Gültak, Özgürlük Mahalle Evinde Ağırlanan Misafirleri Ziyaret Etti

Güncel 18.02.2023 - 18:24, Güncelleme: 18.02.2023 - 18:24
 

Gültak, Özgürlük Mahalle Evinde Ağırlanan Misafirleri Ziyaret Etti

Başkan Gültak, Özgürlük Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde misafir edilen depremzede aileleri ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası yaraları sarmaya, Mersin’e göç eden afetzede vatandaşları ağırlayıp ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, depremzede onlarca ailenin barındığı Özgürlük Mahalle Kültür Evi’ni ziyaret etti, burada barınan ailelerle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Gültak, onlarla birlikte ebru sanatı yaptı, vatandaşlarla birlikte Kahramanmaraş’tan gelen iki müzisyenin keman ve kaval ile çaldığı ilahileri dinledi “Nerede depremzede çocuklarımız varsa oradayım” Aileleriyle birlikte Özgürlük Mahalle Kültür Evi’nde ağırlanan depremzede çocuklara ebru sanatını öğreten Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Fehmi Açık, “Afetten sonra ben de teknemi, fırça ve boyalarımı alıp gelen misafirlerimiz ve çocuklarımızla bir araya geldim. Nerede olurlarsa yanlarına gidip böyle küçük etkinliklerle dikkatlerini sanata çekmeye çalışıyorum. Bugün de burada çocuklarımızla birlikte battal ebru çalışması yaptık” diye konuştu. Başkan Gültak; “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz” Türkiye’nin 11 kentini etkileyen depremler sonrası Mersin’e göç eden afetzede aileleri, belediyenin mahalle kültür ve sanat evlerinde ağırladıklarını ifade eden Başkan Gültak, “Kentimize gelen deprem mağduru vatandaşlarımızın evlerimizde konaklamalarını sağlıyoruz. Yeme içme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı insanlarımıza şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi.  “Depremin yarattığı travmayı atlatabilmek önemli” Deprem mağduru insanların hayata yeniden tutunabilmesi için, yaşadıkları o ağır travmayı atlatabilmelerinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Gültak, “O nedenle de mahalle kültür evlerimizde çocuklarımız ve gençlerimiz için farklı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu etkinliklerimizden bir tanesi de ebru sanatı. Mahalle evimizde, eğitmenimizin eşliğinde çocuklarımızla birlikte ebru sanatını yapıyoruz. Amacımız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşadıkları o acıları bir nebze unutturup, bir an önce hayata yeniden tutunmalarını sağlamak” diye konuştu. “Depreme sahnede yakalandık” İstanbul’da yaşadığını, 31 Ocak’ta sahneye çıkmak için Kahramanmaraş’a gittiğini söyleyen Müzisyen Muhammed Kuytu ise, “Depreme sahnede yakalandık, canımızı zor kurtardık. Yaşamını yitirenlere rahmet, kalanlara sabır diliyorum. Tabi çok üzgünüz, psikolojimiz bozuldu. Yaklaşık bir haftadır Mersin’e geldik ve burada konaklıyoruz. Bizlere yardım eden herkese de çok teşekkür ediyoruz. Burada insanlarımıza biraz moral verme adına müzik yapıyor, teselli vermeye çalışıyoruz. İnşallah her şeyin yeniden güzel olmasını temenni ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.  
Başkan Gültak, Özgürlük Mahalle Kültür ve Sanat Evi’nde misafir edilen depremzede aileleri ziyaret etti.

Akdeniz Belediyesi, tüm Türkiye’yi yasa boğan depremler sonrası yaraları sarmaya, Mersin’e göç eden afetzede vatandaşları ağırlayıp ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, depremzede onlarca ailenin barındığı Özgürlük Mahalle Kültür Evi’ni ziyaret etti, burada barınan ailelerle bir araya geldi. Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Gültak, onlarla birlikte ebru sanatı yaptı, vatandaşlarla birlikte Kahramanmaraş’tan gelen iki müzisyenin keman ve kaval ile çaldığı ilahileri dinledi

“Nerede depremzede çocuklarımız varsa oradayım”

Aileleriyle birlikte Özgürlük Mahalle Kültür Evi’nde ağırlanan depremzede çocuklara ebru sanatını öğreten Karacaoğlan Halk Eğitim Merkezi Görsel Sanatlar Öğretmeni Fehmi Açık, “Afetten sonra ben de teknemi, fırça ve boyalarımı alıp gelen misafirlerimiz ve çocuklarımızla bir araya geldim. Nerede olurlarsa yanlarına gidip böyle küçük etkinliklerle dikkatlerini sanata çekmeye çalışıyorum. Bugün de burada çocuklarımızla birlikte battal ebru çalışması yaptık” diye konuştu.

Başkan Gültak; “Yaralarımızı birlikte sarıyoruz”

Türkiye’nin 11 kentini etkileyen depremler sonrası Mersin’e göç eden afetzede aileleri, belediyenin mahalle kültür ve sanat evlerinde ağırladıklarını ifade eden Başkan Gültak, “Kentimize gelen deprem mağduru vatandaşlarımızın evlerimizde konaklamalarını sağlıyoruz. Yeme içme ve diğer ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı insanlarımıza şifalar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun” dedi. 

“Depremin yarattığı travmayı atlatabilmek önemli”

Deprem mağduru insanların hayata yeniden tutunabilmesi için, yaşadıkları o ağır travmayı atlatabilmelerinin önemli olduğunu dile getiren Başkan Gültak, “O nedenle de mahalle kültür evlerimizde çocuklarımız ve gençlerimiz için farklı faaliyetlerde bulunuyoruz. Bu etkinliklerimizden bir tanesi de ebru sanatı. Mahalle evimizde, eğitmenimizin eşliğinde çocuklarımızla birlikte ebru sanatını yapıyoruz. Amacımız, gençlerimize ve çocuklarımıza yaşadıkları o acıları bir nebze unutturup, bir an önce hayata yeniden tutunmalarını sağlamak” diye konuştu.

“Depreme sahnede yakalandık”

İstanbul’da yaşadığını, 31 Ocak’ta sahneye çıkmak için Kahramanmaraş’a gittiğini söyleyen Müzisyen Muhammed Kuytu ise, “Depreme sahnede yakalandık, canımızı zor kurtardık. Yaşamını yitirenlere rahmet, kalanlara sabır diliyorum. Tabi çok üzgünüz, psikolojimiz bozuldu. Yaklaşık bir haftadır Mersin’e geldik ve burada konaklıyoruz. Bizlere yardım eden herkese de çok teşekkür ediyoruz. Burada insanlarımıza biraz moral verme adına müzik yapıyor, teselli vermeye çalışıyoruz. İnşallah her şeyin yeniden güzel olmasını temenni ediyoruz” sözleriyle duygularını dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.