Başkan Tarhan, otizmli Mert’in üniversite heyecanına ortak oldu

Eğitim 26.08.2022 - 10:26, Güncelleme: 26.08.2022 - 10:26
 

Başkan Tarhan, otizmli Mert’in üniversite heyecanına ortak oldu

Mezitli Belediyesi tarafından hayatı belgesel film yapılan otizmli Mert Ünsal üniversiteli oldu.

Mert Toros Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümüne kaydını Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte yaptı. Annesi Jülide Güzel ve arkadaşlarının da eşlik ettiği Mert, gerekli belgeleri kayıt bürosuna vererek resmen üniversiteli oldu. Üniversiteyi çok beğendiğini ve yeni arkadaşlar edinecek olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Mert Ünsal, okulunu başarıyla bitirmek istediğini söyledi. Kendilerinin de en az Mert kadar heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Mert bizim başarı hikâyemiz olacak. Kendi başarı hikâyesini zamanında yazmış ve tüm basamakları tırmanarak üniversiteli olmuştur. Çok güzel bir süreç geçirerek üniversitemizden de başarıyla mezun olacağını biliyoruz. İlk derse gelmesini biz de heyecanla bekliyoruz. Ayrıca Mezitli Belediyesi ile Otizm Köyüne bir Bilim Merkezi kurulması konusunda da iş birliği yapacağız” dedi. Mert’in bu özel gününde birlikte olmak istediğini dile getirene Başkan Tarhan, “Bizim için önemli bir yeri olan Mert Ünsan Fen lisesini başarıyla bitirerek şimdi üniversiteye kayıt yaptırdı. Örnek bir öğrenci olarak başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Bundan sonra Türkiye’ye yararlı teknik bir insan olarak yetişecek. Bu konuda büyük destek sağlayan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ve ekibine teşekkür ederiz. Sayın rektörümüz bizlere başta Otizm Köyümüz olmak üzere farklı projelerde destek vereceğini dile getirdi. Rektörümüze gösterdiği ilgi nedeniyle de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                        
Mezitli Belediyesi tarafından hayatı belgesel film yapılan otizmli Mert Ünsal üniversiteli oldu.

Mert Toros Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği Bölümüne kaydını Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile birlikte yaptı. Annesi Jülide Güzel ve arkadaşlarının da eşlik ettiği Mert, gerekli belgeleri kayıt bürosuna vererek resmen üniversiteli oldu.

Üniversiteyi çok beğendiğini ve yeni arkadaşlar edinecek olmaktan mutlu olduğunu dile getiren Mert Ünsal, okulunu başarıyla bitirmek istediğini söyledi.

Kendilerinin de en az Mert kadar heyecanlı ve mutlu olduklarını ifade eden Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Mert bizim başarı hikâyemiz olacak. Kendi başarı hikâyesini zamanında yazmış ve tüm basamakları tırmanarak üniversiteli olmuştur. Çok güzel bir süreç geçirerek üniversitemizden de başarıyla mezun olacağını biliyoruz. İlk derse gelmesini biz de heyecanla bekliyoruz. Ayrıca Mezitli Belediyesi ile Otizm Köyüne bir Bilim Merkezi kurulması konusunda da iş birliği yapacağız” dedi.

Mert’in bu özel gününde birlikte olmak istediğini dile getirene Başkan Tarhan, “Bizim için önemli bir yeri olan Mert Ünsan Fen lisesini başarıyla bitirerek şimdi üniversiteye kayıt yaptırdı. Örnek bir öğrenci olarak başarı basamaklarını tırmanmaya devam ediyor. Bundan sonra Türkiye’ye yararlı teknik bir insan olarak yetişecek. Bu konuda büyük destek sağlayan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz ve ekibine teşekkür ederiz. Sayın rektörümüz bizlere başta Otizm Köyümüz olmak üzere farklı projelerde destek vereceğini dile getirdi. Rektörümüze gösterdiği ilgi nedeniyle de teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

                                                                                                                                                                                                                       

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.