Başkan Gültak ‘Borçlanma Talebimiz Hizmetlerin Devamı İçin’

Güncel 17.06.2022 - 13:27, Güncelleme: 17.06.2022 - 13:27
 

Başkan Gültak ‘Borçlanma Talebimiz Hizmetlerin Devamı İçin’

Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağanüstü toplantısını, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Açılış, yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait meclis tutanakları oylanıp kabul edildi. Meclis’te, Akdeniz sınırlarında bulunan 65 mahallenin sokak ve yolları için ihtiyaç duyulan, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilitli parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması amacıyla; İller Bankası veya diğer banka ve finans kurumlarından, yaklaşık KDV dâhil 50 milyon TL kredi kullanılması, krediye konu işlemleri yapmak üzere Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldü. “Amacımız insanlarımıza, mahallelerimize hizmetlerin kesintisiz sürmesini sağlamak” Oylama öncesi borçlanma teklifi ile ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sıcak havalarla birlikte; asfalt ve kaldırım hizmetlerinin en çok yapıldığı döneme girildiğini belirterek; “Akdeniz’de de asfalt, kaldırım, park ile ilgili bekleyen hizmetler var. Bu borçlanmanın talebini de gördünüz. Yine bir öncesinde olduğu gibi tamamen hizmete dayalı bir borçlanma. Amacımız, Akdeniz’de kaldırım, asfalt, oyun parkı gibi ihtiyacı olan tüm mahallelere, annelere, babalara, kardeşlerimize bu hizmetleri götürebilmek. O nedenle olağanüstü toplantı yaptık” dedi. Sözlerini, “Temmuz ayı içinde, Meclisimizin ve komisyonun olumlu veya olumsuz bir karar vermesini bekliyorum” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Altını tekrar çiziyorum; istediğimiz borçlanma tamamen hizmete dayalıdır. Hepimiz, Akdeniz’e hizmet etmek için seçildik. Dolayısıyla komisyon bunları mutlaka tartışacaktır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanımızın ciddi bir borçlanma yetkisi almasını Cumhur İttifakı olarak hep birlikte sağladık. Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum. Hepimiz hizmet için seçildiğimiz için umarım olumlu bakarsınız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. Borçlanma yetkisi teklifi, komisyonlara sevk edildi Mahallelere hizmet sunulması için istenen borçlanma yetkisi, oybirliği ile Plan-Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevk edildi. Başkan Gültak; komisyonlarda bekleyen, eski TEDAŞ binası olarak bilinen yerin kiralama veya satış yetkisi ile ilgili teklifi de Meclis üyelerine hatırlatarak; “Burada da tek amacımız hizmete yönelik çalışmalarımızın devam etmesidir. Bu konuda da meclisimizin ve meclis üyelerimizin desteklerini bekliyoruz”  ifadelerini kullandı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin sonraki toplantısı 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.
Akdeniz Belediye Meclisi, Haziran ayı olağanüstü toplantısını, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda gerçekleştirdi.

Açılış, yoklama, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan toplantıda, bir önceki birleşime ait meclis tutanakları oylanıp kabul edildi. Meclis’te, Akdeniz sınırlarında bulunan 65 mahallenin sokak ve yolları için ihtiyaç duyulan, asfalt kaplama, yama, sathi kaplama, beton, bordür, karo kaplama, kilitli parke, diğer cari giderlerle yol ve kaldırım yapılması amacıyla; İller Bankası veya diğer banka ve finans kurumlarından, yaklaşık KDV dâhil 50 milyon TL kredi kullanılması, krediye konu işlemleri yapmak üzere Başkan Mustafa Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşüldü.

“Amacımız insanlarımıza, mahallelerimize hizmetlerin kesintisiz sürmesini sağlamak”

Oylama öncesi borçlanma teklifi ile ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, sıcak havalarla birlikte; asfalt ve kaldırım hizmetlerinin en çok yapıldığı döneme girildiğini belirterek; “Akdeniz’de de asfalt, kaldırım, park ile ilgili bekleyen hizmetler var. Bu borçlanmanın talebini de gördünüz. Yine bir öncesinde olduğu gibi tamamen hizmete dayalı bir borçlanma. Amacımız, Akdeniz’de kaldırım, asfalt, oyun parkı gibi ihtiyacı olan tüm mahallelere, annelere, babalara, kardeşlerimize bu hizmetleri götürebilmek. O nedenle olağanüstü toplantı yaptık” dedi.

Sözlerini, “Temmuz ayı içinde, Meclisimizin ve komisyonun olumlu veya olumsuz bir karar vermesini bekliyorum” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Altını tekrar çiziyorum; istediğimiz borçlanma tamamen hizmete dayalıdır. Hepimiz, Akdeniz’e hizmet etmek için seçildik. Dolayısıyla komisyon bunları mutlaka tartışacaktır. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanımızın ciddi bir borçlanma yetkisi almasını Cumhur İttifakı olarak hep birlikte sağladık. Sizlerden de aynı hassasiyeti bekliyorum. Hepimiz hizmet için seçildiğimiz için umarım olumlu bakarsınız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Borçlanma yetkisi teklifi, komisyonlara sevk edildi

Mahallelere hizmet sunulması için istenen borçlanma yetkisi, oybirliği ile Plan-Bütçe ve Hukuk komisyonlarına sevk edildi. Başkan Gültak; komisyonlarda bekleyen, eski TEDAŞ binası olarak bilinen yerin kiralama veya satış yetkisi ile ilgili teklifi de Meclis üyelerine hatırlatarak; “Burada da tek amacımız hizmete yönelik çalışmalarımızın devam etmesidir. Bu konuda da meclisimizin ve meclis üyelerimizin desteklerini bekliyoruz”  ifadelerini kullandı. Akdeniz Belediye Meclisi’nin sonraki toplantısı 4 Temmuz 2022 Pazartesi günü saat 10:00’da yapılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.