Erdoğan Mersin'den seslendi.

Siyaset 07.05.2023 - 11:05, Güncelleme: 07.05.2023 - 11:05
 

Erdoğan Mersin'den seslendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin’de düzenlenen mitinginle Mersinlilere seslendi.

Erdoğan, “Biz sizi seviyoruz, Mersin de Mersinli kardeşlerim de bizi seviyor. Ne muhteşem bir güzellik. Başını Toroslar'a yaslayan, ayağını Akdeniz'e uzatan Mersin'i sevmemek, Mersin'i özlememek mümkün mü?” diyerek coşku dolu kalabalığa seslendi ve “ Bugün Anamur’da yaşanan hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunarken, gerekli tüm destekler de verilecektir.”dedi. Aynı gün Kayseri’de gerçekleştirdiği mitinge 135 bin, Mersin’de mitinge de 80 bin kişinin katıldığını ifade ederek, “ Demek ki gümbür gümbür geliyoruz. 14 Mayıs’ta sandıkları patlatıyoruz değil mi? Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var.”ifadelerini kullandı. Konuşmasında Mersin’e de değinen Erdoğan, Mersin’in büyük bir liman kenti olduğunu belirterek, “Mersin, sıradan bir yer değil. Hepsinden önemlisi Mersin'in ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalplerimizde ayrı bir yeri var. Biz Mersin'i, Yörük'üyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle hangi kökenden olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim dinimizde ayrım yok. Bizim dinimizde üstünlük, ancak Allah'a olan yakınlıktadır. Biz Mersin'i, Sünni'siyle, Alevi'siyle hangi inanca mensup olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz Mersin'i, serada çalışan çiftçisiyle, fabrikada alın teri döken emekçisiyle, limanda yük indirip bindiren işçisiyle, ormanı yaşatan köylüsüyle seviyoruz. Mersin, tüm bu vasıflarıyla kardeşlik şehri unvanını hak ediyor. Şu karşımdaki azamete bakıyorum, şu güzelliğe bakıyorum, aman Ya Rabbim, ne güzellik bu. Mersin tüm bu değerleriyle. tarihten bugüne bugünden geleceğe işte burada olduğu gibi köprü kuruyor.”şeklinde konuştu.  Birilerinin  Mersinli'nin iradesini çantada keklik gördüğünü belirten Erdoğan, “Bugüne kadar Mersin'de tuğla üstüne tuğla koymamış, bir gönüle dokunmamış olanlar Mersinli'yi kurşun asker sanıyor. Mersin'in bizim zenginlik olarak gördüğümüz farklılıklarını, varlıklarının sermayesi haline getirenler, sizleri hiçe sayıyor. Halbuki biz, Mersin'in kendisine yapılan her esere, verilen her hizmete vefasını çok iyi biliriz. Mersin'de hep icracı arkadaşlarımızı görevlendirmemizin sebebi de budur. Çünkü biz laf değil icraat peşindeyiz”dedi. Erdoğan’ın “Mersin, 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? Mersin, 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz?” sorularına mitinge katılanlar “evet “ cevabını verdi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Mersin’de düzenlenen mitinginle Mersinlilere seslendi.

Erdoğan, “Biz sizi seviyoruz, Mersin de Mersinli kardeşlerim de bizi seviyor. Ne muhteşem bir güzellik. Başını Toroslar'a yaslayan, ayağını Akdeniz'e uzatan Mersin'i sevmemek, Mersin'i özlememek mümkün mü?” diyerek coşku dolu kalabalığa seslendi ve “ Bugün Anamur’da yaşanan hortum felaketi sebebiyle Anamurlu kardeşlerime geçmiş olsun dileklerimi sunarken, gerekli tüm destekler de verilecektir.”dedi.

Aynı gün Kayseri’de gerçekleştirdiği mitinge 135 bin, Mersin’de mitinge de 80 bin kişinin katıldığını ifade ederek, “ Demek ki gümbür gümbür geliyoruz. 14 Mayıs’ta sandıkları patlatıyoruz değil mi? Bay bay Kemal'in PKK'lı dostları varsa bizim de milletimiz var.”ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Mersin’e de değinen Erdoğan, Mersin’in büyük bir liman kenti olduğunu belirterek, “Mersin, sıradan bir yer değil. Hepsinden önemlisi Mersin'in ülkemizin insan zenginliğinin tüm renklerini bünyesinde barındıran özelliğiyle kalplerimizde ayrı bir yeri var. Biz Mersin'i, Yörük'üyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle hangi kökenden olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz, yaratılanı yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim dinimizde ayrım yok. Bizim dinimizde üstünlük, ancak Allah'a olan yakınlıktadır. Biz Mersin'i, Sünni'siyle, Alevi'siyle hangi inanca mensup olursa olsun tüm insanlarıyla seviyoruz. Biz Mersin'i, serada çalışan çiftçisiyle, fabrikada alın teri döken emekçisiyle, limanda yük indirip bindiren işçisiyle, ormanı yaşatan köylüsüyle seviyoruz. Mersin, tüm bu vasıflarıyla kardeşlik şehri unvanını hak ediyor. Şu karşımdaki azamete bakıyorum, şu güzelliğe bakıyorum, aman Ya Rabbim, ne güzellik bu. Mersin tüm bu değerleriyle. tarihten bugüne bugünden geleceğe işte burada olduğu gibi köprü kuruyor.”şeklinde konuştu.

 Birilerinin  Mersinli'nin iradesini çantada keklik gördüğünü belirten Erdoğan, “Bugüne kadar Mersin'de tuğla üstüne tuğla koymamış, bir gönüle dokunmamış olanlar Mersinli'yi kurşun asker sanıyor. Mersin'in bizim zenginlik olarak gördüğümüz farklılıklarını, varlıklarının sermayesi haline getirenler, sizleri hiçe sayıyor. Halbuki biz, Mersin'in kendisine yapılan her esere, verilen her hizmete vefasını çok iyi biliriz. Mersin'de hep icracı arkadaşlarımızı görevlendirmemizin sebebi de budur. Çünkü biz laf değil icraat peşindeyiz”dedi.

Erdoğan’ın “Mersin, 14 Mayıs'ta çocuklarımızın geleceğimize sahip çıkıyor muyuz? Mersin, 14 Mayıs'ta 21 yıllık kazanımlarımızı daha da ileri taşıyor muyuz?” sorularına mitinge katılanlar “evet “ cevabını verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.