Gültak, 'Vakit Kaybetmeden Kentsel Dönüşüm'

Güncel 11.01.2022 - 11:00, Güncelleme: 11.01.2022 - 21:32
 

Gültak, 'Vakit Kaybetmeden Kentsel Dönüşüm'

Kıbrıs açıklarında meydana gelen ve Mersin’in birçok farklı bölgesinden de hissedilen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkan Mustafa Gültak açıklamada bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) elde edilen bilgiye göre Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04:07'de 6.4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem, Mersin, Adana ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde de hissedilirken korku ve endişeyi de beraberinde getirdi. Deprem sonrası Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir kez daha kentsel dönüşüm çağrısı yaptı. "VAKİT KAYBETMEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM..." Kentin rahat nefes alabilmesi adına kurtuluş reçetesinin yerinde kentsel dönüşümden geçtiğini hatırlatan Başkan Mustafa Gültak, "Göreve geldiğimizden bu yana Akdeniz ilçe sınırlarımız içerisinde riskli binaları tespit etmeye ve gerekli müdahaleleri yapmaya devam ediyoruz. Bugün yaşadığımız depremin hiç de küçümsenmemesi gerekiyor. Her daim ilimizde yaşanması muhtemel deprem olasılığını söylüyorum. Unutmayalım ki deprem değil binalar öldürüyor. Özellikle Akdeniz'de bir doğal afete hazırlıksız yakalanırsak sonuçları tahminlerimizden çok daha acı olur. O yüzden 'vakit kaybetmeden kentsel dönüşüm' diyoruz" ifadelerini kullandı. "PLANLI KENTLEŞME İLE AKDENİZ'İN NEFES ALMASI MÜMKÜN" Başkan Gültak; "Çay Mahallesi'nde başlattığımız, Barış Mahallesi'nde devam eden yerinde kentsel dönüşüm projelerini işte tam da bu sebepten çok önemsiyoruz. Çay Mahallesi'ndeki konutları kısa bir süre sonra teslim etmeye başlayacağız. Barış Mahallesi'nde temel atmamıza çok az kaldı. Planlı kentleşme ile Akdeniz'in nefes alması mümkün ama vatandaşlarımızın, evlerinin her an başlarına yıkılacak korkusu ile yaşamaları da kabul edilemez bir durum. Bu ne insanlığa, ne merhamete ne de vicdana sığar" şeklinde konuştu. "DESTEK BEKLİYORUZ!" Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz çok net! Kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetlerden vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlayıp yaşam kalitesini yükseltmek; kentimizi her yönüyle modern, temiz, sağlıklı, düzenli ve deprem gibi doğal afetlere dayanıklı yapıların yükseldiği bir hale getirmektir. Bilimin ışığında hareket ederek kentsel dönüşüm için ilimizin tüm yerel yöneticilerinden, meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından ve tüm Mersinlilerden de destek bekliyoruz."
Kıbrıs açıklarında meydana gelen ve Mersin’in birçok farklı bölgesinden de hissedilen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası Başkan Mustafa Gültak açıklamada bulundu.

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'ndan (AFAD) elde edilen bilgiye göre Akdeniz'de Kıbrıs açıklarında saat 04:07'de 6.4 büyüklüğünde deprem gerçekleşti. Deprem, Mersin, Adana ve Antalya başta olmak üzere birçok şehirde de hissedilirken korku ve endişeyi de beraberinde getirdi. Deprem sonrası Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, bir kez daha kentsel dönüşüm çağrısı yaptı.

"VAKİT KAYBETMEDEN KENTSEL DÖNÜŞÜM..."

Kentin rahat nefes alabilmesi adına kurtuluş reçetesinin yerinde kentsel dönüşümden geçtiğini hatırlatan Başkan Mustafa Gültak, "Göreve geldiğimizden bu yana Akdeniz ilçe sınırlarımız içerisinde riskli binaları tespit etmeye ve gerekli müdahaleleri yapmaya devam ediyoruz. Bugün yaşadığımız depremin hiç de küçümsenmemesi gerekiyor. Her daim ilimizde yaşanması muhtemel deprem olasılığını söylüyorum. Unutmayalım ki deprem değil binalar öldürüyor. Özellikle Akdeniz'de bir doğal afete hazırlıksız yakalanırsak sonuçları tahminlerimizden çok daha acı olur. O yüzden 'vakit kaybetmeden kentsel dönüşüm' diyoruz" ifadelerini kullandı.

"PLANLI KENTLEŞME İLE AKDENİZ'İN NEFES ALMASI MÜMKÜN"

Başkan Gültak; "Çay Mahallesi'nde başlattığımız, Barış Mahallesi'nde devam eden yerinde kentsel dönüşüm projelerini işte tam da bu sebepten çok önemsiyoruz. Çay Mahallesi'ndeki konutları kısa bir süre sonra teslim etmeye başlayacağız. Barış Mahallesi'nde temel atmamıza çok az kaldı. Planlı kentleşme ile Akdeniz'in nefes alması mümkün ama vatandaşlarımızın, evlerinin her an başlarına yıkılacak korkusu ile yaşamaları da kabul edilemez bir durum. Bu ne insanlığa, ne merhamete ne de vicdana sığar" şeklinde konuştu.

"DESTEK BEKLİYORUZ!"

Başkan Gültak sözlerini şöyle sürdürdü: "Hedefimiz çok net! Kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetlerden vatandaşlarımızın faydalanmasını sağlayıp yaşam kalitesini yükseltmek; kentimizi her yönüyle modern, temiz, sağlıklı, düzenli ve deprem gibi doğal afetlere dayanıklı yapıların yükseldiği bir hale getirmektir. Bilimin ışığında hareket ederek kentsel dönüşüm için ilimizin tüm yerel yöneticilerinden, meslek odalarından, sivil toplum kuruluşlarından ve tüm Mersinlilerden de destek bekliyoruz."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.