Kanada Tarım Bakanı yardımcısından Arbel A.Ş Ziyaret

23.01.2019 - 16:46, Güncelleme: 29.11.2021 - 14:41
 

Kanada Tarım Bakanı yardımcısından Arbel A.Ş Ziyaret

Kanada Tarım ve tarımsal gıda denetleme bakan yardımcısı Fred Gorrel , Kanada Tarım ve Tarımsal gıda bakanlığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Evan Lewis, ve Kanada Büyük Elçisi Chris Cooter Arbel tesislerini ziyaret etti.

Merkezi Mersinde bulunan Arbel Grubu, 2002 yılında yurt dışı yatırımlarının ilkini Kanada’da gerçekleştirirken,  Dünyada şuan Kanada, Amerika ve Avustralya toplamda 5 kıtada 32  tesis yatırımı gerçekleştiren Grup tüm şirketlerini AGT çatısı altında topladı. Dünyanın en büyük  işlenmiş bakliyat ihracatçısı olan AGT FOODS and Ingredients  Kanada’nın da en büyük işlenmiş bakliyat ihracatçısı konumundadır. Arbel ,AGT ve Arbella markaları ile üretim yaptıklarını ve seksenden fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden AGT yönetim kurulu başkanı ve Dünya bakliyat Konfederasyonu başkanı Hüseyin Arslan, 50 yıldan fazla  geçmişi olan firmamız dünya piyasasında tanınan ve bilinen en önemli bakliyat firması olduğunu belirtti. Arslan,"İlk yurt dışı yatırımımızı 2002 yılında Kanada’da gerçekleştirdik. O dönemin Kanada Tarım Bakanı şirketimizi ülkesinde yatırım yapmak için davet etti. Gerekli incelemeler ve alt yapı çalışmalarından sonra Kanada’nın en büyük tarım eyaletlerinden olan Saskatchewan Eyaletinde yatırım yaptık. Bugün Kanada’nın farklı eyaletlerinde 11 tesisimiz bulunuyor."dedi Kanada Tarım ve tarımsal gıda denetleme bakan yardımcısı Evan Fred Gorell  Kanada’da 100 bine yakın Türkün yaşadığı ve Türkiye ile ticaret hacminin son yıllarda artmasına rağmen  istenen düzeyde olmadığını belirterek bunu geliştirmek için tüm imkanları kullanmak istediklerini belirtti.  Fred Gorell,  Dünya  Bakliyat gününün  Birleşmiş Milletlerde  kabul edilmesinin Türkiye ve Kanada  için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi . Bakan yardımcısı ve heyet tesislerde kısa bir gezintinin ardından ayrıldı. Kanada Büyük Elçisi Chris Cooter "grubun yatırımlarını önemsiyoruz ve ülkemizde ciddi yatırımları olması bizim için çok önemli, " diyerek Mersin ile Kanada arasındaki bağlantıyı kuran bir başarı öyküsü olduğunu dile getirdi.  
Kanada Tarım ve tarımsal gıda denetleme bakan yardımcısı Fred Gorrel , Kanada Tarım ve Tarımsal gıda bakanlığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Evan Lewis, ve Kanada Büyük Elçisi Chris Cooter Arbel tesislerini ziyaret etti.

Merkezi Mersinde bulunan Arbel Grubu, 2002 yılında yurt dışı yatırımlarının ilkini Kanada’da gerçekleştirirken,  Dünyada şuan Kanada, Amerika ve Avustralya toplamda 5 kıtada 32  tesis yatırımı gerçekleştiren Grup tüm şirketlerini AGT çatısı altında topladı. Dünyanın en büyük  işlenmiş bakliyat ihracatçısı olan AGT FOODS and Ingredients  Kanada’nın da en büyük işlenmiş bakliyat ihracatçısı konumundadır.

Arbel ,AGT ve Arbella markaları ile üretim yaptıklarını ve seksenden fazla ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini ifade eden AGT yönetim kurulu başkanı ve Dünya bakliyat Konfederasyonu başkanı Hüseyin Arslan, 50 yıldan fazla  geçmişi olan firmamız dünya piyasasında tanınan ve bilinen en önemli bakliyat firması olduğunu belirtti.

Arslan,"İlk yurt dışı yatırımımızı 2002 yılında Kanada’da gerçekleştirdik. O dönemin Kanada Tarım Bakanı şirketimizi ülkesinde yatırım yapmak için davet etti. Gerekli incelemeler ve alt yapı çalışmalarından sonra Kanada’nın en büyük tarım eyaletlerinden olan Saskatchewan Eyaletinde yatırım yaptık. Bugün Kanada’nın farklı eyaletlerinde 11 tesisimiz bulunuyor."dedi

Kanada Tarım ve tarımsal gıda denetleme bakan yardımcısı Evan Fred Gorell  Kanada’da 100 bine yakın Türkün yaşadığı ve Türkiye ile ticaret hacminin son yıllarda artmasına rağmen  istenen düzeyde olmadığını belirterek bunu geliştirmek için tüm imkanları kullanmak istediklerini belirtti.  Fred Gorell,  Dünya  Bakliyat gününün  Birleşmiş Milletlerde  kabul edilmesinin Türkiye ve Kanada  için çok önemli olduğunu sözlerine ekledi . Bakan yardımcısı ve heyet tesislerde kısa bir gezintinin ardından ayrıldı.

Kanada Büyük Elçisi Chris Cooter "grubun yatırımlarını önemsiyoruz ve ülkemizde ciddi yatırımları olması bizim için çok önemli, " diyerek Mersin ile Kanada arasındaki bağlantıyı kuran bir başarı öyküsü olduğunu dile getirdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.