Anamur Belediyesi Geleneksel Fidan Dağıtım Programı Gerçekleştirildi.

Güncel 14.10.2022 - 14:40, Güncelleme: 14.10.2022 - 14:40
 

Anamur Belediyesi Geleneksel Fidan Dağıtım Programı Gerçekleştirildi.

Anamur Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen avokado fidanı dağıtım programı gerçekleştirildi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile her yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen ücretsiz avokado fidanı dağıtım programı belediye binası önünde gerçekleştirildi. Çok sayıda kadın çiftçinin katıldığı programda 3000’i aşkın avokado fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı. Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç fidanları Anamur Belediyesinin ürettiğini belirterek, dağıtılan fidanların birkaç yıl içerisinde ev ekonomisine katkıda bulunacağını ifade etti. Fidanların 2 yıl önce başlattıkları Çekirdeği Getir Fidanı Götür projesi kapsamında toplanan avokado çekirdeklerinin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bitki üretim serasında yetiştirilmesi ile temin edildiğini belirten Başkan Kılınç: “Dağıttığımız bu fidanlar 2 yıl önce başlattığımız Çekirdeği Getir Fidanı Götür projesinin ürünleri. Vatandaşlardan topladığımız binlerce avokado çekirdeğini belediyemize bağlı bitki üretim seramızda toprakla buluşturarak fidan haline getirdik. Bugün bu fidanları ücretsiz olarak sizlere dağıtıyoruz. Fidanlarımız birkaç yıl içerisinde bazılarımızın mutfak masraflarının bir kısmını karşılayacak, bazılarımızın çocuğunun harçlığı olacak. Dağıttığımız fidanların hepinize hayırlı olmasını diliyor, her aileye bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Anamur Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen avokado fidanı dağıtım programı gerçekleştirildi.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın talimatı ile her yıl 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla düzenlenen ücretsiz avokado fidanı dağıtım programı belediye binası önünde gerçekleştirildi.

Çok sayıda kadın çiftçinin katıldığı programda 3000’i aşkın avokado fidanı ücretsiz olarak dağıtıldı.

Programda konuşan Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç fidanları Anamur Belediyesinin ürettiğini belirterek, dağıtılan fidanların birkaç yıl içerisinde ev ekonomisine katkıda bulunacağını ifade etti.

Fidanların 2 yıl önce başlattıkları Çekirdeği Getir Fidanı Götür projesi kapsamında toplanan avokado çekirdeklerinin Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bitki üretim serasında yetiştirilmesi ile temin edildiğini belirten Başkan Kılınç: “Dağıttığımız bu fidanlar 2 yıl önce başlattığımız Çekirdeği Getir Fidanı Götür projesinin ürünleri. Vatandaşlardan topladığımız binlerce avokado çekirdeğini belediyemize bağlı bitki üretim seramızda toprakla buluşturarak fidan haline getirdik. Bugün bu fidanları ücretsiz olarak sizlere dağıtıyoruz. Fidanlarımız birkaç yıl içerisinde bazılarımızın mutfak masraflarının bir kısmını karşılayacak, bazılarımızın çocuğunun harçlığı olacak. Dağıttığımız fidanların hepinize hayırlı olmasını diliyor, her aileye bolluk ve bereket getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.