EMO'nun çatısına kurulan güneş enerji santrali törenle açıldı

23.12.2019 - 14:29, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

EMO'nun çatısına kurulan güneş enerji santrali törenle açıldı

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi, 300 gün civarında güneş gören Mersin’ de güneş enerjisinden faydalanmak adına sistemi hayata geçirdi. Oda çatısına kurulan sistemi anlatan EMO Mersin Şubesi Başkanı Seyfettin Atar, amaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Sistemin odalarına herhangi bir maliyetinin olmadığını, desteklerle hayata geçirdiklerini dile getiren Atar, şunları söyledi:   “Panellerimizin hazırlanmasında 5 firma destek oldu. 10 kilovatlık bir sistemin maliyeti yaklaşık 40-45 bin TL. Ama bu sistemler kendisini beş yılda amorti edebiliyor. Temennimiz, ülkenin tüm çatılarında güneş panelleri olması. İklim şartlarının zor olduğu Avrupa ile yarışabilmek ve örnek olmak adına böyle bir çalışma yaptık. Avrupa’ya baktığımızda Türkiye yolun başında. Güneş, rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklar kullanılmayı bekliyor. Bu tür sistemler özendirilmeli ve desteklenmeli.”   Atar, sözlerini şöyle tamamladı:   “Geleceğin enerji üretim teknolojisi yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Güneş kenti Mersinimizde bu alanda farkındalık oluşturmak, gerek kentimize gerekse üyelerimize yol göstermek için şubemiz çatısı üzerine güneş enerjisi santrali kurmayı hedeflemiştik. Ülkenin enerji politikasının geleceğinin yenilenebilir enerjide olduğunu her platformda vurguladığımız gibi bunun somutlaştırmasını şube binamızın üzerine kurduğumuz güneş enerjisi santralimiz ile üyelerimize ve kentimize göstermeyi amaçladık. Şube binamızın tüketeceği tüm enerji yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten karşılanıyor. Kurmuş olduğumuz güneş enerji sisteminden elektrik üretiyoruz ve kullanılmayan elektriği dağıtım sistemine şebeke bağlantılı bir şekilde de veriyoruz.”   Kaynak: DHA, EMO Mersin Şubesi
Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Mersin Şubesi, 300 gün civarında güneş gören Mersin’ de güneş enerjisinden faydalanmak adına sistemi hayata geçirdi. Oda çatısına kurulan sistemi anlatan EMO Mersin Şubesi Başkanı Seyfettin Atar, amaçlarının yenilenebilir enerji kaynaklarına dikkat çekmek olduğunu belirtti.

Sistemin odalarına herhangi bir maliyetinin olmadığını, desteklerle hayata geçirdiklerini dile getiren Atar, şunları söyledi:

 

“Panellerimizin hazırlanmasında 5 firma destek oldu. 10 kilovatlık bir sistemin maliyeti yaklaşık 40-45 bin TL. Ama bu sistemler kendisini beş yılda amorti edebiliyor. Temennimiz, ülkenin tüm çatılarında güneş panelleri olması. İklim şartlarının zor olduğu Avrupa ile yarışabilmek ve örnek olmak adına böyle bir çalışma yaptık. Avrupa’ya baktığımızda Türkiye yolun başında. Güneş, rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklar kullanılmayı bekliyor. Bu tür sistemler özendirilmeli ve desteklenmeli.”

 

Atar, sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Geleceğin enerji üretim teknolojisi yenilenebilir enerji kaynaklarıdır. Güneş kenti Mersinimizde bu alanda farkındalık oluşturmak, gerek kentimize gerekse üyelerimize yol göstermek için şubemiz çatısı üzerine güneş enerjisi santrali kurmayı hedeflemiştik. Ülkenin enerji politikasının geleceğinin yenilenebilir enerjide olduğunu her platformda vurguladığımız gibi bunun somutlaştırmasını şube binamızın üzerine kurduğumuz güneş enerjisi santralimiz ile üyelerimize ve kentimize göstermeyi amaçladık. Şube binamızın tüketeceği tüm enerji yenilenebilir enerji kaynağı olan güneşten karşılanıyor. Kurmuş olduğumuz güneş enerji sisteminden elektrik üretiyoruz ve kullanılmayan elektriği dağıtım sistemine şebeke bağlantılı bir şekilde de veriyoruz.

 

Kaynak: DHA, EMO Mersin Şubesi

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.