Akdeniz’de Zincir Marketler Denetlendi

Güncel 03.11.2022 - 20:29, Güncelleme: 03.11.2022 - 20:29
 

Akdeniz’de Zincir Marketler Denetlendi

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında “3 harfli marketler” olarak bilinen zincir AVM’lerde denetimler yaptı

Toplum sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla 7/24 görevinin başında olan, hizmetlerini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ve denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son olarak, Akdeniz ilçe sınırlarında faaliyet gösteren ve kamuoyunda 3 harfli marketler olarak bilinen zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da çok sayıda personel ile katıldığı denetimde ekipler; satışa sunulan peynir, yağ, şeker, et, süt, yumurta ve ekmek başta olmak üzere, vatandaşların en çok tükettiği gıdaların son kullanma tarihi, fiyat/etiket ve etiket/kasa fiyatı uyumu, gramaj, saklama/ambalajlama koşullarına yönelik kontrollerde bulundu. Eksiği görülen AVM’ler uyarıldı, yasal süre verildi Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal işlem yapılacağı yönünde çalışanlar uyarıldı. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan et türü gıdaların en kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtildi, kimi marketlere eksikleri tamamlamaları için yasal süre verildi. Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari müeyyide uygulanacağı hatırlatılırken; Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’nün, halk sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerinin aralıksız devam edeceği kaydedildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halk arasında “3 harfli marketler” olarak bilinen zincir AVM’lerde denetimler yaptı

Toplum sağlığını korumak ve sürdürmek amacıyla 7/24 görevinin başında olan, hizmetlerini aralıksız sürdüren Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik kontrol ve denetimlerini sıkılaştırdı. Ekipler son olarak, Akdeniz ilçe sınırlarında faaliyet gösteren ve kamuoyunda 3 harfli marketler olarak bilinen zincir marketlerde uygulama gerçekleştirdi. Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu’nun da çok sayıda personel ile katıldığı denetimde ekipler; satışa sunulan peynir, yağ, şeker, et, süt, yumurta ve ekmek başta olmak üzere, vatandaşların en çok tükettiği gıdaların son kullanma tarihi, fiyat/etiket ve etiket/kasa fiyatı uyumu, gramaj, saklama/ambalajlama koşullarına yönelik kontrollerde bulundu.

Eksiği görülen AVM’ler uyarıldı, yasal süre verildi

Çok sayıda personelin katıldığı denetimlerde, özellikle ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatının uyuşmadığı hallerde yasal işlem yapılacağı yönünde çalışanlar uyarıldı. Ayrıca son kullanma tarihi yaklaşan et türü gıdaların en kısa sürede dolaplardan çıkarılması gerektiği belirtildi, kimi marketlere eksikleri tamamlamaları için yasal süre verildi. Belirlenen eksiklerini tamamlamayan işyerlerine, yasalar gereği idari müeyyide uygulanacağı hatırlatılırken; Akdeniz Zabıta Müdürlüğü’nün, halk sağlığını korumaya yönelik kontrol ve denetimlerinin aralıksız devam edeceği kaydedildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                        

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.