Harun Arslan
Köşe Yazarı
Harun Arslan
 

“Zor Günlerde” Yenişehir Belediyesi…

Zor günler geçiriyoruz; herkes için bir şekilde zor günler. Dar gelirli halkımız için bu durum çok daha zor. Bugünlerde en büyük zorluk şüphesiz dar gelirli ve yoksul hemşerilerimizin öncelikle zorunlu gereksinmelerinin giderilmesi ve tabii ki en başta karınlarının doymasıdır. Bu konuda en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor. Halkımız yararına bu zor günlerde yaptıkları hizmetleri duyurmalı ve minnet ve takdirimizi belirtmeliyiz. *                     *                     * Bundan önceki yazımda Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek konusunda gösterdiği büyük duyarlılığı yazmıştım.   Şimdi de bu zor günlerde, imkanlar ölçüsünde katkı sağlayan Yenişehir Belediyesi’nin değerli bir hizmeti var. Yenişehir Belediyesinden evlere ücretsiz sıcak yemek hizmeti veriyor. Aşevinde pişirilen sıcak yemekler hasta, engelli, yaşlı ve kimsesiz, gelip yemek alamayan vatandaşların evlerine ulaştırılıyor. Aşevinde günlük ortalama 600 vatandaşa sıcak yemek dağıtıyor.   Yenişehir Belediyesi ayrıca Halk Kart ile her ay 650 ihtiyaçlı haneye nakdi destek veriyor.   Her gün zorlaşan hayat şartlarında giderek zor duruma düşen dar gelirli vatandaşlarımızı ekmek kuyruklarında üzülerek izliyoruz.   Yerel yönetimlerin aldığı sorumluluğu ve duyarlılığı aynı kentte birlikte yaşadığımız diğer oluşumların da göstermesi gerekmez mi? İnsanlar bir ekmek alabilmek için yağmurda, soğukta kuyrukta beklerken eğlenceli- yemekli toplantılarda bulunanlar, eğlenceli organizasyonlar düzenleyenler biraz vicdan muhasebesi yapmalı değil mi? Neyse; biz şimdilik bu zor döneme dair notlar tutalım; bakalım zaman geçince, hayatın büyük muhasebesi kimin hakkında ne kayıt düşer… Ben, duyarlı düşünüşleri ve anlamlı hizmetleri için Yenişehir Belediyesine teşekkür ederim.   HARUN ARSLAN....21 Aralık 2021  
Ekleme Tarihi: 22 Aralık 2021 - Çarşamba

“Zor Günlerde” Yenişehir Belediyesi…

Zor günler geçiriyoruz; herkes için bir şekilde zor günler. Dar gelirli halkımız için bu durum çok daha zor.

Bugünlerde en büyük zorluk şüphesiz dar gelirli ve yoksul hemşerilerimizin öncelikle zorunlu gereksinmelerinin giderilmesi ve tabii ki en başta karınlarının doymasıdır.

Bu konuda en büyük görev yerel yönetimlere düşüyor.

Halkımız yararına bu zor günlerde yaptıkları hizmetleri duyurmalı ve minnet ve takdirimizi belirtmeliyiz.

*                     *                     *

Bundan önceki yazımda Büyükşehir Belediyesi’nin ekmek konusunda gösterdiği büyük duyarlılığı yazmıştım.

 

Şimdi de bu zor günlerde, imkanlar ölçüsünde katkı sağlayan Yenişehir Belediyesi’nin değerli bir hizmeti var.

Yenişehir Belediyesinden evlere ücretsiz sıcak yemek hizmeti veriyor.

Aşevinde pişirilen sıcak yemekler hasta, engelli, yaşlı ve kimsesiz, gelip yemek alamayan vatandaşların evlerine ulaştırılıyor.

Aşevinde günlük ortalama 600 vatandaşa sıcak yemek dağıtıyor.

 

Yenişehir Belediyesi ayrıca Halk Kart ile her ay 650 ihtiyaçlı haneye nakdi destek veriyor.

 

Her gün zorlaşan hayat şartlarında giderek zor duruma düşen dar gelirli vatandaşlarımızı ekmek kuyruklarında üzülerek izliyoruz.

 

Yerel yönetimlerin aldığı sorumluluğu ve duyarlılığı aynı kentte birlikte yaşadığımız diğer oluşumların da göstermesi gerekmez mi?

İnsanlar bir ekmek alabilmek için yağmurda, soğukta kuyrukta beklerken eğlenceli- yemekli toplantılarda bulunanlar, eğlenceli organizasyonlar düzenleyenler biraz vicdan muhasebesi yapmalı değil mi?

Neyse; biz şimdilik bu zor döneme dair notlar tutalım; bakalım zaman geçince, hayatın büyük muhasebesi kimin hakkında ne kayıt düşer…

Ben, duyarlı düşünüşleri ve anlamlı hizmetleri için Yenişehir Belediyesine teşekkür ederim.

 

HARUN ARSLAN....21 Aralık 2021

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.