Başkan Abdullah Özyiğit’e ‘Eşitlik Ödülü’

Güncel 12.03.2022 - 18:21, Güncelleme: 12.03.2022 - 18:21
 

Başkan Abdullah Özyiğit’e ‘Eşitlik Ödülü’

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, kadın istihdamı ve kadınlara yönelik başarılı projelerinden dolayı Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi tarafından “Eşitlik Ödülü” verildi.

Başkan Özyiğit ödülü, belediye başkan yardımcısı, kadın meclis üyeleri ve kadın müdürlerle birlikte aldı. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri Töreni”nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e “Eşitlik Ödülü” verildi. Göreve geldiği günden bu yana kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Başkan Özyiğit, kadın istihdamında da fark yaratmıştı. Yenişehir Belediyesinde 25 müdürlüğün 15’inin kadın müdürler tarafından yönetilmesi nedeniyle takdir toplayan Başkan Özyiğit’e bu kez “Eşitlik Ödülü” verildi.   Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi Başkanı Şerife Arıcı Yıldız,  Başkan Özyiğit’e ödülünü takdim etti. Başkan Özyiğit, ödül takdim töreninde Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Berna Dinç, kadın Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve kadın müdürleri de ödülü birlikte almak için sahneye davet etti ve ödülü kadınlarla birlikte aldı. “Amasız, fakatsız kadını yücelten bir sorumluluğu taşımamız gerekiyor.” Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının birçok çağdaş ülkeden önce verildiğini ifade eden Başkan Özyiğit, ancak birilerinin Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığını ve bu zihniyete karşı mücadele ettiklerini söyledi. “Yolumuz uzun ama başaracağız.” diyen Başkan Özyiğit, “Birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız. Bu hedefle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Çünkü çok geride kaldık, bir özeleştiri yapmamız gerekiyor, çok şey kaybettiğimizi, çok iş yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede kadına özgürlükleri birçok çağdaş ülkeden çok çok önce verildi.  İşte Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Mersin’den, 1950 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen Müfide İlhan.  Şimdi çok şanslıyız ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz var. Ve bu lider bize aslında tüm yolu göstermiş, her şeyi tarif etmiş. Ve demiş ki ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ .  Atatürk’ü, Dünya’ya gelmiş en büyük lider olarak görüyorum. Kadın hakları konusunda şuan nerde olduğumuzu görerek, ne yapmaya karar vermemiz gerekiyor. Cinsiyet eşitliğinde Dünya’da 130’uncu sırada olma vahametini görmemiz gerekiyor. Hangi kademede, hangi görevde bulunuyorsak bulunalım, amasız fakatsız kadını yücelten bir sorumluluğu taşımamız gerekiyor. Zaman kaybettiğimiz doğru. İki ipin ucu gibi, birileri Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekerken bizler de çağdaş medeniyetler seviyesine doğru çekiyoruz. İnanıyoruz ki biz kazanacağız. Bu yolda mücadele eden tüm kadın önderleri ve bu yolda kaybettiklerimizi saygıyla anıyorum. Yolumuz uzun ama başaracağız.” Başkan Özyiğit, son olarak kendilerini bu ödüle layık gördükleri için Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesine teşekkür etti.
Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e, kadın istihdamı ve kadınlara yönelik başarılı projelerinden dolayı Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi tarafından “Eşitlik Ödülü” verildi.

Başkan Özyiğit ödülü, belediye başkan yardımcısı, kadın meclis üyeleri ve kadın müdürlerle birlikte aldı.

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen “Yöresine Değer Katan Önder Kadın Ödülleri Töreni”nde Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e “Eşitlik Ödülü” verildi. Göreve geldiği günden bu yana kadınlara yönelik hayata geçirdiği projelerle dikkat çeken Başkan Özyiğit, kadın istihdamında da fark yaratmıştı. Yenişehir Belediyesinde 25 müdürlüğün 15’inin kadın müdürler tarafından yönetilmesi nedeniyle takdir toplayan Başkan Özyiğit’e bu kez “Eşitlik Ödülü” verildi.  

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesi Başkanı Şerife Arıcı Yıldız,  Başkan Özyiğit’e ödülünü takdim etti. Başkan Özyiğit, ödül takdim töreninde Yenişehir Belediye Başkan Yardımcısı Berna Dinç, kadın Yenişehir Belediye Meclis Üyeleri ve kadın müdürleri de ödülü birlikte almak için sahneye davet etti ve ödülü kadınlarla birlikte aldı.

“Amasız, fakatsız kadını yücelten bir sorumluluğu taşımamız gerekiyor.”

Türkiye’de kadınlara seçme ve seçilme hakkının birçok çağdaş ülkeden önce verildiğini ifade eden Başkan Özyiğit, ancak birilerinin Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekmeye çalıştığını ve bu zihniyete karşı mücadele ettiklerini söyledi. “Yolumuz uzun ama başaracağız.” diyen Başkan Özyiğit, “Birlikte güçlüyüz ve birlikte başaracağız. Bu hedefle yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Çünkü çok geride kaldık, bir özeleştiri yapmamız gerekiyor, çok şey kaybettiğimizi, çok iş yapmamız gerektiğini bilmemiz gerekiyor. Çünkü bu ülkede kadına özgürlükleri birçok çağdaş ülkeden çok çok önce verildi.  İşte Türkiye’nin ilk kadın belediye başkanı Mersin’den, 1950 yılında Mersin Belediye Başkanı seçilen Müfide İlhan.  Şimdi çok şanslıyız ki Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz var. Ve bu lider bize aslında tüm yolu göstermiş, her şeyi tarif etmiş. Ve demiş ki ‘Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin’ .  Atatürk’ü, Dünya’ya gelmiş en büyük lider olarak görüyorum. Kadın hakları konusunda şuan nerde olduğumuzu görerek, ne yapmaya karar vermemiz gerekiyor. Cinsiyet eşitliğinde Dünya’da 130’uncu sırada olma vahametini görmemiz gerekiyor. Hangi kademede, hangi görevde bulunuyorsak bulunalım, amasız fakatsız kadını yücelten bir sorumluluğu taşımamız gerekiyor. Zaman kaybettiğimiz doğru. İki ipin ucu gibi, birileri Türkiye’yi Ortadoğu bataklığına çekerken bizler de çağdaş medeniyetler seviyesine doğru çekiyoruz. İnanıyoruz ki biz kazanacağız. Bu yolda mücadele eden tüm kadın önderleri ve bu yolda kaybettiklerimizi saygıyla anıyorum. Yolumuz uzun ama başaracağız.”

Başkan Özyiğit, son olarak kendilerini bu ödüle layık gördükleri için Üniversiteli Kadınlar Derneği Mersin Şubesine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.