Genç Çiftlerin Nikahı Kadın Üretici Pazarında Kıyıldı

Güncel 30.05.2022 - 09:48, Güncelleme: 30.05.2022 - 09:48
 

Genç Çiftlerin Nikahı Kadın Üretici Pazarında Kıyıldı

Kadınların yaşamına sağladığı katkıyla adından sıkça söz ettiren Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı sıra dışı bir olaya sahne oldu.

Rabia Yılmaz ve Gürkan Azman çiftinin nikâhı Ailelerinin tezgâh açtığı Kadın Üretici Pazarında kıyıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de şahitlik yaptığı nikâhı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kıydı. Genç çiftler aile ekonomilerine büyük katkı sağlayan üretici kadınların alkışları eşliğinde birlikte bir ömür yaşamaya evet dediler. Kadın Üretici Pazarının 8. yaşını kutladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Pazarımız kurulduğunda doğan çocuklar bugün sekiz yaşında. O zaman çocuk olanlar şimdi genç kızlar genç delikanlılar oldu. Biz de böylesi bir mutluluğa tanıklık etmekten dolayı son derece gururluyuz. Böylesi bir nikahın başka bir yerde olduğunu sanmıyorum. Bu nikah, koca bir ile olduğumuzun en güzel simgesidir. Bundan sonra Mezitli’nin her yeri bir nikah salonu olacaktır” dedi. Evlilik cüzdanına imzaladıkları kalemi damat Gürkan Azman’a veren Başkan Tarhan, “Damadımıza şimdi üç görev veriyorum. Kalemin içerisinde bulunan karaağaç tohumunu dikmesini, bizim var olarak kabul ettiğimiz İstanbul Sözleşmesinin gereğince eşine her zaman nazik davranmasını ve daha da önemlisi Atatürkçü çağdaş, laik çocuklar yetiştirmesini istiyoruz. Savaşların olmadığı, mutlu, sağlıklı ve neşe dolu bir ömür dilerim” diye konuştu. Genç çiftlerin nikah cüzdanını da gelin Rabia Yılmaz’a veren Mersin Milletvekili Alpay Atmen de, “Mezitli çok şanslı böyle demokrat bir başkanı var. Çok şanlılar ki kendilerine Kadın Üretici Pazarı gibi bir imkân sağlanmış. Aydın, ilerici ve güzel insanların arasında böylesi mutlu bir olaya tanıklık etmekten dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı. Nikah töreninin ardından el ele pazarı gezerek mutluluklarını paylaşan genç çiftleri üretici kadınlar, alkışlarla ikramlarla ve el emeği hediyelerle mutlu bir yaşama uğurladı. Genç çiftler şimdi farklı işlerde çalışsalar da, kendilerinin de bir parçası oldukları, ailelerinin  tezgah açtığı pazarda bulunan kadınlarla mutluluklarını paylaşmak istediklerini, bir yaşamı birlikte paylaşmaya onlarında tanıklık etmesini istediklerini dile getirdiler.  
Kadınların yaşamına sağladığı katkıyla adından sıkça söz ettiren Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı sıra dışı bir olaya sahne oldu.

Rabia Yılmaz ve Gürkan Azman çiftinin nikâhı Ailelerinin tezgâh açtığı Kadın Üretici Pazarında kıyıldı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen’in de şahitlik yaptığı nikâhı Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kıydı. Genç çiftler aile ekonomilerine büyük katkı sağlayan üretici kadınların alkışları eşliğinde birlikte bir ömür yaşamaya evet dediler.

Kadın Üretici Pazarının 8. yaşını kutladığına vurgu yapan Başkan Tarhan, “Pazarımız kurulduğunda doğan çocuklar bugün sekiz yaşında. O zaman çocuk olanlar şimdi genç kızlar genç delikanlılar oldu. Biz de böylesi bir mutluluğa tanıklık etmekten dolayı son derece gururluyuz. Böylesi bir nikahın başka bir yerde olduğunu sanmıyorum. Bu nikah, koca bir ile olduğumuzun en güzel simgesidir. Bundan sonra Mezitli’nin her yeri bir nikah salonu olacaktır” dedi.

Evlilik cüzdanına imzaladıkları kalemi damat Gürkan Azman’a veren Başkan Tarhan, “Damadımıza şimdi üç görev veriyorum. Kalemin içerisinde bulunan karaağaç tohumunu dikmesini, bizim var olarak kabul ettiğimiz İstanbul Sözleşmesinin gereğince eşine her zaman nazik davranmasını ve daha da önemlisi Atatürkçü çağdaş, laik çocuklar yetiştirmesini istiyoruz. Savaşların olmadığı, mutlu, sağlıklı ve neşe dolu bir ömür dilerim” diye konuştu.

Genç çiftlerin nikah cüzdanını da gelin Rabia Yılmaz’a veren Mersin Milletvekili Alpay Atmen de, “Mezitli çok şanslı böyle demokrat bir başkanı var. Çok şanlılar ki kendilerine Kadın Üretici Pazarı gibi bir imkân sağlanmış. Aydın, ilerici ve güzel insanların arasında böylesi mutlu bir olaya tanıklık etmekten dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Nikah töreninin ardından el ele pazarı gezerek mutluluklarını paylaşan genç çiftleri üretici kadınlar, alkışlarla ikramlarla ve el emeği hediyelerle mutlu bir yaşama uğurladı.

Genç çiftler şimdi farklı işlerde çalışsalar da, kendilerinin de bir parçası oldukları, ailelerinin  tezgah açtığı pazarda bulunan kadınlarla mutluluklarını paylaşmak istediklerini, bir yaşamı birlikte paylaşmaya onlarında tanıklık etmesini istediklerini dile getirdiler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.