Şubat Ayında İhracat 21,1 Milyar Dolar Oldu

Ekonomi 06.03.2024 - 22:33, Güncelleme: 06.03.2024 - 22:33
 

Şubat Ayında İhracat 21,1 Milyar Dolar Oldu

Türkiye şubat ayında 21,1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracatını gerçekleştirdi.

Geçen ay 27 sektörden 20'si ihracatını arttırdı. Sektörler özelinde otomotiv 3 milyar 130 milyon dolarla ilk sıradaki yerini korudu. İlk beşteki diğer sektörler 2,6 milyar dolarla kimya, 1,5 milyar dolarla hazır giyim, 1,4 milyar dolarla çelik ve 1,3 milyar dolarla elektrik-elektronik şeklinde sıralandı. 81 ilden 64'ü ihracatını artırmayı başardı. En fazla ihracat yapan beş il; İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Bin 388 firma ilk kez ihracat gerçekleştirdi. En çok ihracat yapılan ülkeler Almanya, ABD, İtalya, Irak ve Birleşik Krallık şeklinde sıralandı. Özellikle ABD ve Latin Amerika'ya ihracatta ciddi artış kaydedildi. Euro/dolar paritesinin ihracata pozitif etkisi devam ettiği görüldü. Geçen ay parite farkı ihracata 63,5 milyon dolar katkı verdi. Birim ihracat değeri ise 1,43 dolar oldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Türkiye şubat ayında 21,1 milyar dolarla tüm zamanların en yüksek şubat ayı ihracatını gerçekleştirdi.

Geçen ay 27 sektörden 20'si ihracatını arttırdı. Sektörler özelinde otomotiv 3 milyar 130 milyon dolarla ilk sıradaki yerini korudu.

İlk beşteki diğer sektörler 2,6 milyar dolarla kimya, 1,5 milyar dolarla hazır giyim, 1,4 milyar dolarla çelik ve 1,3 milyar dolarla elektrik-elektronik şeklinde sıralandı.

81 ilden 64'ü ihracatını artırmayı başardı. En fazla ihracat yapan beş il; İstanbul, Kocaeli, Bursa, İzmir ve Ankara oldu. Bin 388 firma ilk kez ihracat gerçekleştirdi.

En çok ihracat yapılan ülkeler Almanya, ABD, İtalya, Irak ve Birleşik Krallık şeklinde sıralandı. Özellikle ABD ve Latin Amerika'ya ihracatta ciddi artış kaydedildi. Euro/ dolar paritesinin ihracata pozitif etkisi devam ettiği görüldü. Geçen ay parite farkı ihracata 63,5 milyon dolar katkı verdi. Birim ihracat değeri ise 1,43 dolar oldu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve inovatifhaber.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.