Büyükşehir Edebiyatın Duayenlerini Mersin’de Ağırlıyor

Güncel 10.01.2024 - 16:05, Güncelleme: 10.01.2024 - 16:05
 

Büyükşehir Edebiyatın Duayenlerini Mersin’de Ağırlıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’ ile birbirinden değerli yazarları, edebiyatseverlerle buluşturacak.

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle Mersin’in kültür hayatını canlandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’ ile birbirinden değerli yazarları, edebiyatseverlerle buluşturacak. Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Edebiyat Festivali ile katılımcılardan tam not alan Büyükşehir, festivali geleneksel hale getirerek bu yıl da ‘Yenileşmeler’ temasıyla Mersin’i sanata ve sanatçıya doyurmaya hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen festivale, Türkiye’nin yanı sıra Fransa’nın da birbirinden değerli yazarları, 11-12-13-14 Ocak tarihlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda ağırlanacak. Akça: “Festival bu yıl uluslararası standartta gerçekleşecek” Mersinlilerin ve Türkiye’nin birçok yerinden edebiyatseverin merakla beklediği festival hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, festivalin yalnızca 4 güne sıkıştırılmadığını, yapılan yarışmalarla yıl boyu sürdüğünün altını çizdi. Bu yıl yapılan festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların da ödüllerini dağıttıklarını kaydeden Akça, çok değerli eserlerin yarışmaya katıldığını belirtti. Festivalin bu yıl uluslararası standartta olduğuna dikkat çeken Akça, “Bu yıl konuk ülkemiz Fransa. Türk edebiyatından ve Fransız edebiyatından çok değerli isimler, 4 gün boyunca Mersin’de bizlerle birlikte olacak” dedi. Festivalde gün boyu söyleşiler, paneller, konferanslar, dinletiler ve sergiler yapılacağını söyleyen Akça, “Ayrıca bu festival sadece katılımcıların söyleşi ve panellerinin takip edebileceği bir festivalden ziyade; aynı zamanda workshoplarda, atölyelerde edebiyatın deneyimlenebileceği bir özelliğe sahip” sözlerine yer verdi. “Festivale Türk ve Fransız edebiyatından çok önemli isimler katılıyor” Festivalin 7’den 70’e herkese hitap ettiğini ve programda Türk ve Fransız edebiyatından çok önemli isimlerin yer aldığını kaydeden Akça, “Gün boyu yoğun bir program olacak. Gelen katılımcılarımız programı hem takip edebilecekler, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yaptığımız atölye ve workshoplarda da bu deneyimlemeleri hep birlikte yaşayacağız. Bu festivalin, Mersin’in yakın çevresinde yaşayan edebiyatseverlerin de mutlaka ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” diye konuştu. Festivale uzun zamandır hazırlandıklarını ve 25’in üzerinde katılımcı olduğunu sözlerine ekleyen Akça, Mersin’den yerel yazarların da programda yer alacağını ifade etti.                                                                                                                                                                                                                    
Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’ ile birbirinden değerli yazarları, edebiyatseverlerle buluşturacak.

Sanata ve sanatçıya verdiği değerle Mersin’in kültür hayatını canlandıran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 2.’sini düzenlediği ‘Uluslararası Mersin Edebiyat Festivali’ ile birbirinden değerli yazarları, edebiyatseverlerle buluşturacak.

Geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediği Edebiyat Festivali ile katılımcılardan tam not alan Büyükşehir, festivali geleneksel hale getirerek bu yıl da ‘Yenileşmeler’ temasıyla Mersin’i sanata ve sanatçıya doyurmaya hazırlanıyor. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından organize edilen festivale, Türkiye’nin yanı sıra Fransa’nın da birbirinden değerli yazarları, 11-12-13-14 Ocak tarihlerinde Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda ağırlanacak.

Akça: “Festival bu yıl uluslararası standartta gerçekleşecek”

Mersinlilerin ve Türkiye’nin birçok yerinden edebiyatseverin merakla beklediği festival hakkında bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kent Katılımı ve Sivil Toplumla İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, festivalin yalnızca 4 güne sıkıştırılmadığını, yapılan yarışmalarla yıl boyu sürdüğünün altını çizdi. Bu yıl yapılan festival kapsamında gerçekleştirilen yarışmaların da ödüllerini dağıttıklarını kaydeden Akça, çok değerli eserlerin yarışmaya katıldığını belirtti.

Festivalin bu yıl uluslararası standartta olduğuna dikkat çeken Akça, “Bu yıl konuk ülkemiz Fransa. Türk edebiyatından ve Fransız edebiyatından çok değerli isimler, 4 gün boyunca Mersin’de bizlerle birlikte olacak” dedi. Festivalde gün boyu söyleşiler, paneller, konferanslar, dinletiler ve sergiler yapılacağını söyleyen Akça, “Ayrıca bu festival sadece katılımcıların söyleşi ve panellerinin takip edebileceği bir festivalden ziyade; aynı zamanda workshoplarda, atölyelerde edebiyatın deneyimlenebileceği bir özelliğe sahip” sözlerine yer verdi.

“Festivale Türk ve Fransız edebiyatından çok önemli isimler katılıyor”

Festivalin 7’den 70’e herkese hitap ettiğini ve programda Türk ve Fransız edebiyatından çok önemli isimlerin yer aldığını kaydeden Akça, “Gün boyu yoğun bir program olacak. Gelen katılımcılarımız programı hem takip edebilecekler, hem de çocuklara ve gençlere yönelik yaptığımız atölye ve workshoplarda da bu deneyimlemeleri hep birlikte yaşayacağız. Bu festivalin, Mersin’in yakın çevresinde yaşayan edebiyatseverlerin de mutlaka ilgisini çekeceğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Festivale uzun zamandır hazırlandıklarını ve 25’in üzerinde katılımcı olduğunu sözlerine ekleyen Akça, Mersin’den yerel yazarların da programda yer alacağını ifade etti.                                                                                                                                                                                                                  

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.