Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında, Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Güncel 30.10.2023 - 08:00, Güncelleme: 30.10.2023 - 09:45
 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında, Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Vali Ali Hamza Pehlivan’ın Katılımıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında, Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ve çocukları ile birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında 100 metrelik Türk Bayrağı ve binlerce Mersinli’nin, çocukların ve gençlerin ellerinde şanlı Türk Bayraklarıyla iştirak ettiği Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ne katıldı.   Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü, Mersin İdmanyurdu Meydanından başlayarak Mehter takımı eşliğinde, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi.   Yürüyüşün bitiminde bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, “Bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü gerçekleştirdik. Siz kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelmek, kıymetli gençlerimizle omuz omuza yürümekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduk.    Sevgili hemşehrilerimiz, elimizde çok kıymetli şanlı Türk Bayrağımız var. Bu bayrağımız çok kıymetlidir. Şairin dediği gibi  “Zemin kan kırmızı ay yıldızı ak,  O mübarek bayrak işte bu bayrak.”  Bu bayrak, mübarek bir bayrak. Çünkü bu bayrak, rengini şehitlerimizin kanından alıyor. Üstündeki hilal, bağımsızlığımızı simgeliyor. Üstündeki yıldız, Şehidimizi simgeliyor. Bugün ve tarih boyunca olduğu gibi, bu bayrağa dört elle sarıldığımız, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe olduğumuz sürece hiçbir engel bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olduğu sürece ülkemiz, devleti ve milletiyle çok daha güçlü bir şekilde yarınlara yürüyecektir.    Duyguluyuz, coşkuluyuz, 100. yılımızı kutluyoruz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyoruz.   Tarihimizden aldığımız güçle yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Türkiye Yüzyılına” adım atıyoruz. Güçlü olmak durumundayız. Dünyadaki gelişmelere baktıkça daha da güçlü olmamız gerektiğini hep birlikte idrak ediyoruz. Biz güçlü olduğumuz zaman dünyanın bütün mazlumları ve zulüm altında olanları da bundan güç ve ilham alacak, toparlanacak, özgürlüklerine kavuşarak insan onuruna yakışır bir hayata sahip olacaktır.   Daha nice yüzyıllar boyunca vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız, milli ve manevi değerlerimiz ilelebet var olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.                               
Vali Ali Hamza Pehlivan’ın Katılımıyla Cumhuriyetimizin 100. Yılı Kutlama Etkinlikleri Kapsamında, Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan Hanımefendi ve çocukları ile birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılı kutlama etkinlikleri kapsamında 100 metrelik Türk Bayrağı ve binlerce Mersinli’nin, çocukların ve gençlerin ellerinde şanlı Türk Bayraklarıyla iştirak ettiği Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü’ne katıldı.
 
Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü, Mersin İdmanyurdu Meydanından başlayarak Mehter takımı eşliğinde, İsmet İnönü Bulvarı üzerinde gerçekleştirildi.
 
Yürüyüşün bitiminde bir konuşma gerçekleştiren Vali Pehlivan, “Bugün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız vesilesiyle Cumhuriyet Bayramı Yürüyüşü gerçekleştirdik. Siz kıymetli hemşehrilerimizle bir araya gelmek, kıymetli gençlerimizle omuz omuza yürümekten dolayı büyük bir gurur ve mutluluk duyduk. 
 
Sevgili hemşehrilerimiz, elimizde çok kıymetli şanlı Türk Bayrağımız var. Bu bayrağımız çok kıymetlidir. Şairin dediği gibi 
“Zemin kan kırmızı ay yıldızı ak, 
O mübarek bayrak işte bu bayrak.” 

Bu bayrak, mübarek bir bayrak. Çünkü bu bayrak, rengini şehitlerimizin kanından alıyor. Üstündeki hilal, bağımsızlığımızı simgeliyor. Üstündeki yıldız, Şehidimizi simgeliyor. Bugün ve tarih boyunca olduğu gibi, bu bayrağa dört elle sarıldığımız, el ele, omuz omuza, yürek yüreğe olduğumuz sürece hiçbir engel bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Birliğimiz, beraberliğimiz daim olduğu sürece ülkemiz, devleti ve milletiyle çok daha güçlü bir şekilde yarınlara yürüyecektir. 
 
Duyguluyuz, coşkuluyuz, 100. yılımızı kutluyoruz. Bu vesileyle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadele kahramanlarımızı, aziz Şehitlerimizi, Gazilerimizi saygıyla, rahmetle yad ediyoruz.
 
Tarihimizden aldığımız güçle yeni bir yüzyıla adım atıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın ifadeleriyle “Türkiye Yüzyılına” adım atıyoruz. Güçlü olmak durumundayız. Dünyadaki gelişmelere baktıkça daha da güçlü olmamız gerektiğini hep birlikte idrak ediyoruz. Biz güçlü olduğumuz zaman dünyanın bütün mazlumları ve zulüm altında olanları da bundan güç ve ilham alacak, toparlanacak, özgürlüklerine kavuşarak insan onuruna yakışır bir hayata sahip olacaktır.
 
Daha nice yüzyıllar boyunca vatanımız, milletimiz, bayrağımız, ezanımız, milli ve manevi değerlerimiz ilelebet var olsun. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.” dedi.                               

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.