23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Güncel 23.04.2022 - 20:05, Güncelleme: 23.04.2022 - 21:05
 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlandı.

Vali Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA ve il protokolünün katılımıyla düzenlene tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu'nun verdiği konserle süren kutlama programına Mersin Kültür Merkezi'nde devam edildi. Törende protokol konuşmalarının ardından "23 Nisan" temalı resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı etkinliklerin sahnelendiği kutlama töreninde coşkulu anlar yaşandı. Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı. Kutlama programında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA konuşmasında, "Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı; akl-i selim, kalb-i selim ve zevk-i selim gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Bize bu bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nı en kalbi duygularla kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 102. yıl dönümü ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta olduğu gibi Mersin'de de coşkuyla kutlandı.

Vali Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer,  İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA ve il protokolünün katılımıyla düzenlene tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu'nun verdiği konserle süren kutlama programına Mersin Kültür Merkezi'nde devam edildi. Törende protokol konuşmalarının ardından "23 Nisan" temalı resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladığı etkinliklerin sahnelendiği kutlama töreninde coşkulu anlar yaşandı.

Mersin Valiliği tarafından Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen programa Vali Ali İhsan Su’nun yanı sıra, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, il protokol üyeleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kutlama programında Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı’mız okundu. Daha sonra İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

İl Millî Eğitim Müdürü Adem KOCA konuşmasında, "Geleceğimizin teminatı olan en kıymetli hazinemiz çocuklarımızı, ülkesini ve milletini seven, vatanı için çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek; kendi başına karar verebilen, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı; akl-i selim, kalb-i selim ve zevk-i selim gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak ortak sorumluluğumuz ve en büyük hedefimizdir. Bize bu bayramı hediye eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımızın "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" nı en kalbi duygularla kutluyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.