Başkan Engin'den 'Madımak' mesajı

02.07.2019 - 15:14, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Başkan Engin'den 'Madımak' mesajı

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde 33 canın ölümüyle sonuçlanan olayın yıldönümünde Mesiad Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin bir mesaj yayınladı

Mesiad Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin mesajında u ifadelere yer verdi: 2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli 35 can ile birlikte tüm insanlığa mezar olmuştur.  Sokaklarda bildiri dağıtarak insanları katliama davet edenlere herhangi bir müdahale yapılmaması sonucu, bu katliam yaşanmıştır. Ayrıca aradan geçen 26 yıla rağmen sorumluların adalete teslim edilmemesi de canlarımızı bir kez daha yakmıştır. Sadece aydınlara değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline de saldırı olmuş, parçalanan Atatürk heykeli yerlerde sürüklenmişti. Yakın tarihin en büyük katliamlarından olan bu olayla, sadece Madımak Oteli’nde bulunanlara değil, tüm insanlığa saldırı olmuş, vicdanları derinden yaralamıştır. Ne ölen, ne öldürülen; ne yakan, ne de yakılanları ülkemizde istemiyoruz. Toplum olarak ihyacımız kutuplaşmak değil; sevgi, barış ve hoşgörü ile birlikte yaşamaktır. Bu vesile ile bu katliamların bir daha yaşanmamasını diliyor, Sivas’ta yitirdiklerimizi bir kez daha saygı ile anıyorum.
2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Otelinde 33 canın ölümüyle sonuçlanan olayın yıldönümünde Mesiad Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin bir mesaj yayınladı

Mesiad Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin mesajında u ifadelere yer verdi:

2 Temmuz 1993’te Sivas Madımak Oteli 35 can ile birlikte tüm insanlığa mezar olmuştur.  Sokaklarda bildiri dağıtarak insanları katliama davet edenlere herhangi bir müdahale yapılmaması sonucu, bu katliam yaşanmıştır. Ayrıca aradan geçen 26 yıla rağmen sorumluların adalete teslim edilmemesi de canlarımızı bir kez daha yakmıştır.

Sadece aydınlara değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün heykeline de saldırı olmuş, parçalanan Atatürk heykeli yerlerde sürüklenmişti.

Yakın tarihin en büyük katliamlarından olan bu olayla, sadece Madımak Oteli’nde bulunanlara değil, tüm insanlığa saldırı olmuş, vicdanları derinden yaralamıştır.

Ne ölen, ne öldürülen; ne yakan, ne de yakılanları ülkemizde istemiyoruz. Toplum olarak ihyacımız kutuplaşmak değil; sevgi, barış ve hoşgörü ile birlikte yaşamaktır. Bu vesile ile bu katliamların bir daha yaşanmamasını diliyor, Sivas’ta yitirdiklerimizi bir kez daha saygı ile anıyorum.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.