1 haziran'da okullar açılıyor (mu?)... Haber-yorum

03.05.2020 - 22:11, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

1 haziran'da okullar açılıyor (mu?)... Haber-yorum

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde velilerden okulların açılması ile ilgili talep geldiği ve süreç içinde şartlar uygun hale gelirse 1 haziranda okulların açılabileceğini belirtti.

23 mart'ta uzaktan eğitime geçen okulların  koronavirüs süreci olmasaydı normal kapanma tarihi 19 haziran 2020  olacaktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde velilerden okulların açılması  ile ilgili talep geldiği ve süreç içinde şartlar uygun hale gelirse 1 haziranda okulların açılabileceğini ve bununla ilgili bir çalışma planladıklarını belirtti.Son kararı bilim kurulu verecek. Bakanlıkça düşünülen planda anaokul ve ilk okulda okuyanların buna dahil olmayacağını da belirtelim. Okulların yeniden açılmasında  LGS'ye girecek 8. sınıflardan ve YKS'ye girecek 12. sınıflardan olmak üzere kademeli başlanılması masada olan bir planlama. Bu planlamada okula devam zorunluluğu ve sınavlar olmayacak.Telafi eğitimde dersler de hızlandırılmış bir şekilde özet olarak işlenecek.   Okullarda psikososyal destek eğitimi de planlanıyor. Bunun için bir süre önce öğretmenlere bu yönde eğitim verilmeye başlanmıştı. Öğrencilerin olası travmalarını gidermeleri için okullarda da bu eğitim programının uygulanması planlanıyor   Eğitim sürecinde valilikler ve il pandemi kurulları  eğitimi etkileyecek  olumsuz koşul ya da tehditler varsa il pandemi kurulları kısıtlama kararı konusunda o ilin durumuna göre karar verebilecek. Okullardaki her türlü temizlik ve koruma önlemleri de İl Milli Eğitim müdürlükleri koordinasyonunda alınacak.   Şimdi velilerin çocuklarını bu süreçte okulla gönderip göndermeyeceği merak ediliyor. Velilerin her ne kadar veriler iyiye gitse de, salgın riski azalsa da okulda sağlık güvenliğinin özellikle de sosyal mesafenin sağlanacağı konusunda kafalarında soru işaretleri var.. Ayrıca velilerin artık bu seneki öğretim yılını bitti gözüyle değerlendirdikleri bir gerçek. Bir de özellikle beş yaş altı çocuklarda görülen ve sonuçları ölümcül olabilecek Kawasaki hastalığının, Avrupa’da tekrar ortaya çıkması da aileleri tedirgin ediyor.   19 gün için okula göndermenin yanında 19 günde yeterli ve doyurucu eğitim alamayacaklarına  inanan velilerin, buna bir de herkesin sınıfı geçtiği ve birinci dönem notu üzerinden değerlendirme yapılacağının açıklanması bu eğitim öğretim yılının bitti gözüyle bakmalarını sağlamış oldu.   Şu anda şehirlerarası yolculukta yani  30 büyükşehir ve Zonguldak'a  yönelik şehir giriş/çıkış kısıtlamasının akibeti de velilerin kararını etkileyecek. Sonuçların ve sürecin istenilen seviyeye gelmesi ve bu şehirler arasında giriş çıkışların bayram ve sonrasında serbest bırakılması durumunda bir çok ailenin yazlıklarına gidebileceği bunun da velilerin çocuklarını okula gönderme kararında  etkili olacağı konuşuluyor.    
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde velilerden okulların açılması ile ilgili talep geldiği ve süreç içinde şartlar uygun hale gelirse 1 haziranda okulların açılabileceğini belirtti.

23 mart'ta uzaktan eğitime geçen okulların  koronavirüs süreci olmasaydı normal kapanma tarihi 19 haziran 2020  olacaktı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde velilerden okulların açılması  ile ilgili talep geldiği ve süreç içinde şartlar uygun hale gelirse 1 haziranda okulların açılabileceğini ve bununla ilgili bir çalışma planladıklarını belirtti.Son kararı bilim kurulu verecek.

Bakanlıkça düşünülen planda anaokul ve ilk okulda okuyanların buna dahil olmayacağını da belirtelim. Okulların yeniden açılmasında  LGS'ye girecek 8. sınıflardan ve YKS'ye girecek 12. sınıflardan olmak üzere kademeli başlanılması masada olan bir planlama. Bu planlamada okula devam zorunluluğu ve sınavlar olmayacak.Telafi eğitimde dersler de hızlandırılmış bir şekilde özet olarak işlenecek.

 

Okullarda psikososyal destek eğitimi de planlanıyor. Bunun için bir süre önce öğretmenlere bu yönde eğitim verilmeye başlanmıştı. Öğrencilerin olası travmalarını gidermeleri için okullarda da bu eğitim programının uygulanması planlanıyor

 

Eğitim sürecinde valilikler ve il pandemi kurulları  eğitimi etkileyecek  olumsuz koşul ya da tehditler varsa il pandemi kurulları kısıtlama kararı konusunda o ilin durumuna göre karar verebilecek. Okullardaki her türlü temizlik ve koruma önlemleri de İl Milli Eğitim müdürlükleri koordinasyonunda alınacak.

 

Şimdi velilerin çocuklarını bu süreçte okulla gönderip göndermeyeceği merak ediliyor. Velilerin her ne kadar veriler iyiye gitse de, salgın riski azalsa da okulda sağlık güvenliğinin özellikle de sosyal mesafenin sağlanacağı konusunda kafalarında soru işaretleri var.. Ayrıca velilerin artık bu seneki öğretim yılını bitti gözüyle değerlendirdikleri bir gerçek. Bir de özellikle beş yaş altı çocuklarda görülen ve sonuçları ölümcül olabilecek Kawasaki hastalığının, Avrupa’da tekrar ortaya çıkması da aileleri tedirgin ediyor.

 

19 gün için okula göndermenin yanında 19 günde yeterli ve doyurucu eğitim alamayacaklarına  inanan velilerin, buna bir de herkesin sınıfı geçtiği ve birinci dönem notu üzerinden değerlendirme yapılacağının açıklanması bu eğitim öğretim yılının bitti gözüyle bakmalarını sağlamış oldu.

 

Şu anda şehirlerarası yolculukta yani  30 büyükşehir ve Zonguldak'a  yönelik şehir giriş/çıkış kısıtlamasının akibeti de velilerin kararını etkileyecek. Sonuçların ve sürecin istenilen seviyeye gelmesi ve bu şehirler arasında giriş çıkışların bayram ve sonrasında serbest bırakılması durumunda bir çok ailenin yazlıklarına gidebileceği bunun da velilerin çocuklarını okula gönderme kararında  etkili olacağı konuşuluyor.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.