Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İçin İmzalar Atıldı

Güncel 05.10.2022 - 13:45, Güncelleme: 05.10.2022 - 13:45
 

Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi İçin İmzalar Atıldı

Organize sanayi bölgesi kurulumu için Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü imzalandı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimleri ile başlatılan Organize sanayi bölgesi kurulumu için Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü imzalandı. Mersin Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, , Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin YİKOB İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Oğuz Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Adem Şen katıldı. Toplantıda, Anamur’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, kuruluş protokolü için ilk imzalar atıldı.  Sürecin başından sonuna takipçisi olduğunu belirten Başkan Kılınç: “İlçemiz Anamur’u tarımın yanı sıra sanayinin de önemli merkezlerinden birisi haline getirmek için ilçemizde bir OSB olması gerektiğini düşünerek çalışmaları başlatmıştık. OSB’nin yapılacağı 660 dönümlük arazinin tahsisinden, OSB için gerekli olan ÇED raporlarının alınmasına kadar hemen her aşaması ile yakından ilgilendik. Hatta belediyemizin sorumluluk alanında bulunmamasına rağmen inisiyatif kullanarak ÇED raporu ve diğer işlemler için belediyemizin kasasından 350.000 TL’yi aşkın para harcadık. Şu anda OSB’nin kurulabilmesi için gerekli prosedürleri tamamlamak üzereyiz. Prosedürlerin tamamlanmasından sonra inşaatına başlayacağımız Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.                                                                                                                                                                                                                     
Organize sanayi bölgesi kurulumu için Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü imzalandı.

Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç’ın girişimleri ile başlatılan Organize sanayi bölgesi kurulumu için Mersin Valiliği’nde gerçekleştirilen toplantıda Anamur Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü imzalandı.

Mersin Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Anamur Kaymakamı Bilal Bozdemir, Anamur Belediye Başkanı Hidayet Kılınç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Hasan Gökbel, , Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin YİKOB İdari ve Mali Hizmetler Müdürü Oğuz Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül ve Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Adem Şen katıldı.

Toplantıda, Anamur’da kurulacak olan Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında değerlendirmelerde bulunulurken, kuruluş protokolü için ilk imzalar atıldı. 
Sürecin başından sonuna takipçisi olduğunu belirten Başkan Kılınç: “İlçemiz Anamur’u tarımın yanı sıra sanayinin de önemli merkezlerinden birisi haline getirmek için ilçemizde bir OSB olması gerektiğini düşünerek çalışmaları başlatmıştık. OSB’nin yapılacağı 660 dönümlük arazinin tahsisinden, OSB için gerekli olan ÇED raporlarının alınmasına kadar hemen her aşaması ile yakından ilgilendik. Hatta belediyemizin sorumluluk alanında bulunmamasına rağmen inisiyatif kullanarak ÇED raporu ve diğer işlemler için belediyemizin kasasından 350.000 TL’yi aşkın para harcadık. Şu anda OSB’nin kurulabilmesi için gerekli prosedürleri tamamlamak üzereyiz. Prosedürlerin tamamlanmasından sonra inşaatına başlayacağımız Anamur Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin ilçemize ve hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

                                                                                                                                                                                                                    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.