'Ben Mimar Sinan' adlı oyunu basına özel sahnelendi.

Kültür-Sanat 05.12.2022 - 21:34, Güncelleme: 05.12.2022 - 21:45
 

'Ben Mimar Sinan' adlı oyunu basına özel sahnelendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun “Ben Mimar Sinan” adlı oyunu bu akşam basına özel sahnelendi.

Osmanlı -Türk tarihinin en önemli dehalarından biri olan, ve engin matematik bilgisi ile imkansız denileni gerçekleştiren Mimar Sinan’ın  hayatının anlatıldığı oyunu basın mensupları olarak izledik. Ömrü boyunca cami, medrese, mescit, türbe, darüşşifa, saray ve hamamın içinde olduğu  375 eser bırakan, aynı zamanda şehir plancısı kimliğini de öğrenmiş olduğumuz bu dehanın özellikle çıraklık dönemindeki Şehzade Camii, Kalfalık döneminde yaptığı Süleymaniye ve Ustalık dönemindeki Selimiye camisini    -ki Dünya Kültür Mirası listesinde- hangi duygu ve koşullarda gerçekleştirildiği anlatan oyun, izleyenleri de o yıllara götürdü. Çok başarılı bir performans sergileyen ve oyunu canlandıran sanatçı Mahir Okdemir’e, oyunu yazan Turgut Özakman, rejisör Murat Atak’a ve seslendirme sanatçılarına teşekkür ederim. Tarihimizin azmi, inancı ve  yetenekleri ile ortaya çıkan değerli isimlerini, yeni nesillerin unutmaması ve bu neslin yetişmesinde örnek olacağına, bu sebeple de oyunun okullarda da ay içinde sahnelenmesinin büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum. Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu okullarda, ilçelerde sahnelenen oyunları ile kültür sanatta, gittikleri turneleri ile de kenti tanıtmada önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır. Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2022-2023 sezonunda yine adından çok söz ettirecek başarılı çalışmalarını bu sezonda da izleyeceğiz. Mersin kültür sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte. Kentin kültür sanat şehri olarak anılmasında büyük pay sahibi olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e  bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Sedat Yılmaz                                                                                                                                                                                                                                                                     
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunun “Ben Mimar Sinan” adlı oyunu bu akşam basına özel sahnelendi.

Osmanlı -Türk tarihinin en önemli dehalarından biri olan, ve engin matematik bilgisi ile imkansız denileni gerçekleştiren Mimar Sinan’ın  hayatının anlatıldığı oyunu basın mensupları olarak izledik.

Ömrü boyunca cami, medrese, mescit, türbe, darüşşifa, saray ve hamamın içinde olduğu  375 eser bırakan, aynı zamanda şehir plancısı kimliğini de öğrenmiş olduğumuz bu dehanın özellikle çıraklık dönemindeki Şehzade Camii, Kalfalık döneminde yaptığı Süleymaniye ve Ustalık dönemindeki Selimiye camisini    -ki Dünya Kültür Mirası listesinde- hangi duygu ve koşullarda gerçekleştirildiği anlatan oyun, izleyenleri de o yıllara götürdü.

Çok başarılı bir performans sergileyen ve oyunu canlandıran sanatçı Mahir Okdemir’e, oyunu yazan Turgut Özakman, rejisör Murat Atak’a ve seslendirme sanatçılarına teşekkür ederim.

Tarihimizin azmi, inancı ve  yetenekleri ile ortaya çıkan değerli isimlerini, yeni nesillerin unutmaması ve bu neslin yetişmesinde örnek olacağına, bu sebeple de oyunun okullarda da ay içinde sahnelenmesinin büyük faydalar sağlayacağına inanıyorum.

Bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu okullarda, ilçelerde sahnelenen oyunları ile kültür sanatta, gittikleri turneleri ile de kenti tanıtmada önemli bir görevi yerine getirmiş olmaktadır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu 2022-2023 sezonunda yine adından çok söz ettirecek başarılı çalışmalarını bu sezonda da izleyeceğiz. Mersin kültür sanat şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlemekte.

Kentin kültür sanat şehri olarak anılmasında büyük pay sahibi olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e  bu katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Sedat Yılmaz                                                                                                                                                                                                                                                                   

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.