CHP’li Yıldız, Toroslar’da işsizlik sorununa dikkat çekti 'Gençler gençliklerini yaşayamıyor'

Siyaset 26.03.2024 - 10:19, Güncelleme: 26.03.2024 - 10:19
 

CHP’li Yıldız, Toroslar’da işsizlik sorununa dikkat çekti 'Gençler gençliklerini yaşayamıyor'

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da gençlerin çeteler eliyle uyuşturucu ve kumar bataklığına çekildiğini, gençliklerini yaşayamadığını söyledi. Yıldız, kadın ve genç işsizliğinin fazla olduğu Toroslar’da işsizliği çözecek projeleri anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile köylere yaptıkları gezide davul zurnalarla karşılandı. Demirtaş Mahallesi’nde seçim ofisi açılışının bir mitinge dönüştüğünü anımsatan Yıldız, “Bu işi dönüştürmek isteyen bir irade oluştu” dedi. GENÇLER BATAKLIĞA ÇEKİLİYOR Toroslar’ın kendisi ile aynı dönemde ilçe statüsüne kavuştuğu diğer ilçelerin çok gerisinde kaldığına işaret eden Yıldız, mevcut belediye yönetiminin bazı mahalleler yokmuş gibi davrandığını söyledi. Yoksulluğun derinden yaşandığı ilçede kadın ve genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu kaydeden Yıldız, şunları söyledi: “Toroslar’da gençler gençliklerini yaşayamıyorlar. Çeteler eliyle uyuşturucu ve kumar bataklığına çekiliyorlar. Gençlere mesleki eğitim, bulma gibi destekler verecek, onlar için güvenli sosyal alanlar oluşturacağız. Gençlerin arkadaşları ile bulaşabileceği, spor yapabileceği ortamlar ve mekanlar hazırlayacağız.” İSTİHDAMA DÖNÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ Toroslar’ın yeni istihdam alanları yaratacak projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldız, “1 Nisan’dan itibaren istihdama dönük projeleri hayata geçireceğiz. Yatırımcı yer istiyor. Başka talepleri yok. Yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacağız. Toroslar’daki istihdam sorununu buradan çözebiliriz. Belediyeye işçi alarak istihdam sorununun çözülmesi mümkün değil” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Toroslar’da gençlerin çeteler eliyle uyuşturucu ve kumar bataklığına çekildiğini, gençliklerini yaşayamadığını söyledi. Yıldız, kadın ve genç işsizliğinin fazla olduğu Toroslar’da işsizliği çözecek projeleri anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile köylere yaptıkları gezide davul zurnalarla karşılandı. Demirtaş Mahallesi’nde seçim ofisi açılışının bir mitinge dönüştüğünü anımsatan Yıldız, “Bu işi dönüştürmek isteyen bir irade oluştu” dedi.

GENÇLER BATAKLIĞA ÇEKİLİYOR

Toroslar’ın kendisi ile aynı dönemde ilçe statüsüne kavuştuğu diğer ilçelerin çok gerisinde kaldığına işaret eden Yıldız, mevcut belediye yönetiminin bazı mahalleler yokmuş gibi davrandığını söyledi.

Yoksulluğun derinden yaşandığı ilçede kadın ve genç işsizliğinin çok yüksek olduğunu kaydeden Yıldız, şunları söyledi: “Toroslar’da gençler gençliklerini yaşayamıyorlar. Çeteler eliyle uyuşturucu ve kumar bataklığına çekiliyorlar. Gençlere mesleki eğitim, bulma gibi destekler verecek, onlar için güvenli sosyal alanlar oluşturacağız. Gençlerin arkadaşları ile bulaşabileceği, spor yapabileceği ortamlar ve mekanlar hazırlayacağız.”

İSTİHDAMA DÖNÜK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Toroslar’ın yeni istihdam alanları yaratacak projelere ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldız, “1 Nisan’dan itibaren istihdama dönük projeleri hayata geçireceğiz. Yatırımcı yer istiyor. Başka talepleri yok. Yatırım yapmak isteyenlerin önünü açacağız. Toroslar’daki istihdam sorununu buradan çözebiliriz. Belediyeye işçi alarak istihdam sorununun çözülmesi mümkün değil” diye konuştu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.