Akkuyu NGS inşaat sahasında reaktör çeperi için kondüktör kuruldu

10.10.2019 - 22:12, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Akkuyu NGS inşaat sahasında reaktör çeperi için kondüktör kuruldu

Akkuyu NGS inşaat sahasında 1 No’lu güç ünitesinin reaktör çeperinin montajı için Liebherr LR13000 vinci yardımıyla kondüktör öngörülen konuma kuruldu

Akkuyu Nükleer A.Ş'den yapılan açıklmada , Kondüktörün, reaktör çeperinin gerekli geometrik parametrelerinin oluşturulmasını ve çepere öngörülen hassasiyetle beton dökülmesini sağlayan büyük, çok boyutlu bir çelik yapı olduğu ve Kondüktörün çeper duvarlarını oluşturduğunu ve reaktör binasının temeli ile reaktör çeperinin birleştirilmesini sağladığı belirtildi.   Konu ile ilgili yapılan açıklamanın devamında şu  ifadelere yer verildi: Bu, Akkuyu NGS inşaat sahasında Liebherr LR13000 mobil paletli vinç yardımıyla öngörülen konuma yerleştirilen, 120 tonun üzerindeki ilk büyük boyutlu yapıdır.   LR13000 vinci ile Akkuyu NGS 1 No’lu güç ünitesinde ayrıca kor tutucu (“erimiş yakıtı hapsetme düzeneği”) ve NGS'nin diğer büyük ve ağır ekipmanları (reaktör basınç kabı, buhar üreteci, basınç kompensatörü) kurulacaktır. Vinç, reaktör binasının sızdırmaz kısmını oluşturan çelik yapıların montajında kullanılacaktır.   Kondüktörün öngörülen konuma kurulum işlemleri, Almanya’da Liebherr tesisinde eğitim alan TİTAN-2 holding uzmanları, mekanik mühendisleri ve vinç operatörleri tarafından gerçekleştirildi.
Akkuyu NGS inşaat sahasında 1 No’lu güç ünitesinin reaktör çeperinin montajı için Liebherr LR13000 vinci yardımıyla kondüktör öngörülen konuma kuruldu

Akkuyu Nükleer A.Ş'den yapılan açıklmada , Kondüktörün, reaktör çeperinin gerekli geometrik parametrelerinin oluşturulmasını ve çepere öngörülen hassasiyetle beton dökülmesini sağlayan büyük, çok boyutlu bir çelik yapı olduğu ve Kondüktörün çeper duvarlarını oluşturduğunu ve reaktör binasının temeli ile reaktör çeperinin birleştirilmesini sağladığı belirtildi.

 

Konu ile ilgili yapılan açıklamanın devamında şu  ifadelere yer verildi:

Bu, Akkuyu NGS inşaat sahasında Liebherr LR13000 mobil paletli vinç yardımıyla öngörülen konuma yerleştirilen, 120 tonun üzerindeki ilk büyük boyutlu yapıdır.

 

LR13000 vinci ile Akkuyu NGS 1 No’lu güç ünitesinde ayrıca kor tutucu (“erimiş yakıtı hapsetme düzeneği”) ve NGS'nin diğer büyük ve ağır ekipmanları (reaktör basınç kabı, buhar üreteci, basınç kompensatörü) kurulacaktır. Vinç, reaktör binasının sızdırmaz kısmını oluşturan çelik yapıların montajında kullanılacaktır.

 

Kondüktörün öngörülen konuma kurulum işlemleri, Almanya’da Liebherr tesisinde eğitim alan TİTAN-2 holding uzmanları, mekanik mühendisleri ve vinç operatörleri tarafından gerçekleştirildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.