

Genelde bu tür projelere ve yatırımlara karşı çıkanların arkasında Greenpeace çevre örgütü, Alman Vakıfları  ve bazı farklı dış ülke ve kuruluşlar var.

 

Geçtiğimiz 20 yılda Mersin çevrecilik adına çok büyük yatırımları kaybetti.

Tüm Mersin halkının refah seviyesini arttıracak, binlerce insana istihdam sağlayacak büyük projeler çevreci örgütlerin karşı çıkmaları ve yabancı örgütlerin desteği ile maalesef gerçekleştirilemedi.

 

Çevreyi koruyalım. Kaplumbağalar önemli. Ama halkımızda önemli.

Hem çevreyi, hem çevremizdeki canlıları hem de halkımızı gözetecek çalışmalar yapılmalı.

Körü körüne karşı çıkılması ve özellikle Türkiye’nin gelişmesine karşı duran yabancı örgütlerle birlikte durulması hem bölgemiz hem de ülkemiz adına zarar verecektir.

 

HARUN ARSLAN.......25 Haziran 2019

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.