Avrupa Ekonomi Senatörleri Mersin´de...

Ekonomi 05.10.2022 - 13:35, Güncelleme: 05.10.2022 - 13:35
 

Avrupa Ekonomi Senatörleri Mersin´de...

TURAB 19. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ”Ekonomik İş Birliği Sohbetleri (Economic Union Talks)” adı altında bir panel gerçekleştirdi.

Panele Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı ve akademisyen Prof. Dr. Mustafa Aydın moderatörlüğünde; Avrupa Parlamentosu Onursal Başkanı ve Avrupa Ekonomi Senatosu Başkanı Dr. Ingo Friedrich, Avrupa Ekonomi Senatosu Başkan yardımcısı Dr. Horst Heitz, SME  Genel Sekreteri Daniel Bercel, Avrupa Ekonomi Senatosu Senatörü ve Türkiye-Ortadoğu Ülkeleri Başkanı Iraj Alipour, Hill International Başkan Yardımcısı, Serdar Güçar ve  Mersin International Port (MIP) Genel Müdürü ve CEO’su Johan Van Daele panelist olarak katılmıştır. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Cezayir Büyükelçisi, İYİ Parti Mersin Milletvekili, Libya Ticari Ataşesi, MTSO Başkanı, MEP Başkanı, Mersin Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, MESBAŞ Genel Müdürü, Mersin DTO, Mersin Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret Borsası yetkilileri ve daha birçok oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yansıra, İstanbul ve faklı illerden gelen iş insanları da  panelde yer aldı. Etkinlikte Ekonomik İş birliği Sohbetleri kapsamında; Mersin’in sahip olduğu doğal kaynakları, kıtalar arası etkileşim içinde olduğu hinterlandı, jeostratejik konumu ve sağladığı lojistik avantajları sayesinde, değişen dünya düzeninde önemli bir rol üstlenebileceği vurgusu yapılmıştır.  Gıda ve enerji sorunlarının konuşulduğu Avrupa için, sürdürülebilir kaynak ve ticaret ağının sağlanabilmesi adına Mersin’in sunduğu fırsatlar katılımcılara açıklanmıştır. EES’den gelen senatörler panel boyunca Mersin’in verileri ve sahip olduğu potansiyeli detayları ile görüp değerlendirdiklerinde, gelirken kurguladıkları Mersin’in çok ötesinde güçlü, zengin ve gerçekten lider bir kent olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca Avrasya ve Afrika bağlantılı ticaretin Avrupa ile ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda Mersin’e çok büyük görevler düştüğünü ifade ettiler. “OYUN KURUCU “MERSIN adı ile gerçekleşen bu panel sonucunda; Avrupa Ekonomi Senatosu (EES), Türkiye ve Mersin’de yeni yatırım ve iş birliklerinin gelişmesini desteklemekte, onaylamaktadır. Bu konuda hazırlanacak projelerin bir an önce gündeme getirilmesi tavsiye edilirken, Avrupa Ekonomi Senatosu (EES) ve TURAB, barış, huzur ve istikrar ilkeleri esas alınmak üzere gerçekleştirilecek her türlü ekonomik ve ticari iş birliğinin dünya ekonomi ve ticaretinin gelişmesinde model olacak bu toplantıların devamlılığı kararı alındı.    
TURAB 19. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında ”Ekonomik İş Birliği Sohbetleri (Economic Union Talks)” adı altında bir panel gerçekleştirdi.

Panele Uluslararası İlişkiler Konseyi Başkanı ve akademisyen Prof. Dr. Mustafa Aydın moderatörlüğünde; Avrupa Parlamentosu Onursal Başkanı ve Avrupa Ekonomi Senatosu Başkanı Dr. Ingo Friedrich, Avrupa Ekonomi Senatosu Başkan yardımcısı Dr. Horst Heitz, SME  Genel Sekreteri Daniel Bercel, Avrupa Ekonomi Senatosu Senatörü ve Türkiye-Ortadoğu Ülkeleri Başkanı Iraj Alipour, Hill International Başkan Yardımcısı, Serdar Güçar ve  Mersin International Port (MIP) Genel Müdürü ve CEO’su Johan Van Daele panelist olarak katılmıştır. Ayrıca Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, Cezayir Büyükelçisi, İYİ Parti Mersin Milletvekili, Libya Ticari Ataşesi, MTSO Başkanı, MEP Başkanı, Mersin Yenişehir Belediyesi Başkan Yardımcısı, MESBAŞ Genel Müdürü, Mersin DTO, Mersin Organize Sanayi Bölgesi, Mersin Ticaret Borsası yetkilileri ve daha birçok oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin yansıra, İstanbul ve faklı illerden gelen iş insanları da  panelde yer aldı.

Etkinlikte Ekonomik İş birliği Sohbetleri kapsamında; Mersin’in sahip olduğu doğal kaynakları, kıtalar arası etkileşim içinde olduğu hinterlandı, jeostratejik konumu ve sağladığı lojistik avantajları sayesinde, değişen dünya düzeninde önemli bir rol üstlenebileceği vurgusu yapılmıştır.  Gıda ve enerji sorunlarının konuşulduğu Avrupa için, sürdürülebilir kaynak ve ticaret ağının sağlanabilmesi adına Mersin’in sunduğu fırsatlar katılımcılara açıklanmıştır.

EES’den gelen senatörler panel boyunca Mersin’in verileri ve sahip olduğu potansiyeli detayları ile görüp değerlendirdiklerinde, gelirken kurguladıkları Mersin’in çok ötesinde güçlü, zengin ve gerçekten lider bir kent olduğunu belirtmişlerdir. Ayrıca Avrasya ve Afrika bağlantılı ticaretin Avrupa ile ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda Mersin’e çok büyük görevler düştüğünü ifade ettiler.


“OYUN KURUCU “MERSIN adı ile gerçekleşen bu panel sonucunda; Avrupa Ekonomi Senatosu (EES), Türkiye ve Mersin’de yeni yatırım ve iş birliklerinin gelişmesini desteklemekte, onaylamaktadır. Bu konuda hazırlanacak projelerin bir an önce gündeme getirilmesi tavsiye edilirken, Avrupa Ekonomi Senatosu (EES) ve TURAB, barış, huzur ve istikrar ilkeleri esas alınmak üzere gerçekleştirilecek her türlü ekonomik ve ticari iş birliğinin dünya ekonomi ve ticaretinin gelişmesinde model olacak bu toplantıların devamlılığı kararı alındı.  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.