Başkan Gültak, 'Ada 74' Feribotunun Açılışına Katıldı

Güncel 04.05.2023 - 11:10, Güncelleme: 11.05.2023 - 11:10
 

Başkan Gültak, 'Ada 74' Feribotunun Açılışına Katıldı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ADA 74 Feribotu’nun açılışına katıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Nureddin Nebati’nin de yer aldığı görkemli bir törenle, Kıbrıs-Mersin arası deniz ulaşımına kazandırılan, ticari ve turistik lojistiği güçlendirecek ADA 74 Feribotu’nun açılışına katıldı.  “Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün simgesi” Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi bünyesinde Mersin-Gazimağusa seferlerine katılacak “ADA 74” feribotunun ulaşım hizmetine alınması dolayısıyla, Mersin Uluslararası Limanı'nda tören düzenlendi. Törene ayrıca KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve protokol üyeleri katıldı. Gültak; “Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün simgesi” Törene katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, feribotun hizmete girmesiyle birlikte Mersin-Kıbrıs arası ulaşımının artık daha hızlı ve konforlu olacağının altını çizdi. Başkan Gültak; “Gemimizin, hem ticari hem lojistik, ayrıca ulaştırma alanında kentimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Feribotumuz sayesinde gerek vatandaşlarımız, gerekse ülkemize gelen turistler çok daha konforlu ve hızlı bir seyahat yapma imkânı elde edecek. Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün de simgesi olacak gemimiz ADA 74; Kıbrıs’ımıza, Mersinimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Nebati; “Kıbrıs'a olan desteğimizi diri tutmaya devam edeceğiz” “Kıbrıs’a ulaşım kolaylaşıyor” sloganıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Doç. Dr. Nureddin Nebati de KKTC’nin; tarih boyunca Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Bakan Nebati; “İki ülke arasındaki kültürel bağlar ve kardeşlik bağımız sarsılmayacak derecede güçlüdür. Kıbrıs aleyhine uluslararası alanda uygulanmakta olan her türlü ambargo ve kısıtlamaya rağmen desteğimizi her daim diri tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları ile 2 ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. ADA 74 Feribotu hakkında… Modern standartlardaki ADA 74 RoRo Gemisi yaklaşık 93 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde. Ayrıca 300 kişilik kafeterya, 300 kişilik uçak pulman koltuğu, yüksek hızlı internet ve televizyon yayını gibi sosyal donatılara sahip olan feribot, Mersin-Gazimağusa hattında 15 TIR, 25 küçük araç ve 400 yolcu kapasitesiyle tarifeli seferler gerçekleştirecek. Geminin faaliyete geçmesiyle birlikte iki ülke vatandaşlarının yanı sıra, Kıbrıs'a seyahat etmek isteyen yabancı turistlerin çok daha rahat ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanacak.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ADA 74 Feribotu’nun açılışına katıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Adayı Doç. Dr. Nureddin Nebati’nin de yer aldığı görkemli bir törenle, Kıbrıs-Mersin arası deniz ulaşımına kazandırılan, ticari ve turistik lojistiği güçlendirecek ADA 74 Feribotu’nun açılışına katıldı.

 “Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün simgesi”

Kıbrıs Türk Denizcilik Şirketi bünyesinde Mersin-Gazimağusa seferlerine katılacak “ADA 74” feribotunun ulaşım hizmetine alınması dolayısıyla, Mersin Uluslararası Limanı'nda tören düzenlendi. Törene ayrıca KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan ve Ali Cumhur Taşkın, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ve protokol üyeleri katıldı.

Gültak; “Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün simgesi”

Törene katılan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, feribotun hizmete girmesiyle birlikte Mersin-Kıbrıs arası ulaşımının artık daha hızlı ve konforlu olacağının altını çizdi. Başkan Gültak; “Gemimizin, hem ticari hem lojistik, ayrıca ulaştırma alanında kentimize ve ülkemize büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Feribotumuz sayesinde gerek vatandaşlarımız, gerekse ülkemize gelen turistler çok daha konforlu ve hızlı bir seyahat yapma imkânı elde edecek. Türkiye ile Kıbrıs arasındaki gönül köprüsünün de simgesi olacak gemimiz ADA 74; Kıbrıs’ımıza, Mersinimize, ülkemize ve vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Nebati; “Kıbrıs'a olan desteğimizi diri tutmaya devam edeceğiz”

“Kıbrıs’a ulaşım kolaylaşıyor” sloganıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Doç. Dr. Nureddin Nebati de KKTC’nin; tarih boyunca Türkiye için büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi. Bakan Nebati; “İki ülke arasındaki kültürel bağlar ve kardeşlik bağımız sarsılmayacak derecede güçlüdür.

Kıbrıs aleyhine uluslararası alanda uygulanmakta olan her türlü ambargo ve kısıtlamaya rağmen desteğimizi her daim diri tuttuk, tutmaya da devam edeceğiz. İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmaları ile 2 ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilerimizi güçlendirmek için çalışmalar yaptık, yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ADA 74 Feribotu hakkında…

Modern standartlardaki ADA 74 RoRo Gemisi yaklaşık 93 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde. Ayrıca 300 kişilik kafeterya, 300 kişilik uçak pulman koltuğu, yüksek hızlı internet ve televizyon yayını gibi sosyal donatılara sahip olan feribot, Mersin-Gazimağusa hattında 15 TIR, 25 küçük araç ve 400 yolcu kapasitesiyle tarifeli seferler gerçekleştirecek. Geminin faaliyete geçmesiyle birlikte iki ülke vatandaşlarının yanı sıra, Kıbrıs'a seyahat etmek isteyen yabancı turistlerin çok daha rahat ve konforlu bir şekilde yolculuk yapmaları sağlanacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.