Başkanın eşinden örnek davranış

Güncel 10.02.2023 - 09:05, Güncelleme: 10.02.2023 - 09:05
 

Başkanın eşinden örnek davranış

Deprem bölgesine belediyeler, kurumlar, şirketler, oluşumlar tarafından yapılan yardımların yanında bireysel girişimler de dikkat çekiyor

Tüm Türkiye’yi büyük yasa boğan ve her geçen dakika daha ağır sonuçların olduğu bir tabloya neden olan deprem hüzün öyküleri kadar vatandaşlar arasındaki dayanışma ruhunu yansıtan öykülerle de öne çıkıyor. Deprem bölgesine belediyeler, kurumlar, şirketler, oluşumlar tarafından yapılan yardımların yanında bireysel girişimler de dikkat çekiyor. Daha önce birçok sosyal projede yer alarak belediyenin gönüllü neferleri arasında yer alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan, bu kez depremzedeler için yaptığı bireysel girişimle duygulandırdı. Birçok dayanışma örneği sergileyen ve özellikle kız çocuklarının okumasına büyük katılar sağlayan Sembol Tarhan, bu kez depremzedeler için tığlarını çalıştırdı. Gün aşırı ara vermeden çalışan Tarhan, ördüğü onlarca atkı ve bereyi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere var gücüyle örüyor. Atkı ve bereler, Mezitli Belediyesi tarafından gönderilen yardım kolileriyle birlikte depremzedelere ulaştırıyor. En geç 13 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek kampanya kapsamında örülen ürünler; yine Sembol Tarhan tarafından Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Danışma bölümünde teslim alınacak. Daha önce köy çocuklarına, Suriye’de vatan savunmasında bulunan askerlerimize, sel mağdurlarına, Artvin’de bulunan çevre direnişçileri başta olmak üzere pek çok proje için Mezitli Belediyesi Örgü Eviyle birlikte projede yer alan Sembol Tarhan, “Hala yıkıntılar arasında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın üzüntüsünü ve depremin kaygısını azaltabilmek amacıyla örgü yaparak kendime bir terapi yöntemi olarak örgü örmeyi seçtim. Depremzedelerimiz için sosyal medya hesaplarımızdan gönüllülerimize çağrıda bulunduk ve bu çağrımızın kayıtsız kalmayacağına inancım sonsuz. Bunu yaparken de orada bu kış şartlarında zor durumda olan insanlarımıza da bir faydası olsun istedim. Zamanımı bu insanlar özellikle de çocuklar için atkı ve bere örmeye harcadım. Şu an zor durumda olan insanlarımıza küçücük bir katkım olsun istedim. Böylesi zamanlar insanlarımız arasında dayanışma ruhunu artırmalı ve birbirimize faydalı projelerde yer almalıyız. Burası Mezitli ve biz gönüllülerimizle birlikte bunun gibi pek çok proje ürettik.” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Deprem bölgesine belediyeler, kurumlar, şirketler, oluşumlar tarafından yapılan yardımların yanında bireysel girişimler de dikkat çekiyor

Tüm Türkiye’yi büyük yasa boğan ve her geçen dakika daha ağır sonuçların olduğu bir tabloya neden olan deprem hüzün öyküleri kadar vatandaşlar arasındaki dayanışma ruhunu yansıtan öykülerle de öne çıkıyor. Deprem bölgesine belediyeler, kurumlar, şirketler, oluşumlar tarafından yapılan yardımların yanında bireysel girişimler de dikkat çekiyor. Daha önce birçok sosyal projede yer alarak belediyenin gönüllü neferleri arasında yer alan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın eşi Sembol Tarhan, bu kez depremzedeler için yaptığı bireysel girişimle duygulandırdı.

Birçok dayanışma örneği sergileyen ve özellikle kız çocuklarının okumasına büyük katılar sağlayan Sembol Tarhan, bu kez depremzedeler için tığlarını çalıştırdı. Gün aşırı ara vermeden çalışan Tarhan, ördüğü onlarca atkı ve bereyi deprem bölgesine ulaştırılmak üzere var gücüyle örüyor. Atkı ve bereler, Mezitli Belediyesi tarafından gönderilen yardım kolileriyle birlikte depremzedelere ulaştırıyor. En geç 13 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek kampanya kapsamında örülen ürünler; yine Sembol Tarhan tarafından Mezitli Belediyesi Ana Hizmet Binasında bulunan Danışma bölümünde teslim alınacak.

Daha önce köy çocuklarına, Suriye’de vatan savunmasında bulunan askerlerimize, sel mağdurlarına, Artvin’de bulunan çevre direnişçileri başta olmak üzere pek çok proje için Mezitli Belediyesi Örgü Eviyle birlikte projede yer alan Sembol Tarhan, “Hala yıkıntılar arasında kurtarılmayı bekleyen insanlarımızın üzüntüsünü ve depremin kaygısını azaltabilmek amacıyla örgü yaparak kendime bir terapi yöntemi olarak örgü örmeyi seçtim. Depremzedelerimiz için sosyal medya hesaplarımızdan gönüllülerimize çağrıda bulunduk ve bu çağrımızın kayıtsız kalmayacağına inancım sonsuz. Bunu yaparken de orada bu kış şartlarında zor durumda olan insanlarımıza da bir faydası olsun istedim. Zamanımı bu insanlar özellikle de çocuklar için atkı ve bere örmeye harcadım. Şu an zor durumda olan insanlarımıza küçücük bir katkım olsun istedim. Böylesi zamanlar insanlarımız arasında dayanışma ruhunu artırmalı ve birbirimize faydalı projelerde yer almalıyız. Burası Mezitli ve biz gönüllülerimizle birlikte bunun gibi pek çok proje ürettik.” dedi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.