4. Örtü Altı Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı

Güncel 07.06.2023 - 21:37, Güncelleme: 07.06.2023 - 21:37
 

4. Örtü Altı Üzüm Festivali Coşkuyla Kutlandı

Mezitli Belediyesi, 4. Örtü Altı Üzüm Festivali, Eski Mezitli Mahallesi Futbol Sahası’nda büyük coşku içinde gerçekleştirildi.

Ankaralı Turgut ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar sahnede çalan hareketli parçalarla doyasıya eğlendi. Festivale; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mezitli İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Festivale ilginin her geçen yıl daha çok arttığına vurgu yapan Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu,“Festival ile Eski Mezitli’de üretilen üzümler gündeme taşınmış ve üreticinin ürünleri değer kazandığı gibi çok sayıda yeni üretici de aramıza katılmıştır. Üzüm ülkemizin her yerinde yetişiyor ama Mayıs ayında sadece Mezitli ilçemizde üzüm hasadı oluyor. Ortalama 350 dönümlük sera alanında yıllık yaklaşık 3 bin ton üretim yapılıyor. Bizler de üzümlerimizi tanıtmak ve mahallemizin festivalde bir araya gelmesi için böylesi etkinlikler düzenliyoruz. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Göreve geldiğinde ilk yaptığı işlerden birisinin; örtü altı erkenci üzümleri tanıtmak olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Mezitli’de şunu görüyoruz ki kent ile kırsal alan iç içe girmiş durumda. Kentin içinde tarımın yapıldığını herkese gösteriyoruz. Tarım alanlarını imara açmıyoruz ve tarım alanlarımızı koruyoruz. Ülkemizdeki tarımı üretimini artırmak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu. Mezitli’nin tarımsal üretimde şanlı bir ilçe olduğunu dile getiren Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Örtü altı üzümün yanında, örtü altı şeftali gibi çok sayıda ürün çeşitliliği çiftçimizin yüzünü güldürmektedir. Ne ekersek yetişebilecek bir coğrafyaya sahibiz. Özellikle narenciyede Mersin Türkiye’nin göz bebeğidir” dedi. Festivalin en heyecan verici etkinliklerinden birisi olan 'En Güzel Üzüm' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Ankaralı Turgut ve Burhan Ateş, seslendirdikleri şarkı ve türkülerle Mezitlilere unutulmaz bir gece yaşattı.                                                                                                                                                                   
Mezitli Belediyesi, 4. Örtü Altı Üzüm Festivali, Eski Mezitli Mahallesi Futbol Sahası’nda büyük coşku içinde gerçekleştirildi.

Ankaralı Turgut ve Burhan Ateş’in sahne aldığı festivalde konuklar sahnede çalan hareketli parçalarla doyasıya eğlendi. Festivale; Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, Mezitli İlçe Tarım Müdürü Kerim Köken, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Festivale ilginin her geçen yıl daha çok arttığına vurgu yapan Eski Mezitli Mahalle Muhtarı Veysel Gılıçoğlu,“Festival ile Eski Mezitli’de üretilen üzümler gündeme taşınmış ve üreticinin ürünleri değer kazandığı gibi çok sayıda yeni üretici de aramıza katılmıştır. Üzüm ülkemizin her yerinde yetişiyor ama Mayıs ayında sadece Mezitli ilçemizde üzüm hasadı oluyor. Ortalama 350 dönümlük sera alanında yıllık yaklaşık 3 bin ton üretim yapılıyor. Bizler de üzümlerimizi tanıtmak ve mahallemizin festivalde bir araya gelmesi için böylesi etkinlikler düzenliyoruz. Başta Başkanımız Neşet Tarhan olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Göreve geldiğinde ilk yaptığı işlerden birisinin; örtü altı erkenci üzümleri tanıtmak olduğunu söyleyen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da “Mezitli’de şunu görüyoruz ki kent ile kırsal alan iç içe girmiş durumda. Kentin içinde tarımın yapıldığını herkese gösteriyoruz. Tarım alanlarını imara açmıyoruz ve tarım alanlarımızı koruyoruz. Ülkemizdeki tarımı üretimini artırmak için çaba gösteriyoruz” diye konuştu.

Mezitli’nin tarımsal üretimde şanlı bir ilçe olduğunu dile getiren Mezitli Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Örtü altı üzümün yanında, örtü altı şeftali gibi çok sayıda ürün çeşitliliği çiftçimizin yüzünü güldürmektedir. Ne ekersek yetişebilecek bir coğrafyaya sahibiz. Özellikle narenciyede Mersin Türkiye’nin göz bebeğidir” dedi.

Festivalin en heyecan verici etkinliklerinden birisi olan 'En Güzel Üzüm' yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından sahneye çıkan Ankaralı Turgut ve Burhan Ateş, seslendirdikleri şarkı ve türkülerle Mezitlilere unutulmaz bir gece yaşattı.                                                                                                                                                                   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.