Akdeniz Belediyesi’nden Üniversite Kazanan Gençlere Destek

Eğitim 12.10.2023 - 09:52, Güncelleme: 12.10.2023 - 09:52
 

Akdeniz Belediyesi’nden Üniversite Kazanan Gençlere Destek

Eğitim desteğinden faydalanmak için son başvuru tarihi ise 13 Ekim 2023 Cuma günü olacak.

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 3 bin TL; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere sağlayacağı 5 bin TL tutarındaki eğitim desteği için başvuru süreci başladı. Eğitim desteğinden faydalanmak için son başvuru tarihi ise 13 Ekim 2023 Cuma günü olacak. Akdeniz Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılki eğitim-öğretim dönemi içinde de YKS sınavı sonucu üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere destek oluyor. Meclis’ten oybirliği ile alınan kararla 2023 YKS sonucuyla üniversiteye yerleşen lisans ve önlisans öğrencileri için eğitim desteği başvuruları başladı. 2 yıllıklara 3 bin TL; 4 ve üstü bölümlere 5 bin TL destek Bu yıl, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Akdenizli öğrenciler için 3 bin TL; 4 ve üstü bölüm kazana öğrencilere de 5 bin TL eğitim desteği sağlanacak. Eğitim desteğinden faydalanmak için öğrencilerin, “Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Öğrenci Belgesi ve Ailesinin Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi” ile 13 Ekim 2023 Cuma gününe dek Akdeniz Belediyesi Merkez Hizmet Binası veya Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü binasına başvurması gerekiyor. Eğitim desteğini almak isteyen öğrenciler, (03243366583), (03243360310) veya (05527690802) numaralı telefonlar üzerinden de bilgi alabilir. Başvuru için gereken şartlar Akdeniz Belediyesi’nin sağlayacağı eğitim desteğinden faydalanmak için gereken şartlar ise şöyle; “2023 YKS sonucu ile üniversiteye yerleşmiş olmak. Ön lisans veya lisans öğrencisi olması; Ailesinin Akdeniz ilçesinde ikamet ediyor olması; Devlet üniversitesinde okuyor olmak. Vakıf üniversitelerinde % 100 burslu okuyor olmak. KKTC’de vakıf üniversitelerinde % 100 burslu okuyor olmak.”                                                                                                                                                                      
Eğitim desteğinden faydalanmak için son başvuru tarihi ise 13 Ekim 2023 Cuma günü olacak.

Akdeniz Belediyesi’nin, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere 3 bin TL; 4 yıl ve üstü bölüm kazanan öğrencilere sağlayacağı 5 bin TL tutarındaki eğitim desteği için başvuru süreci başladı. Eğitim desteğinden faydalanmak için son başvuru tarihi ise 13 Ekim 2023 Cuma günü olacak.

Akdeniz Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi bu yılki eğitim-öğretim dönemi içinde de YKS sınavı sonucu üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerini kazanan öğrencilere destek oluyor. Meclis’ten oybirliği ile alınan kararla 2023 YKS sonucuyla üniversiteye yerleşen lisans ve önlisans öğrencileri için eğitim desteği başvuruları başladı.

2 yıllıklara 3 bin TL; 4 ve üstü bölümlere 5 bin TL destek

Bu yıl, üniversitelerin 2 yıllık bölümlerini kazanan Akdenizli öğrenciler için 3 bin TL; 4 ve üstü bölüm kazana öğrencilere de 5 bin TL eğitim desteği sağlanacak. Eğitim desteğinden faydalanmak için öğrencilerin, “Nüfus Cüzdanı Fotokopisi, Öğrenci Belgesi ve Ailesinin Tarihçeli Yerleşim Yeri Belgesi” ile 13 Ekim 2023 Cuma gününe dek Akdeniz Belediyesi Merkez Hizmet Binası veya Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü binasına başvurması gerekiyor. Eğitim desteğini almak isteyen öğrenciler, (03243366583), (03243360310) veya (05527690802) numaralı telefonlar üzerinden de bilgi alabilir.

Başvuru için gereken şartlar

Akdeniz Belediyesi’nin sağlayacağı eğitim desteğinden faydalanmak için gereken şartlar ise şöyle; “2023 YKS sonucu ile üniversiteye yerleşmiş olmak. Ön lisans veya lisans öğrencisi olması; Ailesinin Akdeniz ilçesinde ikamet ediyor olması; Devlet üniversitesinde okuyor olmak. Vakıf üniversitelerinde % 100 burslu okuyor olmak. KKTC’de vakıf üniversitelerinde % 100 burslu okuyor olmak.”                                                                                                                                                                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.