Büyükşehir’den Hatay Çadırkentte Konteyner Dersane

Güncel 18.03.2023 - 11:21, Güncelleme: 18.03.2023 - 11:21
 

Büyükşehir’den Hatay Çadırkentte Konteyner Dersane

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadırkentte yaşayan öğrenciler için etüt merkezi, okul öncesi çocuklar için de kreş kurdu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmalarda hedef, deprem nedeni ile eğitimine ara veren gençlerin ve çocukların ders açıklarını kapatabilmek.   İçerisinde öğrencilerin olduğu her projesinde ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni öne çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ilkesini Hatay’da kurduğu 1500 kişilik çadırkentte de uygulamaya aldı. Deprem felaketinin ardından okulların kapatılması ile eğitim-öğretimleri şimdilik yarıda kalan öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması adına, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırkent içerisinde etüt merkezi de yer aldı. Çalışma kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitimcileri tarafından karma eğitim veriliyor. Şahutoğlu: “Öğrencilerin eğitimlerinden uzak kalmamaları da bizim için önemli” Okul öncesi dönem yaş grubu için de kreş hizmetinin verildiği çalışma hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Hatay Koordinatörü Selçuk Şahutoğlu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra, Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da 1500 kişilik bir çadır kent kurduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada okul öncesi çocuklarımızın da yanında olduk ve bir kreş açtık. Burada çocuklarımıza sosyal faaliyetlerin yanı sıra, oyun becerilerini geliştirme adına eğitimler de veriyoruz. Aynı zamanda Mersin’de yapmış olduğumuz etüt merkezlerinin bir benzerini Hatay çadırkentimizde kurarak, eğitimden uzak kalan öğrencilerimizin hem sınavlara hazırlanması, hem de derslerinden geri kalmamaları adına bir etüt hizmeti sunmaktayız” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                      
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Hatay’da kurduğu çadırkentte yaşayan öğrenciler için etüt merkezi, okul öncesi çocuklar için de kreş kurdu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmalarda hedef, deprem nedeni ile eğitimine ara veren gençlerin ve çocukların ders açıklarını kapatabilmek.

 

İçerisinde öğrencilerin olduğu her projesinde ‘Eğitimde Fırsat Eşitliği’ni öne çıkaran Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu ilkesini Hatay’da kurduğu 1500 kişilik çadırkentte de uygulamaya aldı.

Deprem felaketinin ardından okulların kapatılması ile eğitim-öğretimleri şimdilik yarıda kalan öğrencilerin daha fazla mağdur olmaması adına, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan çadırkent içerisinde etüt merkezi de yer aldı. Çalışma kapsamında ilköğretim ve lise öğrencilerine, Büyükşehir Belediyesi’nin uzman eğitimcileri tarafından karma eğitim veriliyor.

Şahutoğlu: “Öğrencilerin eğitimlerinden uzak kalmamaları da bizim için önemli”

Okul öncesi dönem yaş grubu için de kreş hizmetinin verildiği çalışma hakkında bilgi veren Mersin Büyükşehir Belediyesi Hatay Koordinatörü Selçuk Şahutoğlu, “Ülkemizde yaşanan deprem felaketinden sonra, Büyükşehir Belediyesi olarak Hatay’da 1500 kişilik bir çadır kent kurduk. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu noktada okul öncesi çocuklarımızın da yanında olduk ve bir kreş açtık. Burada çocuklarımıza sosyal faaliyetlerin yanı sıra, oyun becerilerini geliştirme adına eğitimler de veriyoruz. Aynı zamanda Mersin’de yapmış olduğumuz etüt merkezlerinin bir benzerini Hatay çadırkentimizde kurarak, eğitimden uzak kalan öğrencilerimizin hem sınavlara hazırlanması, hem de derslerinden geri kalmamaları adına bir etüt hizmeti sunmaktayız” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                  

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.