Ak Parti Mersin İl Yönetimi Kurutulan Ağaca Tepki Gösterdi

Siyaset 22.07.2022 - 15:35, Güncelleme: 22.07.2022 - 15:35
 

Ak Parti Mersin İl Yönetimi Kurutulan Ağaca Tepki Gösterdi

Ak Parti Mersin İl yönetimi Özgecan Aslan Meydanı’nda bulunan ağacın matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmasına tepki gösterdi.

Ak Parti Mersin İl yönetimi  Özgecan Aslan Meydanı’nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacının matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmasına tepki gösterdi. Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ağacın bulunduğu yerde gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: Yenişehir ilçemizdeki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nın simgesi olan yarım asırlık ağaca zehir verilerek kurutulmasına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu olayın sorumlularını, talimatı verenleri, bu kişileri hala barındıran CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesini esefle kınıyoruz. Her ortamda çevreci olduklarını beyan eden CHP görüyoruz ki, çevre ve yeşillikten uzak bir tutum sergilemektedirler. Buna rağmen konu ile ilgili sesi çıkmayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye yönetimini göreve davet ediyoruz. Özgecan Aslan Barış Meydandaki yarım asırlık kauçuk ağacını kurutmak için köküne matkapla açtıkları 9 adet delikten zehir vererek ağacı kurutanlar, kameraların incelenmesi ile tespit edilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan aracı kullanan belediye çalışanı Yusuf S. kısa sürede yakalanmıştır ve ifadesinde şahsın yanında bulunan kişinin Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan ÇAKIR olduğu öğrenilmiştir. Talimatı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Selim GÖKÇEK’ten aldıklarını beyan etmişlerdir. 2023’e kadar Türkiye genelinde 1,5 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen, dikilecek bir fidanla geleceğe bir nefes bırakmayı amaç edinen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların da önüne geçebilmek için var gücüyle çalışırken; gerçekleştirmiş olduğunuz bu çirkinliğin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz. Doğal koşullar altında çıkan yangınları hükümetimize karşı kullanıp halkımıza yanlış lanse ederek suçlayanların, yarım asırdır ayakta kalmış bir ağaca yaptıklarına tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Bu çirkin eylemi kamuoyunun vicdanına bırakıyor ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak kınıyoruz.  
Ak Parti Mersin İl yönetimi Özgecan Aslan Meydanı’nda bulunan ağacın matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmasına tepki gösterdi.

Ak Parti Mersin İl yönetimi  Özgecan Aslan Meydanı’nda bulunan yarım asırlık kauçuk ağacının matkapla delinerek yabancı madde enjekte edilmek suretiyle kurutulmasına tepki gösterdi.

Ak Parti Mersin İl Başkanı Cesim Ercik ağacın bulunduğu yerde gerçekleşen basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Yenişehir ilçemizdeki Özgecan Aslan Barış Meydanı'nın simgesi olan yarım asırlık ağaca zehir verilerek kurutulmasına kayıtsız kalmamız mümkün değil. Bu olayın sorumlularını, talimatı verenleri, bu kişileri hala barındıran CHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesini esefle kınıyoruz.

Her ortamda çevreci olduklarını beyan eden CHP görüyoruz ki, çevre ve yeşillikten uzak bir tutum sergilemektedirler. Buna rağmen konu ile ilgili sesi çıkmayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye yönetimini göreve davet ediyoruz.

Özgecan Aslan Barış Meydandaki yarım asırlık kauçuk ağacını kurutmak için köküne matkapla açtıkları 9 adet delikten zehir vererek ağacı kurutanlar, kameraların incelenmesi ile tespit edilmiştir. Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kiralanan aracı kullanan belediye çalışanı Yusuf S. kısa sürede yakalanmıştır ve ifadesinde şahsın yanında bulunan kişinin Toroslar İlçesi CHP Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan ÇAKIR olduğu öğrenilmiştir. Talimatı ise Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdar Selim GÖKÇEK’ten aldıklarını beyan etmişlerdir.

2023’e kadar Türkiye genelinde 1,5 milyar fidanı toprakla buluşturmayı hedefleyen, dikilecek bir fidanla geleceğe bir nefes bırakmayı amaç edinen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, iklim değişikliğinin yol açtığı sonuçların da önüne geçebilmek için var gücüyle çalışırken; gerçekleştirmiş olduğunuz bu çirkinliğin mantıklı hiçbir açıklaması olamaz.

Doğal koşullar altında çıkan yangınları hükümetimize karşı kullanıp halkımıza yanlış lanse ederek suçlayanların, yarım asırdır ayakta kalmış bir ağaca yaptıklarına tepkisiz kalmamız mümkün değildir.

Bu çirkin eylemi kamuoyunun vicdanına bırakıyor ve AK Parti Mersin İl Başkanlığı olarak kınıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.