Aylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri'nde oldu

Ekonomi 08.08.2022 - 12:34, Güncelleme: 08.08.2022 - 12:39
 

Aylık en yüksek reel getiri Devlet İç Borçlanma Senetleri'nde oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Temmuz ayı sonuçları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Temmuz ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde %2,50 oranında DİBS' de gerçekleşirken, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde ise DİBS’in %0,23 oranında yatırımcısına kaybettirdiği ifade edildi. Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Amerikan Doları %2,17, mevduat faizi (brüt) %3,76, Euro %5,51, külçe altın %7,22 ve BIST 100 endeksi %7,39 oranlarında yatırımcısına kaybettirirken; TÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları %0,51 oranında reel getiri sağlarken, mevduat faizi (brüt) %1,12, Euro %2,93, külçe altın %4,68 ve BIST 100 endeksi %4,85 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği bildirildi. Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Amerikan dolarında gerçekleşti Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan doları; TÜFE ile indirgendiğinde %13,06 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise %16,99 oranında yatırımcısına kaybettirdiği belirtildi. Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan doları; TÜFE ile indirgendiğinde %13,06 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise %16,99 oranında yatırımcısına kaybettirirken; TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın %9,11 ve BIST 100 endeksi %0,52 oranında yatırımcısına kazandırırken; Euro %2,45, DİBS %34,81 ve mevduat faizi (brüt) %35,26 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği ifade edildi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Temmuz ayı sonuçları açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yapılan açıklamada, Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranları, Temmuz ayı sonuçları değerlendirildi. Finansal yatırım araçları aylık olarak değerlendirildiğinde aylık en yüksek reel getiri, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde %2,50 oranında DİBS' de gerçekleşirken, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde ise DİBS’in %0,23 oranında yatırımcısına kaybettirdiği ifade edildi.

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; yatırım araçlarından Amerikan Doları %2,17, mevduat faizi (brüt) %3,76, Euro %5,51, külçe altın %7,22 ve BIST 100 endeksi %7,39 oranlarında yatırımcısına kaybettirirken; TÜFE ile indirgendiğinde Amerikan Doları %0,51 oranında reel getiri sağlarken, mevduat faizi (brüt) %1,12, Euro %2,93, külçe altın %4,68 ve BIST 100 endeksi %4,85 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği bildirildi.

Yıllık değerlendirmede en yüksek reel getiri Amerikan dolarında gerçekleşti

Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan doları; TÜFE ile indirgendiğinde %13,06 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise %16,99 oranında yatırımcısına kaybettirdiği belirtildi.

Yıllık değerlendirmede, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; Finansal yatırım araçları yıllık olarak değerlendirildiğinde Amerikan doları; TÜFE ile indirgendiğinde %13,06 oranında yatırımcısına en yüksek reel getiri sağlayan yatırım aracı olurken; Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde ise %16,99 oranında yatırımcısına kaybettirirken; TÜFE ile indirgendiğinde ise külçe altın %9,11 ve BIST 100 endeksi %0,52 oranında yatırımcısına kazandırırken; Euro %2,45, DİBS %34,81 ve mevduat faizi (brüt) %35,26 oranlarında yatırımcısına kaybettirdiği ifade edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.