CHP Milletvekili Adayı Gülcan Kış hal esnafıyla buluştu 'Tezgahınıza bahar gelecek'

Siyaset 28.04.2023 - 12:56, Güncelleme: 28.04.2023 - 12:59
 

CHP Milletvekili Adayı Gülcan Kış hal esnafıyla buluştu 'Tezgahınıza bahar gelecek'

Hal kompleksini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Gülcan Kış, hal esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

CHP Mersin Milletvekili adayı Gülcan Kış seçim çalışmalarına devam ediyor. Önceki gün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve milletvekili adaylarıyla birlikte hal kompleksini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Gülcan Kış, hal esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.  Sabahın erken saatlerinde hal esnafı ve çalışanlarıyla biraraya gelen Kış," Ağır ekonomik koşullar uzun süredir soframızın tadını kaçırıyor. Farkındayız. Fakat merkezi hükümet bunun sorumluluğunu hal esnafının sırtına yüklüyor. Hal esnafının sorunlarını çözeceğine onları  terörize ediyor. Halbuki biz sorunun temelini biliyoruz. Üreticinin toprakla mücadelesini biliyoruz. Tohum, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu ve çiftçiyi üretimden nasıl uzaklaştırdığının farkındayız. Bu şartlarda hal esnafını suçlu gibi göstermek, en hafif tabiriyle kendi  suçunu bastırmaktır. Hal esnafı bu girdi maliyetlerinin yüksekliği altında aldığı ürüne yuksek kar payı koymuş gibi hedef gösteriliyor. Bu haksızlığı biz görüyoruz." dedi. 14 Mayıs'tan sonra yapacakları tarım reformu ile hem üreticinin, hem hal esnafının hem de yurttaşların yükünü alacaklarını ifade eden CHP'li Kış, " İktidarımızda üreticinin girdi maliyetlerini kontrol altına alacağız. Böylece tedarik zincirinin ilk halkasını çözeceğiz. Hal esnafının da nakliye, ambalaj ve palet gibi neredeyse üründen. pahalı olan maliyetlerini minimum seviyeye indireceğiz. Topraktan soframıza kadar gelen sebzeyi, meyveyi daha uygun koşullar ve fiyatlarda yurttaşlarımıza ulaştıracağız. Çiftçimizi toprakla barıştıracağız. Esnafın tezgahına, yurttaşlarımızın sofrasına bereket olacağız ." şeklinde konuştu .                                                                                                                                                                                                                                 
Hal kompleksini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Gülcan Kış, hal esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi.

CHP Mersin Milletvekili adayı Gülcan Kış seçim çalışmalarına devam ediyor.
Önceki gün Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve milletvekili adaylarıyla birlikte hal kompleksini ziyaret eden CHP Milletvekili adayı Gülcan Kış, hal esnafının sorunlarını ve taleplerini dinledi. 

Sabahın erken saatlerinde hal esnafı ve çalışanlarıyla biraraya gelen Kış," Ağır ekonomik koşullar uzun süredir soframızın tadını kaçırıyor. Farkındayız. Fakat merkezi hükümet bunun sorumluluğunu hal esnafının sırtına yüklüyor. Hal esnafının sorunlarını çözeceğine onları  terörize ediyor. Halbuki biz sorunun temelini biliyoruz. Üreticinin toprakla mücadelesini biliyoruz. Tohum, gübre, ilaç gibi girdi maliyetlerinin ne kadar yüksek olduğunu ve çiftçiyi üretimden nasıl uzaklaştırdığının farkındayız. Bu şartlarda hal esnafını suçlu gibi göstermek, en hafif tabiriyle kendi  suçunu bastırmaktır. Hal esnafı bu girdi maliyetlerinin yüksekliği altında aldığı ürüne yuksek kar payı koymuş gibi hedef gösteriliyor. Bu haksızlığı biz görüyoruz." dedi.

14 Mayıs'tan sonra yapacakları tarım reformu ile hem üreticinin, hem hal esnafının hem de yurttaşların yükünü alacaklarını ifade eden CHP'li Kış, " İktidarımızda üreticinin girdi maliyetlerini kontrol altına alacağız. Böylece tedarik zincirinin ilk halkasını çözeceğiz. Hal esnafının da nakliye, ambalaj ve palet gibi neredeyse üründen. pahalı olan maliyetlerini minimum seviyeye indireceğiz. Topraktan soframıza kadar gelen sebzeyi, meyveyi daha uygun koşullar ve fiyatlarda yurttaşlarımıza ulaştıracağız. Çiftçimizi toprakla barıştıracağız. Esnafın tezgahına, yurttaşlarımızın sofrasına bereket olacağız ." şeklinde konuştu .                                                                                                                                                                                                                                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.