Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Özel Paneli Gerçekleşti

Güncel 24.10.2023 - 20:58, Güncelleme: 24.10.2023 - 20:58
 

Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Özel Paneli Gerçekleşti

Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Özel Paneli” düzenlendi.

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen panele Toros Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu ve Prof. Dr. Tunay Köksal, GSTMF Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende İsrail devletinin Filistin halkına insanlık dışı saldırılarını kınadığını belirterek söze başlayan rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak kocaman bir 100 yılı geride bıraktık. Bu yüzyılı anlamak için içerisinde tanesi olmayan yarım tas hoşafı içen yedi düvele karşı gelen ecdadımızı anlamamız lazım. Bu yüzyılı anlamak için Atamızı anlamak lazım. Bu yüzyıl siz gençlerin yüzyılı olacak, Türkiye yüzyılında bizler ve arkadaşlarımız daha fazla yayın yapacağız, bu yüzyılda daha fazla araştırma yapacağız, bu yüzyılda daha fazla patent alacağız, bu yüzyılda daha başarılı olacağız. Ben buradaki gençlerimizin yüzüne baktığımda o büyük ışıltıyı gördüğümü söylemek istiyorum. Gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz, bu yüzyıl sizlerin yüzyılı olacak, bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak” şeklinde konuştu. Açılış konuşmasının ardından Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz moderatörlüğünde başlayan panelde Dr. Nihat Taner “Cumhuriyet Mersin’inde İmar, Sanat, Kültür”, Prof. Dr. Birnur Eraldemir “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Sanata Kısa Bir Bakış” ve Nuray Okyay Cumhuriyet döneminde Çukurova’da yöresel mutfaklar: Mersin ve Tarsus” konulu sunum gerçekleştirdi. Sunumların ardından Rektör Prof.Dr. Ömer Arıöz tarafından panelistlere Teşekkür belgeleri takdim edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Özel Paneli” düzenlendi.

45 Evler Kampüsü konferans salonunda düzenlenen panele Toros Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adnan Mazmanoğlu ve Prof. Dr. Tunay Köksal, GSTMF Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende İsrail devletinin Filistin halkına insanlık dışı saldırılarını kınadığını belirterek söze başlayan rektör Prof. Dr. Ömer Arıöz, “Bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak kocaman bir 100 yılı geride bıraktık. Bu yüzyılı anlamak için içerisinde tanesi olmayan yarım tas hoşafı içen yedi düvele karşı gelen ecdadımızı anlamamız lazım. Bu yüzyılı anlamak için Atamızı anlamak lazım. Bu yüzyıl siz gençlerin yüzyılı olacak, Türkiye yüzyılında bizler ve arkadaşlarımız daha fazla yayın yapacağız, bu yüzyılda daha fazla araştırma yapacağız, bu yüzyılda daha fazla patent alacağız, bu yüzyılda daha başarılı olacağız. Ben buradaki gençlerimizin yüzüne baktığımda o büyük ışıltıyı gördüğümü söylemek istiyorum. Gençlerimize güveniyoruz ve inanıyoruz, bu yüzyıl sizlerin yüzyılı olacak, bu yüzyıl Türkiye yüzyılı olacak” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz moderatörlüğünde başlayan panelde Dr. Nihat Taner “Cumhuriyet Mersin’inde İmar, Sanat, Kültür”, Prof. Dr. Birnur Eraldemir “Cumhuriyetin İlk Yıllarında Sanata Kısa Bir Bakış” ve Nuray Okyay Cumhuriyet döneminde Çukurova’da yöresel mutfaklar: Mersin ve Tarsus” konulu sunum gerçekleştirdi.

Sunumların ardından Rektör Prof.Dr. Ömer Arıöz tarafından panelistlere Teşekkür belgeleri takdim edildi.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.