3 Ocak 2022’de Mersin’in Kurtuluşu 100. Yıl Dönümüne Yaraşır Şekilde Kutlanacak

07.04.2021 - 10:43, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:42
 

3 Ocak 2022’de Mersin’in Kurtuluşu 100. Yıl Dönümüne Yaraşır Şekilde Kutlanacak

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi iş birliğinde “Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Kutlama Çalıştayı” düzenlendi. Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılını görkemli bir şekilde, akılda kalacak bir şekilde ayrıntılarını da planlayarak kutlamak istedik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi iş birliğinde “Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Kutlama Çalıştayı” düzenlendi. Pandemi koşullarına uygun şekilde düzenlenen çalıştayda, 3 Ocak 2022’de Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılına özel yapılacak etkinlik programının oluşturulması ve ayrıntılarının belirlenmesi için tanıtımlar yapıldı. Özgürlük mücadelelerinde 100. yılın önemli bir sembol olduğu belirtilen çalıştayda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak program ve etkinliklerin her yıldan daha yaygın, daha akılda kalıcı ve bu uğurda can veren aziz şehitlerin anısına yakışır olması gerektiğinin vurgusu yapıldı.   “Her çeyrek, yarım ve tam asır zaman dilimlerinde kutlanan her şey önemlidir” Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, 3 Ocak 2022’de 100. yıl dönüme yaraşır bir kutlama yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi: “Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılı 3 Ocak 2022 yılında kutlanacak. Her çeyrek, yarım ve tam asır zaman dilimlerinde kutlanan her şey önemlidir. Hele bir de kazanılmış özgürlük mücadelesi ise eğer kazandığınızın paylaşılması ve bu heyecanı yeniden yaşamak, yeni nesillere aktarmak, bunu zihinlerde iz bırakacak şekilde kutlamak başlıca bir görev olur.  Onun için biz de Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılını görkemli bir şekilde, akılda kalacak bir şekilde ayrıntılarını da planlayarak kutlamak istedik. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz şu anda. Hepiniz tarihe tanıklık etmek üzere buradasınız. Ve belki de bu yeni çalışmaların başlangıcı olacak.”
Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi iş birliğinde “Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Kutlama Çalıştayı” düzenlendi. Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, “Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılını görkemli bir şekilde, akılda kalacak bir şekilde ayrıntılarını da planlayarak kutlamak istedik” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Kent Konseyi iş birliğinde “Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Kutlama Çalıştayı” düzenlendi. Pandemi koşullarına uygun şekilde düzenlenen çalıştayda, 3 Ocak 2022’de Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılına özel yapılacak etkinlik programının oluşturulması ve ayrıntılarının belirlenmesi için tanıtımlar yapıldı.

Özgürlük mücadelelerinde 100. yılın önemli bir sembol olduğu belirtilen çalıştayda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yapılacak program ve etkinliklerin her yıldan daha yaygın, daha akılda kalıcı ve bu uğurda can veren aziz şehitlerin anısına yakışır olması gerektiğinin vurgusu yapıldı.

 

“Her çeyrek, yarım ve tam asır zaman dilimlerinde kutlanan her şey önemlidir”

Mersin Kent Konseyi Başkanı Faik Burakgazi, 3 Ocak 2022’de 100. yıl dönüme yaraşır bir kutlama yapılacağını ifade ederek, şunları söyledi:

Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılı 3 Ocak 2022 yılında kutlanacak. Her çeyrek, yarım ve tam asır zaman dilimlerinde kutlanan her şey önemlidir. Hele bir de kazanılmış özgürlük mücadelesi ise eğer kazandığınızın paylaşılması ve bu heyecanı yeniden yaşamak, yeni nesillere aktarmak, bunu zihinlerde iz bırakacak şekilde kutlamak başlıca bir görev olur.  Onun için biz de Mersin Büyükşehir Belediyemiz’in önderliğinde Mersin’in Kurtuluşu’nun 100. yılını görkemli bir şekilde, akılda kalacak bir şekilde ayrıntılarını da planlayarak kutlamak istedik. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz şu anda. Hepiniz tarihe tanıklık etmek üzere buradasınız. Ve belki de bu yeni çalışmaların başlangıcı olacak.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.